Last news in Fakti

5 Юни, 2018 07:24 3 551 57

Сорос: Русия финансира новата власт в Рим

  • италия-
  • джордж сорос-
  • матео салвини-
  • джузепе конте-
  • отворено общество

Италианската партия "Лига" отхвърли всякакви намеци за връзки с Москва

Сорос: Русия финансира новата власт в Рим - 1
Снимки: БТА/АР

Милиардерът и филантроп Джордж Сорос открито призова италианците да накарат партия "Лига" да разкрие дали е получила финансиране от Русия, предаде АР.

Лигата разкритикува думите на Сорос, изречени в неделя на икономически форум в Северна Италия. Партията каза, че не получавала "никога нито лира, нито евро или рубла от Русия". Но лидерът на "Лига" Матео Салвини, който е вътрешен министър в новото правителство на премиера Джузепе Конте, нарече руския президент Владимир Путин "един от най-добрите държавници".

Полемиката около изказването на Сорос фокусира вниманието върху проруската програма на правителството на "Лига" и на антисистемното "Движение Пет звезди". В нея се потвърждават ангажиментите на Италия към НАТО, но се призовава за вдигане на европейските санкции, наложени на Русия, както и за започване на диалог и партньорство, предвид икономическото, търговското и стратегическото влияние на Москва.

Сорос: Русия финансира новата власт в Рим

По време на конференцията в Северна Италия Сорос бе запитан за възможна руска намеса в италианската външна политика. Той отговори, че е много притеснен, че Русия упражнява "негативно влияние" в Европа и каза, че италианците имат правото да знаят дали Москва е замесена в изборните резултати.

"Не знам дали Путин действително подкрепя финансово него и неговата партия. Това е въпрос, който мисля, че италианското общество има правото да попита", каза Сорос, визирайки Салвини.

Руски представители отхвърлиха твърденията, че Кремъл е подкрепял и финансирала "Лига" или които и да е други проруски партии.

Сорос: Русия финансира новата власт в Рим

Салвини и Сорос дълго време са в спор, по-специално заради миграционната политика. Фондация "Отворено общество" вложи милиони долари в групи, които подпомагат мигрантите и бежанците в Европа. Неотдавна Сорос премести фондацията от Унгария, където премиерът Виктор Орбан я обвини, че е част от стратегия за наводняване на Европа с мигранти. Сорос и фондацията отричат това.

Сега Салвини заяви, че е срамно, че Сорос е бил поканен на конференцията в Северна Италия.
Лидерът на "Лига" направи няколко визити в Русия, в това число през март 2017 г., за да подпише споразумение за сътрудничество с управляващата партия "Единна Русия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    97 4 Отговор
    Тоя даже Господ не иска да го прибере-толкова е долен...

    Коментиран от #35

  • 2 hmhmhm

    82 4 Отговор
    Стягай куфара, Старичок, и си вземи една монетка за лодкаря! Направи последно плащане с кеф!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Наблюдател

    16 74 Отговор
    Русия храни всички антиевропейските боклуци.

    Коментиран от #7, #25, #38

  • 5 БАЙ КУРТИ

    60 6 Отговор
    Тая унгарска свиня нямали да мре бе и тъпите американци да мрат
  • 6 Kcaniba

    65 4 Отговор
    сорос в панделата , сороснята по кофите!!!
  • 7 соросоидни кърлежи

    30 7 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    я виж,дали в твоето портмоне, няма някоя друга рубла
  • 8 Само питам

    8 59 Отговор
    Защо е тая животинска злоба, бе ушанки? Оставете стареца на мира, че както сте я подкарали ще ви надживее.

    Коментиран от #10

  • 9 чалма тв

    44 4 Отговор
    По руски Сор/ос , първите три букви означават боклук. А неговите привърженици боклуци.

    Коментиран от #14

  • 10 падналия ангел

    33 2 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Прав си,той не е виновен,просто е проводник на тези,които са зад него. И да умре, друг ще сложат на негово място.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Владо Вр

    9 0 Отговор
    "доказвай" - тия шаблони скарват писането!
  • 13 ogr mr

    18 3 Отговор
    Вьн от Бьлгария
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 РусофилЪ

    8 41 Отговор
    То и Тръмп отричаше в началото че е човек на ''жужето Хаяско'', ама в момента наистина не е.САЩ е демокрация и Конгресът му подряза крилете.Сега Тръмп тотално затяга обръча около империята на злото и не е изключено мнооого скоро, ние смелите български натовски воини, да се пооблажиме с рускини след десанта и окупирането на Крим.Руснаците знаят че ще ги смачкаме за 3 дни при конвенционална война и насират памперсите от страх.Разчитат на 7000 ядрени бойни глави, което ще означава че всички на тази планета отиваме на кино на второ ниво.Но ако успеем да свалиме руското знаме в Крим без 3 та световна война, това ще е победа над Антихриста.Да живее военният съюз НАТО и САЩ, че без тях ни смачка Антихриста за 5 часа.Да са живи и здрави германците че ни показаха нагледно как Русия може и да бъде смачкана и обърната със земята наопаки.45 години бяхме жадни, гладни, боси и голи под руска окупация.Някои си живееха добре и сега роптаят за връщането на тези времена.Да не позволяваме на Антихриста да ни окупира отново и да ''смачкаме'' поддръжниците на излизането на България от НАТО, още в зародиш.Да следваме примера на Германия и ако не велика европейска страна, поне да превърнем Родинат в по-добро място за живот за децата ни, а не да емигрират след като завършат в богатите страни.

    Коментиран от #20, #27, #28, #57

  • 16 Българина

    33 3 Отговор
    Този кога ще мре бе, най големите гадове живеят най дълго за да тровят живота на останалите. Постоянно атакува цели държави, няма ли най сетне спецназа да го думнат. Един новичок срещу него ще е за урок на останалите изроди

    Коментиран от #26

  • 17 12345

    26 3 Отговор
    Болно му е на еврейчето, че не е могъл да ги купи с мръсните си долари.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ристе

    1 17 Отговор
    Те италянците са бетер цигани като нас, колко му е да си продядат дъргавата. Скоро ще гледаме клипчета как препикават шталянското и на ес знаме и ще казват какви шовинисти са.
  • 20 5ко

    28 4 Отговор

    До коментар #15 от "РусофилЪ":

    Като си такъв смел воин защо не се запишеш в амерската армия? Или си такъв само пред компа? Може и да не знаеш от коя страна се хваща оръжието. 😎
    А щом дъртият рептил е разтревожен и квичи, то нещата са на добре.

    Коментиран от #42

  • 21 Само питам

    2 22 Отговор

    До коментар #18 от "Българина":

    Със сигурност ще бъдат повече отколкото на твоето. И като гледам злобното настървение, с което пишеш, ще то изпревариш. Не мислиш ли, че е глупаво един единствен човек да е причина за всичките лоши неща, които се случват с любимата ти кочина?
  • 22 мимикрия

    19 2 Отговор
    а твойте НПО та създават разруха във всяка държава където се намират.Изгонихата те от собствената ти родина гнидо и пак даваш гласност.Във велика Русия никога няма да влезеш освен легнал.

    Коментиран от #24

  • 23 СссереМ

    2 28 Отговор
    Думите са му верни,а и никой вече не се учудва на руската наглост.

    Коментиран от #49

  • 24 Бай Натю

    1 7 Отговор

    До коментар #22 от "мимикрия":

    Ще влезе на Абрамс.
  • 25 съветник

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Много си отваряш устата . Животът е пълен с изненади та всичко може да се случи ...

    Коментиран от #33

  • 26 антисоросоид

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българина":

    Тоя ще умре след като изпрати на оня свят наследниците си. Природата така наказва боклуците
  • 27 АЗЛК

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "РусофилЪ":

    Този коментар по дух е идентичен с коментарите едно време на партините секретари така громяха американския империализъм пък сега внуците и децата им живеят там.Тези дето сега се изказват толкова пламенно е иктересно след 10 години какво ще кажат.
  • 28 Баш майстора

    20 2 Отговор

    До коментар #15 от "РусофилЪ":

    Чудя се това което си написал вярваш ли го наистина. Само ще кажа, че по време на комунизма у нас(то си беше толкова комунизъм, колкото сега демокрация), нямаше гладни, жадни, боси и голи. Нямаше и просяци, както и ровещи по кофите. Нямаше мутри и наркодилъри на всеки ъгъл. Също така нямаше чалга, а телевизията не беше окупирана от джендъри, прости тутки и миски. В училище се учеше, а в болниците лекуваха, без да е необходимо да плащаш.

    Но не мога да кажа, че тогава всичко е било както трябва. Тогава за да си купиш жилище, телевизор, или гуми за колата, не ти трябваха толкова пари, колкото връзки. А за кола се чакаше повече, от колкото ще я караш после :) В университета 1/3-та от предмитите бяха научен комунизъм, история на БКП и други подобни простотии. А ве промити мозъци, почти като в Северта Корея. Но пък бяхме с два милиона повече(още 30 години "демокрация" и ще останат само циганите), а на бабите пенсиите им стигаха да си плащат сметките и лекарствата.

    В заключение се надявам да преживеем и този безславен период от историята ни и децата ни да живеят в един по-справедлив свят.

    Коментиран от #41

  • 29 некойси

    12 1 Отговор
    Сега да не отиде в Италия? И от там ще го изгонят.
    Вече и децата от детската градина знаят за какво иде реч.
  • 30 Кую

    15 1 Отговор
    И на този генетичен остатък Русоя му е виновна. Време му е...
  • 31 НКВД

    14 2 Отговор
    Последно време толкова изгуби тоя че вече не се сдържа и явно скача срещу Русия.зад ушким филатропията си крие лицето на алчен мизантроп!
  • 32 Bahti

    12 1 Отговор
    Ще му подаря Букет за гушкане!
  • 33 Наблюдател

    2 10 Отговор

    До коментар #25 от "съветник":

    Един е отваря, друг, като тебе лиже с нея руски задници. Съдба.
  • 34 Morgoth

    9 1 Отговор
    Е няма само Сорос да се меси във вътрешната политика на чужди страни!
  • 35 тай

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    То не само Господ не го иска, ами и дявола даже.
  • 36 Tanas

    12 1 Отговор
    И така да е, какво от това?
    Значи когато този от снимката финансира правителства или прави шмекерии, всичко е точно. Ако САЩ или други правят нещо подобно - няма проблеми, но когато Русия го направи - почваме да вием, че не е редно!?
    Айде у лево!
  • 37 Hhhhhhh

    2 1 Отговор
    Скорост е по голям...... От Хитлер.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 бббббб

    8 1 Отговор
    Всяко не изгодно на САЩ правителство е вече проект на Русия.Тази Русия уж бедна и фалирала ,а много пари раздава по Европа.
  • 40 Наблюдател

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Педал Филантроп":

    Ами щом си филантроп, защо не свършиш ти тази работа? Или първото ти име надделява?
  • 41 Румяна Костова

    1 6 Отговор

    До коментар #28 от "Баш майстора":

    Ами точно заради такива като тебе потомци на комунистите, на които всичко им беше даром от партията без пари, и апатаменти, и вили, и коли, и храна и дрехи сме на това дередже. Ние народът взимахме по 180 лв /30 долара/ на месец и нямахме безплатни апартаменти, почивни станции, безплатна храна и дрехи като партийците и техните близки. С тези 30 долара на месец трябваше да живеем.Така че е прав за бедността на болшинството от народа по времето на руската окупация.И Отворко нали се досещаш че вие руските шпиони в България със странното название ''русофили'', ще го отнесете първи ако стане ''патакламата'' и никой на тази планета няма да може да ви помогне защото ще стане бързо, светкавично за 30 мин.Нали не си толкова прост за да мислиш че не сте под наблюдение???

    Коментиран от #51, #53

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Hhhhhhh

    0 0 Отговор
    По хитра и проста П... Ка от ру кос. Нема. Лапа к... Ра на с... С
  • 44 какво каза педала сорос

    8 1 Отговор
    Всяка държава, която поставя народа си над емигрантите е марионетка на Путин... така ли беше дъртак? Време е да те изметат теб и фондацийките ти, от всяка една европейска държава, иначе със ЕС е свършено!
  • 45 Тъпа краво

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "Румяна Костова":

    Всеки член на умрялото нато, ще го отнесе първо, ако стане патакламата... този умреляшки съюз, няма да спаси никой, а ако искаш да видиш колко е уважава и във другите страни, погледни това:

    https://www.youtube.com/watch?v=qCSfOldUnHM&t=43s
  • 46 Hhhhhhh

    2 0 Отговор
    Не крава. Кранта
  • 47 Българин

    5 1 Отговор
    На този все някой му пречи- тези които немислят като него.Демокрация- смешка.
  • 48 наблюдаван

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Румяна Костова":

    Хихихихихихии...,мноо каки в критическа!
  • 49 Alarak(the truth)

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Учудвам се на твойта наглост и простотия, всеки ден да се издираш тука
  • 50 2с1

    5 0 Отговор
    Тоя мръсен чифут не ще да се гътне
  • 51 Баш майстора

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Румяна Костова":

    Не знам как реши че съм с комунистическо потекло. Ами не съм. Или съм имал безплатни неща- колкото всички останали - за здравеопазване и образование. Родителите ми работеха като учители за по 200лв, първата кола на баща ми беше Трабант, който кара 18 години, докато родителите на другите деца бачкаха за 500 в завода и имаха москвичи и лади. Но пък цените не бяха в долари, нито пък долара струваше 6лв. Билетчето в градския струваше 6ст, хляб първо качество 40ст, а второ качество 32ст. Сега спрямо заплатите хляба е по-евтин, билетчето по-скъпо, но основната разлика е, че едно време нямаше такова изразено неравенство. Тогава комунягите имаха по 2-3 апартамента, Волга, а за децата вносна кола. Сега децата на комунягите имат къща за милиони, няколко хотела по курортите и сметки в чужди банки и овшорки.

    А колкото до мене, в наши дни все още изплащам ипотеката си на единствения си имот, работя на заплата около средната и никога не съм имал толкова много лично за себе си, но когато погледна "през позореца"(образно казано), не се чувствам щастлив от това което виждам. Можеш да ме "заплашваш" и "следиш" колкото си искаш, но няма как да промениш миналото ни.

    Иначе русофилите да си слушкат Петър Волгин по БНР, русофобите да си гледкат Георги Коритаров, а пък аз ще пия една бира за здравето на нацията.

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ГГГГГ

    3 1 Отговор
    Нормално е да искат сваляне на санкциите, защото Русия е огромен пазар на който да се пласират много стоки, а това ще доведе до повишение на БВП на страната.
  • 55 Владо Вр

    4 1 Отговор
    Модератора! Защо те е яд, че новите италиански политици не искат на Сорос хранилка та. Така са решили хората, карай се на тях. Аз само казвам истината, а ти триеш!
  • 56 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Баш майстора":

    Отговаряш на провокатор, пишеш под чужд никнейм, тговорът на който на написаното от теб ще се сведе до "ама едно време се редяхме за банани само по Нова Година"... Животът на някои хора се измерва целогодишно в банани, 20 годишни тарялясници и телевизори на кредит.
  • 57 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "РусофилЪ":

    Мале колко смел натовски воин заврял се на бабаси от село Жабляно в мазето Излез от там и ни ореди и нас с някоя засукана рускиня
Новини по държави: