4 Юни, 2018 12:30 1 064 9

Скопие: Получаваме покана за НАТО през юли

  • нато-
  • македония-
  • зоран заев

Премиерът Зоран Заев е оптимист, че Македония ще стане пълноправен член на алианса

Скопие: Получаваме покана за НАТО през юли - 1
Снимки: Shutterstock

Македонският премиер Зоран Заев очаква страната му да получи покана за членство в НАТО през юли, съобщи МИА. Заев изрази своя оптимизъм в интервю за сръбска медия.

Ако ние всички се фокусираме върху решение, 2018г. може да бъде година, която ще се помни в Република Македония, но също и в региона, ЕС и НАТО. Поради това аз съм неуморим оптимист и очаквам покана за Македония на срещата на върха на НАТО през юли, заяви Заев.

Попитан дали промените в Западните Балкани правят района фактор на стабилност или той все още произвежда кризи, македонският премиер заяви, че Западните Балкани са демонстрирали, че те могат да имат искрени, енергични и ангажирани политически ръководства, които искат, могат и знаят от какво се нуждаят техните граждани и поставят страните на правилния път.

Ние сме фактор на стабилност, не на нестабилност в Европа, няма съмнение за това. Похвално е, че Европа призна това и подаде ръка на Западните Балкани, подчерта Заев.

Той очаква 2018г. да донесе значими промени в стратегическите евроатлантически цели на Македония и в живота на хората.

Скопие: Получаваме покана за НАТО през юли
Снимка: БТА/АР

Разговорите с Гърция са приятелски и се водят с достойнство. Аз вярвам, че те водят до решение, което носи добро бъдеще на народите на Македония и Гърция, но също и на целия регион, подчерта Заев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насо

    6 6 Отговор
    Пуснете ги в НАТО в Европа също и ще видите ,тогава какво правият тези помияри. Ще има после мамка ви българска ви сте такива и онакива. Сега са мили и добри ,но после ще го ядем голям, те са много подмулни и хитри. Като нашите цигани са с памук ти вадят душата, и като се обърнеш ножа в гърба. По лошо от македонец няма. После ще кажат ,че благодарение на тях сме в Европа и НАТО. Но си има един виновен, за това и всички го знаете кой е този играч ,редовно ходи те идват какво си правят по между си не знам само знам, че полза от Македония ние нямаме никаква и не знам ,защо им се дупим.
  • 2 Мек Член

    5 2 Отговор
    Е те тогава нато ще станат непобедими дори за извънземните.
  • 3 Българина

    7 4 Отговор
    Само вижте кои са членове на нато, 6 7 държави и 30 полудържави за пълнеж и тежест за оправдание на зверствата по света които сащ извършва под диктата на израел
  • 4 Гундарата

    3 3 Отговор
    Дебре маке НАТО ти не требе колко една София сте па и толко немате . А има да одите соСъдрани чорапе!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Све

    3 1 Отговор
    Тези се държат като българи
    НАТО изчезва , а те искат да влязат.
    Да си вземат и царя и Соломон Пасе
    Плевнелиев и Кунева ще им дадем като бонус

    Коментиран от #7

  • 7 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Све":

    Да им пратим и Боко да ги охранява
    И майка на нацията, ако им липсва
    Хахаха
  • 8 El comandante

    1 0 Отговор
    Ще цъфнете и ще вържете като нас ХсХаХа
  • 9 Непознат

    0 0 Отговор
    До гундарата,като не знаеш македонски,не пиши глупости.Една дума не е на македонски.
Новини по държави: