Last news in Fakti

5 Юни, 2018 16:30 4 520 28

Няма място за Русия в Г-7

  • германия-
  • г-7-
  • русия

Германски представител не вижда причини за връщането на страната във формата

Няма място за Русия в Г-7 - 1
Снимка: БТА/AP

В Г-7 не водят разговори за връщането на Русия във формата. Това заяви германски правителствен служител, цитиран от „Ройтерс“.

Русия беше изключена от Г-8 след анексията на Крим през 2014 г. Тогава отношенията на страната с много западни държави се обтегнаха.

През годините е имало различни разговори, за това дали страната да не бъде върната в разговорите на групата. Според германският представител все още има причини в Г-7 да се придържат към съществуващото статукво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 55 Отговор
    За русия няма място никъде,къде ще ходят с тези скъсани ватенки.

    Коментиран от #19

  • 2 Финалисто

    17 8 Отговор
    Послегно кое Г е - 7 или 8, а?

    Коментиран от #3

  • 3 русия е джудже

    12 44 Отговор

    До коментар #2 от "Финалисто":

    Г-8 беше с участието на Русия ,но след като продължават да си налагат агресорската политика ги изключиха и вече е Г-7.Русия в момента е изолирана от целия свят и затова ватниците поддържат връзка само с 2-3 мюсюлмански дупки като Сирия,Таджикистан и Туркменистан.

    Коментиран от #4

  • 4 Барчо

    49 10 Отговор

    До коментар #3 от "русия е джудже":

    Ти като си купуваш хляб от Кауфланд поддържаш ли връзка с управителя или собственика дето е в Германия????!!!?!? Вече няма поддържане на връзки и то много отдавна. Сега е бизнес и това го доказва дори перчема. Не поддържаш връзки с Русия, ма караш колата си с руско гориво без значение какво. Като щракнеш някакъв токов консуматор, пак голям процент е руски тока. За какво и е на Русия да поддържа връзки с помияри. Също и с държави, които поддържат двоен стандарт на едно и също. Когато Косово се отдели и бомбандираха сърбите, всички ръкопляскаха, а когато Крим по собствено желание се присъедини към Русия и там не е убит нито един човек, тогава руснаците са лоши. А кримчани се присъединиха, защото при тях щеше да е същото като в Домбас и Логанск - 10 000 убити.

    Коментиран от #5, #6, #7, #8, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да да

    10 24 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    С Бензиноколонка какви връзки! Зареждаш гориво и тръгваш! Ако се навъдят повечко коли на ток,май съвсем ще я пеескачат!
  • 7 русия е джудже

    11 31 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Именно това е цялата работа,че Русия е една голяма бензиноколонка ,а икономиката и се крепи на ресурси ,които ги извличат и препродават.На практика русия е технологично джудже и ако не бяха ресурсите й ,днес щеше да прилича на Сомалия.Другото ,което е ,никой не е зажаднял за тока и бензина им.Места от които да се купува ,има много :)

    Коментиран от #9

  • 8 юрист

    3 25 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: Не поддържаш връзки с Русия, ма караш колата си с руско гориво без значение какво....“ Алоо- невежи, след като булгазгаз купи горивото, то вече става БЪЛГАРСКО гориво, понимаеш? Твоята терорусия не ти го дава под наем за определено време, за да твърдиш, че газът е руска собственост, особено след като крайният клиент си е платил стойността му в бензиностанцията с местна валута! ПРИ ПОКУПКО ПРОДАЖБАТА НА СТОКИ, СЛЕД КАТО ПЛАТИШ ЦЕНАТА НА ЕДНА СТОКА, ТЯ СТАВА ТВОЯ СОБСТВЕНОСТ, А ВСЕКИ СОБСТВЕНИК ИМА ПРАВО: 1 . ДА Я ПОТРЕБИ 2. ДА СЕ РАЗПОРЕДИ С НЕЯ, КАТО Я ПОДАРИ, УНИЩОЖИ ИЛИ СЪХРАНЯВА 3.ДА Я ВЛАДЕЕ! Аре- бегом да си доучваш облигационното право! Опс- забравих , че в юф на руските унита НЕ СЕ УЧИ правната дисциплина “Облигационно право“- хахахаа:)

    Коментиран от #12, #25

  • 9 А стига бе

    25 3 Отговор

    До коментар #7 от "русия е джудже":

    Това го кажи на японският премиер Абе ,на китайският мин.на икономиката,на шефката на МВФ и на още 12 000 бизнесмени от 146 страни които бяха преди седмица на Бизнес Форума в С.Петербург--дай им акъл-че виждам ти си по-голям икономически експерт и от тях...
  • 10 Да го кажем направо.

    15 1 Отговор
    Тук главният въпрос не е дали Русия ще се върне в Г 8-тя и не се натиска .А кой е този немски представител и дали точно той изказва официалното мнение на германското ръководчтво. Да не се окаже че е от ранга на някой наш селски кмет-като идиота от Голямо Водняне. А това че всеки може да си "хвърля"мнения и пожелания е нещо обичайно-и то без да поема отговорност за това.
  • 11 юрист

    5 20 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    И да ми блъскаш минуси, русия НЕ ДАВА ПОД НАЕМ природният си газ, а го ПРОДАВА на чужди клиенти и СЛЕД продажбата руският природен газ автоматично става чужда, А НЕ РУСКА собственост. Ако се уговорим да ти продам 1 торба круши, ти ми платиш цената им и аз ти подам торбичката с крушите, кой е новият собственик на торбичката с круши- аз ли си оставам техен собственик или ти ставаш новият им собственик, м? Не разсъждавай над неща, от които си нямаш микрон понятие!

    Коментиран от #13

  • 12 куку руку ку

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    На теб ти цъкам минуси по дефол...
  • 13 Лелеееее

    18 4 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Еми като е станал български този газ,защо пищите че ни е скъп ? Май нашите ненаяли се бизнесмени заедно с продажните политици ни клатят и с продажната цена на газа? Отговор не искам-знам,че постоянно сънуваш руснаци и червени петолъчки -а за това пак руснаците ще са виновни-а не психическото ти състояние...

    Коментиран от #15

  • 14 Боже мили

    18 3 Отговор
    наистина ли си мислите, че Русия има желание да бъде наедно с толкоз противни гейтаци бе? ... я се съвземете, това да не ви е бочко тъпото, дето пуска езици на джънк-ер

    Коментиран от #17

  • 15 юрист

    3 14 Отговор

    До коментар #13 от "Лелеееее":

    “...Публикувано във факти.бг: Еми като е станал български този газ,защо пищите че ни е скъп ?...“ Лично аз не пищя, защото този месец си купуваме чисто нов хибрид, който харчи- според описанието- 2.1 л/ 100 км. Дори да харчи 3-3.5 л/100 км, за семейството ми е О.К. Така, че- пищенето е от хора, които карат стари 20 годишни мпс-та, които харчат над 10-12 л./100 км, имат скъпа поддръжка поради настъпилата амортизация на мпс-то и нямат доходи, с които да поддържат мпс-то.

    Коментиран от #27

  • 16 НКВД

    6 12 Отговор
    За Русия с Путин изобщо няма място в цивилизования свят!
  • 17 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Боже мили":

    Положението за България става още по зле,простите хора като тебе станахте болшинство.
  • 18 Русия е мръсен дребен агресор

    6 16 Отговор
    Провалената от Путин Русия е жалка люспа на разгромения СССР. Ресурсна колония на Европа със замиращ добив на нефт и газ.
  • 19 Монгомъри

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Русия сама напусна този"клуб на интереси" през 2014г и няма сметка да му плаща вноските.Впрочем -ОБСЕ по същи начин.

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    6 9 Отговор

    До коментар #19 от "Монгомъри":

    Изхвърлиха я като мръсно коте, не е напуснала сама.
  • 21 ivan4o оргинала

    5 2 Отговор
    Голям праз
  • 22 ТОЧКАТА

    9 2 Отговор
    Това Германия ли го каза?!!!!...ИЛИ америчкия посланик е прехвърлил НЯКОЙ ОТГОВОРНОСТИ И НА Германия.....да сме наясно де.
  • 23 ЗайоБайо

    11 2 Отговор
    Като гледам през къде му е на Путин
    Мнението на тоя немски политик е толкова важно, колкото и името му, дето даже не е споменато в статията.
    Бабчето пак ще хукне с букети към Москва ако се сговнят нещата
  • 24 ****

    13 2 Отговор
    Тя Русия се отказа напълно да членува в Г-8.Путин им заеви в прав текст,че няма намерение да плаща една камара пари за да членува там,тъй като там нищо не се решава,а само се обсъжда.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    Четох, четох, четох, чак увеличих диоптъра. Докато има двойни стандарти, ще има напрежение, може би и война. По горе гледам участници да сравняват Русия с бензиноколонка, копирайки ястреба Мак Кейн, който междувпрочем се изнесе. Суровините, от които правят батериите за електрическите коли са многократно по-ограничени от колкото петрола, спомням си на една пресконференция, като му зададоха въпрос за газта, Путин каза добре спирате я и ставате независими, да но тогава трябва да се отоплявате с дърва, но и дърва нямате, те са в Сибир.Така, за Косово може, за Каталуния и Крим не може. Фактологически всичко се върти около разпределението на пазарите.
Новини по държави: