5 Юни, 2018 13:15 6 307 5

Макрон изригнал срещу Тръмп

  • доналд тръмп-
  • еманюел макрон-
  • сащ

Двамата имали тежък телефонен разговор

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е имал тежък телефонен разговор с президента на Франция Еманюел Макрон, съобщи CNN.

По време на разговора Макрон разкритикувал политиките на Тръмп. Това е станало в деня, в който САЩ обявиха, че повишават митата за вноса на някои стоки от ЕС и Канада.

„Разговорът беше наистина ужасен. Макрон смяташе, че може да говори, каквото си поиска, позовавайки се на отношенията. Тръмп нямаше как да позволи да го критикуват по подобен начин“, заявява представител на Белия дом.

Преди Макрон е заявявал, че има много директни отношения с Тръмп. Негови съветници са го определяли като преводача на Тръмп в Европа.

Самият Макрон определи решението за митата като незаконно в много посоки. Държавите от ЕС вече обявиха, че са готови с ответни мерки. Очакват се още преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    17 5 Отговор
    А така синко,ама късно. Са, с баба ти Меркел отивайте в Кремъл да договорите края на фащ ;). Ше ги накарате да коленичат за има няма година, две ;)
  • 2 ГосТ

    12 3 Отговор
    п.п. и ше му говориш на френски на тоа кравар,да чуе малко език от цивилизацията.
  • 3 някога отдавна

    1 1 Отговор
    Някога един пророк беше казал, че Сащ ще нападнат ЕС, А Русиячайника. Тогава бая се чудех както се е чудил попа за "ибе Йов в устата на Кита"... но сега нещата започват да се проясняват. Едва ли пророчеството ще се сбъдне, но отношенията са много динамични.
  • 4 впечатлен

    1 7 Отговор
    Макрон е инфантилен. Не че Тръмп е безгрешен, но поне възрастта му предполага повече разум, пък и е видял доста неща. Поведението му на моменти е доста безцеремонно, но има оправдание. Колкото до Макрон, навсякъде движи с бавачката си. Типично за човек, който никога няма да стане зрял. Прехвалената от наши определени партии Русия лека-полека просто се разпада. Почти всички държави някога били в Съветския съюз, искат автономия. Колкото до Щатите, не зная досега някой щат да поиска да е самостоятелен. До известна степен те са независими, но обединени. Така че "краварите" май ви удариха в земята, уважаеми интелектуалци русофили! У нас няма "кравари", ние всичките сме учени, възвишени и депутати. Краварите ние ги презираме и им се дуем. Затова ядем тебешир вместо сирене и пластмаса вместо кашкавал, подправени с палмово масло. Разбираме от всичко и даваме мнение за всичко, както и акъл. Умен народ, бреййй!.

    Коментиран от #5

  • 5 ГосТ

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "впечатлен":

    А кой е всъщност тръмп ? Какво е образованието му (ако изобщо има такова) откъде е тръгнал и как стигна до президент?
    На втората част на въпроса знам отговора-един обикновен селски тарикат успял с измами и подкрепата на болшинството ниско интелигентни хамерикани. Точно като при нас с премиера слънце. Мен лично ме е срам. Сигурен съм, че има нормални америкавци, които също ги е срам. За Макрон и Путин знам за образованието им и също за професиите им. Така и не разбрахте,че тая американска мечта не върви. понеже разчитат на един търговец без образование да движи космическата им програма се возят на Союз. Положението беше малко по различно,когато фон Браун беше ръководител не мислиш ли ?
    Да сравняваш бившия СССР или ЕС със сащ е нелепо. Съвсем различни структури са със съвсем различна история. А ти можеш да отидеш в прекрасната сащ и да живееш американската мечта. Силно ти препоръчвам Детройт ; )