4 Юни, 2018 19:29 12 544 20

Сърбия отхвърли унизително предложение на САЩ

  • сърбия-
  • косово-
  • сащ

Александър Вучич е отказал сделка за Косово

Сръбският президент Александър Вучич е отхвърлил унизително и неприемливо предложение на САЩ за Косово, съобщи белградското издание „Вечерни новости“.

Вучич абсолютно е отхвърлил американското предложение. Той е поискал подробностите от т.нар. американски пакет да не стават публично достояние.

Смята се, че предложението се е крепило на четири аспекта.

Да бъде сформирана Асоциация на сръбските общини с разширяване на нейните компетенции в области като здравеопазване, образование и култура.

Асоциацията да поддържа тесни контакти с вицепремиера на Косово, който винаги да е от сръбската общност.

Белград трябва да позволи на Косово да членува в международните организации като ООН.

При приемане на пакета пътят на Сърбия към ЕС ще бъде отворен, като САЩ ще гарантират дипломатическа и икономическа подкрепа. Според сръбските медии това значи Белград да размени учредяването на Асоциацията на сръбските общини срещу допускането на Косово до международните организации.

Представителите на Сърбия са заявили, че това не може да се случи. В момента текат преговори на страната с Косово. Очакват се още разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 прост та дрънка

    144 7 Отговор
    Откъде на къде САЩ ще преценяват влизането на Сърбия в ЕС,явно съм прост по цялата глава и не мога да го осмисля.Моля да ми го обясните.

    Коментиран от #4, #16

  • 3 чалма тв

    124 3 Отговор
    Косово е модел за хаоса в Европа, един вид всички мюслемани утре ще искат своята държава в Европа,защото раждат по 15 деца...

    Коментиран от #19

  • 4 Гост

    98 3 Отговор

    До коментар #2 от "прост та дрънка":

    Явно ЕС прави каквото се харесва на американците...
  • 5 башбулгар

    85 3 Отговор
    Май наистина трябва да има още някоя световна сила, освен СрАЩ, да ги подсеща,че не са богоизбрани. ЕС не ги броя - те без СрАЩ не смеят да пръднат. Колкото и да не се харесва на някои Русия и Путин - те са необходимост. А от СрАЩ да си помислят защо ги тласнаха в обятията на Русия след като им смачкаха фасона по всички възможни начини.

    Коментиран от #10

  • 6 onq s konq

    9 56 Отговор
    Сърбия се натиска да влиза в ЕС и са й поставени определени условия.След като не е съгласна с тях...приемането й се отлага ДОКАТО Й УВРИ БУЛГУРА.Пък най-красноречивия ориентир дали е хубаво да си член на ЕС е МАКЕДОНСКИЯ НАПЛИВ ЗА БГ ПАСПОРТИ,...а не за СРЪБСКИ.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 раптър

    45 7 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Чифтокопитна костовистка сороспио, Сърбия не се натиска за ЕС , Ес натиска да я ВЗЕМЕ

    Коментиран от #9, #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да да

    12 9 Отговор

    До коментар #5 от "башбулгар":

    Има друга световна сила,чиято валута е резервна на долара! Втори са по БВП след САЩ,ако не броим ЕС и се казва Китай! Русия в тази класация е вече на 15-16-о място!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    2 32 Отговор

    До коментар #11 от "хари":

    Щи кажа бе Задунайски!Както ТИ нямаш нищо общо с Америка но си се кръстил с американското "Хари",така и Америка няма нищо общо с ЕС ЮРИДИЧЕСКИ,НО КОМАНДВА...ЗАЩОТО МОЖЕ!
  • 14 Цар Вул

    22 1 Отговор
    Все ми се струва,че зря ЕС се натиска да прилапа Сърбия по поръка на Кравария,за да могат/КРАВАРИТЕ/ да си узаконят блезчинствата,които направиха в Косово/разрушаване на църкви и манастири,убийстваа на сръбско население и изселване на сърбите от Косово,признаване на т.н.измислена държавица Косово/!Сърбите са корав народ,не като нас-дупедавци!!Те не забравят и не прощават лесно!!Нали видяхте/ако сте гледали 9-то майския парад на победата/кой седеше редом до Путин/-Александър Вучич-президента на Сърбия!!Е питам Ви :"Как ще стане тази размяна-КОН ЗА КОКОШКА"!Косово от край времето си е било сръбско и там се е водила битката на народите-Европа срещу турските поробители!!!Сега краварите направиха НАЙ ГОЛЯМАТА АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА В КОСОВО И СЕ ОПИТВАТ ДА КОМАНДВАТ ОТ ПОЗИЦИЯ НА СИЛАТА!!!ТРУДНА РАБОТА,ДА НЕ КАЖА ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНА!!Но както е тръгнало сърбите може и да клекнат,но и те имат своите претенции към Кравария!Независими сръбски общини или замяна на земите до Сърбия срещу сегашните/като например Митровица/,за да могат да се присъединят към РОДИНАТА !!
  • 15 kosovo delenta est

    11 0 Отговор
    Косовари да се върнат към религията на дедите си - богомилството.
  • 16 Владо

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "прост та дрънка":

    Защото те редят света,поскоро диктуват.А ние" умните" покорно изпълняваме и благодарим на братушата Сащ,с дупе и (безличие).А Сащ вместо пак да ни редят и дават акъл,защо не се извинят поне на Сърбия и региона за бомбардировките и то с уранови бомби.От тях ще патим още стотици години.И никоя организация не говори за това.
  • 17 Гостенин

    3 13 Отговор

    До коментар #8 от "раптър":

    ЕС за никой не се натиска , но за теб е трудно да прецениш .С една гънка за какво по напред.И спокойно Сърбия може да се откаже и да се присъедини към Евразия , ама бяга като дявол от тамян.Русолюбски недоносчета каквото и да пишете в ЕС искат всички на Балканите.Слава богу , че и България е при цивилизованите държави и се откачи от "братската прегръдка".
  • 18 Ник

    6 0 Отговор
    Все повече и повече страни ще отказват на малоумника Тръмп.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: