Last news in Fakti

8 Юни, 2018 18:16 4 411 19

Чиновничка с грандиозен гаф за десанта в Нормандия

  • нормандия-
  • десант-
  • германия-
  • сащ-
  • гаф-
  • връзки-
  • хедър науърт

Нелепа фраза, изречена във Вашингтон

Чиновничка с грандиозен гаф за десанта в Нормандия - 1
Снимка: Shutterstock

Огромен гаф направи прессекретарят на Държавния департамент на САЩ Хедър Науърт, съобщава RT. В изявление пред медиите на 5 юни тя обяви, че десантът на въоръжените сили на САЩ, Великобритания и техните съюзници в Нормандия през 1944 г., по време на Втората световна война, е пример за "здравите връзки между САЩ и Германия".

Нелепата фраза бе изречена по повод 74-та годишнина от началото на операция "Овърлорд", която започва с десанта в Нормандия и отваря втория фронт срещу Нацистка Германия. "Когато говорим за правителството на Германия, ние имаме много здрави връзки. Поглеждайки назад в историята, днес е годишнината от речта, която провъзгласи плана "Маршал" (планът на САЩ за възстановяване на следвоенна Европа). На 6 юни е годишнината от десанта в Нормандия. Ние имаме много дълга история с правителството на Германия," заяви Науърт.

След това "епично" изявление потребители в Интернет посъветваха служителите на Държавния департамент да понаучат историята, в противен случай говорителката на ведомството може да нарече атаката срещу Пърл Харбър, след която САЩ влизат във Втората световна война, "пример за добрите отношения между САЩ и Япония", предаде Епицентър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    16 81 Отговор
    Защо да е гаф? Ако не беше десанта в Нормандия, сега цяла Европа щеш да бъде руска кочина. Все едно Сталин щеше да спре в Берлин. Германия днес е икономическа сила точно заради плана Маршъл.
    Четете история журналя, не опорките дато ви пускат от РТ.

    Коментиран от #4, #6, #17

  • 2 Факт

    51 3 Отговор
    Еми правилно е казала-връзките са били повече от здрави. Милиони долара са инвестирани от американски банки в Германия след 1936 година-и то забележете,след като Хитлер затвърди нацизма и фашизма за основа на идеологията си. Същото е и с Англия-финансиране на хитлериската военна индустрия и политическа подкрепа. Та правилно го е казала тази-много правилно.
  • 3 НАТО ВЕЦ

    50 4 Отговор
    Що бе. Права е женицата. Я вижте какви здрави връзки поддържа САЩ с Германия. Още поддържа окупационният си корпус там. Притежава медиите. Канцлерите ходят след "избирането" им във Вашингтон да се кълнат във вечна вярност. Въобще ... тесни връзки ;)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шаран БГ

    17 1 Отговор
    "Факт" № 2. Малка грешка в годината, господине /госпожо/. След наложените убийствени репарации на Германия от "нейните приятели"Франция и Англия след Първата война, другите приятели оттатък Океана се намесват, намаляват чудовищните задължения на Германия и започват да наливат пари и техника, като тотално заробват страната. Това става още в годините 1920-1922, когато са си избрали Адолф Хитлер за "мечът срещу комунизма".
    Вярно, следва здрав тоталитарен режим, работа от мало и голямо, и вече в 1933 год Хитлер е "Цар". В 1936 г. Германия провежда лятна и зимна Олимпиади / единствен случай / и вече много добре е стъпила на релсите на бъдещата война. В 1936 год тя произвежда самолети "Месершмит" с помощта на САЩ и тези самолети се изпробват следващите 2-3 години в небето на Испания .
    Ако след Втората война "Маршал" т.е. отново САЩ възстановява Германия, това не е безкористно!!
    И друг път съм го писал : В ГЕРМАНИЯ ГЕРМАНСКО Е САМО НАИМЕНОВАНИЕТО НА ГЕОГРАФСКИТЕ ОБЕКТИ !
    Прочетете кога Опел става американски !? Само преди няколко години отново се германизира !!!
    Какво може да каже една млада жена, която е запозната частично само със сегашното състояние на отношенията между двете държави ???
  • 6 Бат Вальо

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Умен, умен, колко да си умен ... като ти чета простотиите ... Иначе, до 15-20 години европейските държави ще бъдат членове на руската федерация, неизбежно е ... и логично!

    Коментиран от #18

  • 7 Рекс

    2 19 Отговор
    До 20 години няма да има рф.така на времето една година преди разпада на СССР не вярвахте

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НАЙДЕН

    18 2 Отговор
    ами то според американците на 06.06.1944
    с десанта в Нормандия е эапочнала
    битката (решила)иэхода на ВСВ.
    а може би след 50год.Съветския съюэ
    въобще няма и да се споменава като
    победил нацистка Германия..
  • 10 никифор танев

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Рекс":

    неэнам РФ но,теб със сигурност няма да те има,Галфончо....
  • 11 падналия ангел

    22 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "здравите връзки между САЩ и Германия
    Е точно де, кой финансира Хитлер!

    Коментиран от #14

  • 12 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Рекс":

    СССР е едно А съвсем друго Русия Ще падне чекане едва ли ще дочакаш разпада Освен ако не си от клана Макауд
  • 13 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    !!!!!!...Ама хич не е сбъркала!!!!Я после вижте как се реализира ,,канцлеракта,,,,ЧЕ ЕС,ЧЕ НАТО,ЧЕ МВФ ,ЧЕ НСР ЧЕ ДАЖЕ И СЕГА---АМЕРИКА ФЪРСТ....
  • 14 РЕПИН

    2 13 Отговор

    До коментар #11 от "падналия ангел":

    А може да си чувал и за пакта Молотов-Рибентроп и съвместните паради на геносетата и таваришчите?

    Коментиран от #15

  • 15 падналия ангел

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "РЕПИН":

    Чувал съм и за Мюнхенското споразумение сключено преди пакта Молотов-Рибентроп. Сключен е между Франция и Англия от една страна и Хитлер от друга с посредничеството на Мусолини. С него се предоставят Судетите на Хитлер.Тогавашния мин. председател на Англия слизайки от самолета размахва договорчето с думите-нося ви мир. Това чувал ли си го?

    Коментиран от #19

  • 16 ртдбрт

    10 0 Отговор
    И тази е от соросоидно-възпитаните неуки политици. Нашите повечето са такива...
  • 17 Нему

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Не Руска кочина, а Съветска кочина. Не се научихте. Гаф след Гаф. Достоен съперник си и ти на нея.
  • 18 123

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Вальо":

    Хахаха, каква ти е тревата? А обясни как държави с много по-голямо население и икономически потенциал ще станат част от държава с няколко пъти по-малко население и икономика?
  • 19 123

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "падналия ангел":

    Да де, ама това се прави във време, когато още няма война и се прави, за да няма война. А Сталин си дружка с Хитлер, когато вече войната е избухнала и Франция и Великобритания са във война с нацистка Германия.