7 Юни, 2018 15:05 2 172 6

Касапинът от Стокхолм ще лежи доживот

  • рахмат акилов-
  • стокхолм-
  • швеция-
  • ислямска държава-
  • атентат

Нападателят с камион Рахмат Акилов беше осъден на доживотен затвор 

Касапинът от Стокхолм ще лежи доживот - 1
Снимки: БТА/АР

Поддръжникът на групировката "Ислямска държава" (ИД) Рахмат Акилов беше осъден на доживотен затвор за нападението с камион в Стокхолм, при което миналата година загинаха петима души, съобщи Reuters.

"Съдът намира, че обвиняемият виновно е извършил терористичен акт, като е извършил пет убийства и е създал заплаха за обществеността", заяви Стокхолмският окръжен съд.

В показанията си по време на делото 40-годишният етнически узбек, кандидат за убежище, каза, че е искал да накаже Швеция за присъединяването й към коалицията срещу ИД.

През януари му бяха повдигнати обвинения в убийства и опити за убийства от терористични подбуди.

Касапинът от Стокхолм ще лежи доживот

На 7 април 2017 г. той открадна камион за бира и прегази хора на оживена пешеходна улица, отнемайки живота на трима шведи - 11-годишно момиче, един британец и една белгийка. Ранени бяха 14 души.

ИД така и не пое отговорност за този атентат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    12 1 Отговор
    Остро критикувам решението на съда и призовавам към сдържаност и повторно и по задълбочен анализ на всички доказателства по случая.Трябва да се спазват всички човешки права .Той господин емигранта е възможно да е бил под силен емоционален срив и всъщност не е могъл да размишлява докакво ще доведат неговите действия.Примери колкото искате в БГ.
  • 2 Свръхаз

    6 1 Отговор
    Бъзикаш се, нали?
  • 3 Шляхтиц

    6 0 Отговор
    Никога няма да разбера демокрацията. Сега този убиец ще бъде хранене и обслужван жизнено неизвестно колко години от добрите и порядъчни хора, чиито близки и роднини са били убити от този изрод.
  • 4 един

    2 0 Отговор
    Те и жертвите му ще лежат, само че в гроба, а този - в почти луксозна килия, ще бъде добре хранен и отглеждан, готов за нови подвизи. И както обичат да освобождават предсрочно, Господ да ни е на помощ. Едва ли ще попадне на хора и ще стане човек. Вероятността е малка. Това, което Европа си направи с тези съмнителни мигранти, и дявола не може да направи. Елате, милички, ние ще ви дадем подслон. Само че арабинът не знае какво е благодарност. И той като циганите - гледа те и капа ти крои. Особено ако многократно са промивали и без това промития му акъл.
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Мястото му е в Черната подводница
  • 6 Сталин е бил прав

    4 0 Отговор
    Разстрел...само разстрел..
Новини по държави: