Last news in Fakti

6 Юни, 2018 14:12 2 216 3

Пожарът край АЕЦ "Чернобил" е под контрол

  • чернобил-
  • пожар-
  • украйна-
  • аец чернобил

Украинската служба за извънредни ситуации увери, че радиационният фон е в норма

Горският пожарт, който избухна в Чернобилската забранена зона, е локализиран, съобщи министерството на вътрешните работи на Украйна, цитирано от ТАСС.

Ситуацията е под контрол. Продължават да тлеят само отделни огнища - трева, паднали дървета и пънове. За потушаването му са привлечени 35 единици техника и 150 пожарникари. Полицията разследва причините за възникването на пожара.

Системата за контрол на радиационната обстановка бе приведена в режим на извънредна ситуация, след като първоначално бе съобщено, че основното огнище се намира в района на хранилището за отработено ядрено гориво. Украинската служба за извънредни ситуации обаче увери, че разпространение на продукти от горенето към Киев не се наблюдава, а радиационният фон, както в Чернобил, така и в украинската столица, не е надвишен.

И преди са възниквали пожари в Чернобилската забранена зона, предизвикани от възпламеняване на гори и торфени площи. През април 2015 г. възникна един от най-големите пожари, обхванал 400 хектара от забранената зона. През 2016 г. също имаше пожари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    3 0 Отговор
    Спокойно, корабът потъва по план!
  • 2 Путин

    2 0 Отговор
    Нямам нищо общо!
  • 3 ПЕЕВ

    1 0 Отговор
    НИЕ ВЕЧЕ ИЗЯДОХМЕ ЦЯЛАТА РАДИАЦИЯ ЗАРАДИ КОМУНИСТИТЕ ПОВЕЧЕ НЯМА НА КЪДЕ.
Новини по държави: