Last news in Fakti

6 Юни, 2018 07:27 5 060 28

Турция изнудва САЩ с руски ракети (ВИДЕО)

  • русия-
  • турция-
  • ракети-
  • сащ-
  • с400

Наскоро развалените отношения на Анкара с Вашингтон започнаха рязко да се подобряват

Турция изнудва САЩ с руски ракети (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Турция използва ракетите С-400 за шантаж на САЩ, пише руският ”Взгляд".

Наскоро развалените отношения на Турция със САЩ започнаха да се подобряват. Вашингтон и Анкара достигнаха до значимо и за двете страни съглашение за Сирия, но което е по-важно министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу направи изявление, пряко касаещо въпроса със закупуването на руските зенитно-ракетни комплекси С-400. Трудно е думите на Чавушоглу да бъдат разбрани по друг начин, освен като отказ от всички обещания, които Анкара е давала на Москва по въпроса, пише изданието.

„Ако САЩ са готови да продадат на Турция зенитно-ракетни комплекси, то Анкара е готова да ги закупи“, съобщи в понеделник министърът във Вашингтон преди решаващи кръг от преговори между него и американския държавен секретар Майк Помпео.

Думите на Чавушоглу изглеждат като намек на американците, че Турция може да се откаже от сделката, която толкова дразни Вашингтон и да закупи американско оръжие. И преди да постигне договореност с Москва за ракетите С-400, Турция се е опитвала да закупи от САЩ подобни системи, но е получавала отказ и затова се е обърнала към Русия.

Турция изнудва САЩ с руски ракети (ВИДЕО)

След като бяха постигнати договорености с Москва и бяха съгласувани конкретни параметри по доставката САЩ и съюзниците им през пролетта започнаха да оказват сериозен натиск върху Турция да се откаже от сделката, дори бяха заплашени със санкции. В този случай Турция явно нямаше да види изтребителите F-35, която много иска да закупи, както и ракетни системи „Пейтриът“, хеликоптери, самолети F-16 и други „вкусотии“.

До миналата седмица Турция заплашваше, че ако не получи исканите от САЩ изтребители F-35, то ще е принудена да се обърне към руските Су-57. И така започна търга със САЩ.

Преди години Анкара се „обиди“ на НАТО, когато пактът изтегли от Турция ракетите „Пейтриът“ въпреки молбите й и тогава се обърна към Китай и дори се стигна до договор за 4 млрд, долара, но след като бяха помолени от НАТО турците бързо се отказаха и не закупиха нищо.

Сега се очертава, чрез намерението да закупи руски зенитно-ракетни комплекси С-400 Анкара да си реши най-големия проблем а имено оттегляне подкрепата за „Отрядите за народна самоотбрана“ на кюрдите в Северна Сирия, които Анкара вижда като голяма заплаха и ако постигне това е готова да се откаже от договора с Русия.

Турция изнудва САЩ с руски ракети (ВИДЕО)

За Русия тази сделка беше важна не само в икономически план, но преди всичко в политически. Въпреки това опасения, че Турция ще развали сделката на определен етап са съществували от самото начало. От развалянето й Турция няма да загуби нищо, за тях е важно някой да им продаде технологията, а в момента турски компании произвеждат компоненти за ракетите „Пейтриът“ и тяхното производство би им било по-лесно и евтино.

Според руски експерти Турция винаги е разглеждала закупуването на руските ракети като временна стъпка в голямата игра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НКВД

    2 5 Отговор
    Егати тъпотията може това може онова!!! А може да ги посети ОМОН и хвърчът цайси и хартия из офиса на ,,Взгляд"!!
  • 3 НКВД

    1 5 Отговор
    Егати тъпотията може това може онова!!! А може да ги посети ОМОН и хвърчът цайси и хартия из офиса на ,,Взгляд"!!
  • 4 Kcaniba

    4 4 Отговор
    като не им е жал за парите - да развалят договора комшите ;)
  • 5 Грантаджийче

    23 7 Отговор
    Пълна глупост е "статията"

    С-400 Е ПРЕДПЛАТЕНА.

    А Ердоган не е прост и ясно вижда, че западните боклуци не стават за нищо.
    Някой клати въздуха с глупости - и това е всичко.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Рубладжийче

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Грантаджийче":

    Глупост е за неграмотниците. Всеки, който се интересува може да разбере имало ли е плащане и как става това. А самата "новина" е с давност 36 часа.

    Коментиран от #28

  • 8 Turgut

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "zig":

    А бе голяма работа, ще си купи газ от Израел и Кипър.

    Коментиран от #11

  • 9 силна турция

    10 5 Отговор
    две новини за вас които се шегувате за турция

    1 турция намери живот в Марс, четвъртък официалните съобщения от Ердоган

    2 за да има човек повече време за почивка, Турция бавно-бавно издърпва луната и скоро денонощието ще има 25 часа
  • 10 Обективно сериозно

    6 3 Отговор
    Големите игри на великите сили. Двама азиацки приятели принудиха един аджемия перчем да клекне бързичко.
    Хи хи хи. Явно сделките с рашън са на ужким , или търкиш тарикатът цица от двете страни . УМНИК И ХИТРЕЦ Е ЕРДОГАН АГА .
    Плете си кошничката И си гони интереса
  • 11 zig

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Turgut":

    Oт Израел?
  • 12 Конят Лавров

    7 3 Отговор
    Ватенките вият на умрело

    Ха ха ха ха

    Турция не е плащала нищо по С 400 . Това е сигурно . Но дори да е , тя лесно може да си върне парите като спре да плаща руския газ.

    Не иска С 400 -иска Пейтриът и Ф 35 и още много оръжие хеликоптери ,радари и др. от САЩ.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 1234

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Конят Лавров":

    Тогава Русия ще затвори крана,и читаците ще вият на умряло.

    Коментиран от #16

  • 15 русия е кочина

    5 2 Отговор
    Какво се случи ?

    Нали тая сделка потвърждавала превъзходството на руското оръжие А ?

    Даже Турция била на път да излезе от НАТО . А ?


    СмЕх



    А ?
  • 16 Напалм

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "1234":

    Ще затвори крана ?Ама не Турция е зависамата ,а Русия . Ще го затвори и ще яде брезови кори .
    Да не говорим ,че и при Турция има кран също
  • 17 888

    0 1 Отговор
    Посланието на американците, както официално и публично оповестява Мичъл вчера, е, че Турция трябва да се съобрази с предложенията и да зачита споразуменията, които е сключила с американците и НАТО. Тя също така трябва да спре своя стратегически и военен съюз с Русия и Иран. И да престане да заплашва Кипър и Гърция. Ще видим кво ще прави, има и лоша икономика, зависима от запада, ще видим.
  • 18 Богаташа

    3 5 Отговор
    Хайде русоробите и русофрениците да поемете с куфари към Русия като гледам с каква ярост защитавате сделката на Турците....
    Продажници,срам ме е от вас
  • 19 Богаташа

    0 2 Отговор
    Хайде всички русофили и комуняги да се помолят на Бог Путин... Религиозните правила на един комуняга: Уа алейкум селям комунягум! Всеки един комуняга/русофил е задължен да се моли по пет пъти на ден! Неизпълнението на тези пет задължителни молитви, без да има някоя религиозна причина за това, се явява голям грях. Една от многото ползи, която се извлича, при изпълнението на задължителната молитва е опрощението на малките грехове, които са направени във времето между молитвите. Преди да започне молитвата комунягата прави „уду”. Под „уду” се разбира ритуалното измиване с вода, при което не е нужно да се използва сапун. Казва се „бисмилях” (В Божието име) и се започва както подобава: 1. Ръцете заедно с китките – 3 пъти 2. Устата – 3 пъти с дясната ръка, като при това силно се жабурка, така че водата да минава и между зъбите. 3. Носът също се измива 3 пъти, взема се вода с дясната ръка и с лявата се почиства леко от вътре. 4. Миене на лицето с двете ръце, от най-горната част на челото до брадичката, както и от едното до другото ухо, като се взимат и бакенбардите. (С една дума – цялото лице) – 3 пъти 5. Ръцете, заедно с лактите - 3 пъти дясната и 3 пъти лявата ръка. Леко се търка съответно с другата ръка. 6. Главата – 1 път, като се мокри най-малко 1/3 от главата. Тук не става въпрос за косата, така че не е нужно жените за се развързват, ако са вързани. 7. Ушите - вътрешно и външно – 1 път. 8. Краката до глезените и между пръстите с лявата ръка, всеки крак 3 път
  • 20 Богаташа

    0 0 Отговор
    8. Краката до глезените и между пръстите с лявата ръка, всеки крак 3 пъти, десния пред левия. При миенето не се говори. Тъй като това не е просто един нормален хигиеничен акт, а ритуално подготвяне за молитвата. Като си мием ръцете, се измиваме от всичко мръсно, което сме докоснали. При миенето на ушите се изчистваме от всички клюки и мръсни неща, които желателно или нежелателно сме чули и.т.н. Пет дневната молитва се дели на части, от които някои са задължителни (фард). Останалите се правят по желание. Само чрез неизпълнението на фард-частите води до грях
  • 21 Богаташа

    0 0 Отговор
    Пет дневната молитва се дели на части, от които някои са задължителни (фард). Останалите се правят по желание. Само чрез неизпълнението на фард-частите от молитвата човек встъпва в грях. Вовка (сутринта) Сталин (на обед) Дмитриев (следобед) Иванов (вечерта) Медведов („през ноща”) Друга наставност 1. Застава се в посока обърнат с лице към мавзолея на Ленин, намираща се в град Москва Прави се ния (мислено се наглася) за определената молитва. 2. Прави се „Путак”: Казва се „Путину акбар/Путларах Акбар” (Путин е велик). 3. Застава се задължително прав, ако човек е в състояние.С китката първо докосваш лявото коляно,после челото и пак дяснотоколяно и към лявото рамо и после към дясното рамо и пак към лявото коляно на краката. Нарича се Презвездене Трябва да си го представиш мислено във формата на звезда или петолъчка 4. Рецитира се книгата на Владимир Путин и се пее песента Путларах....Путларах...Путларах Акбар! Ал-хамду-лиллахи рабил аламииин Мееедвеееду биляхиим Мееедвеееду яуми дийн Путларах акбару! Вече изправен се казва: (Путин наш хвала на Теб)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Богаташа

    0 1 Отговор
    В Москва глутници подивели дечица нападат последните останали помияри и бясно ги ръфат. Тъй като в Москва няма канализация, лайната се събирт в каци и се изливат в реката, където настава истинска битка за най-мазното. Метро отдавна няма, защото натрясканите с бояришник руснаци не знаят как да го подкарат. Имам още ужасии за разказване, но стига, че няма да можете да спите.
  • 24 Богаташа

    0 0 Отговор
    Ще ви разкрия една пазена руска тайна. Много чужди репортери не показват истинското лице на Москва. Хиляди московчани се къпят в мръсната река Москва. На брега на реката край Кремъл всеки ден изгарят трупове на умрели на кладите и обслужващите таджики ги хвърлят в реката.В близост до тях скитат безпризорни кучета и мечки,деца се къпят в реката.Други вярващи се потапят в реката да измолят прошка от бог Ленин.Не е Индия,това е лицето на Русия!
    руснаците се придвижват с велорикши защото не могат да си позволят нова Лада за 23 000 лв от магазина.По улиците има камара боклуци които ги хвърлят от прозорците и стават планини.По улиците също има скитащи безпризорни мечки защото те са свещени и не могат да ги убиват както в Индия.Там има голяма опасност да хванете дизентерия ако решите да ядете някъде,защото съдовете ги мият в отпадните води което се стичат встрани в открит канал между тротоара и асфалта
  • 25 Богаташа

    0 0 Отговор
    Внимание спазвайте препоръките! Не купувайте дрехи втора употреба защото те са носени от умрели русофили-путинисти и са попити с негативна енергия и русофилщина и човек ако ги носи ще се побърка.И отгоре на това Освен ,че някой се е потил в тези дрехи , може някой друг "да е гушкал букета " поне три дни с тези дрехи , щото в крематориума дрехи,одеала не горят ...
  • 26 Yavuz

    2 3 Отговор
    Турция купува С-400 за да се защити от САЩ, а не от ПКК. Бройката на ракетите ще бъде много повече от предварително договорените. Ердоган много добре знае, че след неуспешният преврат какви още мерки могат да предприемат лихварите. По скоро могат да се откажат от Ф-35, отколкото от С-400.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ахъ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Рубладжийче":

    Предплатени са и няколко Ф35 /около 10 бр/ - цялата сума за самолетите платена. Има и преведена сума за С400 ! Че САЩ ще предадат кюрдите не беше сигурно, но явно вече е факт.
Новини по държави: