Last news in Fakti

6 Юни, 2018 06:28 1 970 1

Между Индия и Пакистан няма да има война

  • индия-
  • война-
  • пакистан

Пакистан призова за ясен диалог

Между Индия и Пакистан няма да има война - 1
Снимка: Shutterstock

Индия и Пакистан са сред ядрените сили като война между тях не бива да се случва. Това заяви официалният представител на пакистанските военни генерал – майор Асиф Гафур, цитиран от РИА Новости.

„Индия трябва да реши как ще протекат отношенията помежду ни. Ние сме ядрени сили и между нас не може да има война. Пакистанският приоритет е спазването на споразумението за прекратяване на огъня. Ние няма да отговорим на първия куршум, произведен от другата страна. Ако нашите граждани се превърнат в цел, ние ще трябва да се борим“, заяви Гафур.

Двете държави си оспорват правото над района Кашмир, където няма държавни граници. През 2003 г. беше подписано споразумение за прекратяване на военните действия. От тогава ситуацията там е сравнително спокойна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.