10 Юни, 2018 09:36 2 641 6

Турция: Ракетите, които купуваме от Русия, не са заплаха за НАТО

  • турция-
  • нато-
  • ракетни системи-
  • бойни самолети

Турция обяви намерението си да придобие повече от 100 бойни самолета

Ракетните системи С-400, които Турция предстои да закупи от Русия, не представляват заплаха за НАТО. Това е заявил в Брюксел турският министър на отбраната Нуреттин Джаникли след разговори със своя американски колега Джеймс Матийс.

САЩ се опасяват, че радарите на С-400 могат да прехващат данни за петото поколение изтребители F-35 и за други оръжейни системи на НАТО. По този повод много сенатори се противопоставят на покупката от страна на Турция на тези системи от Русия, съобщава Анадолската агенция, цитирана от ТАСС.

Камарата на представителите на американския Конгрес прие в края на май законопроект за бюджета на Пентагона, в който забранява на военния министър да одобрява износа на американски оръжия за Турция без предоставянето на специален доклад относно покупката от Анкара руските зенитно-ракетни системи.

Турция обяви намерението си да придобие повече от 100 бойни самолета F-35A и това решение на законодателите в САЩ, може да стане сериозна пречка за реализацията на този договор, посочва Анадолската агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    27 3 Отговор
    Мууууууухахахха, говедата си признават, че С-400 им вижда летящите щайги!!
  • 2 Без име

    30 1 Отговор
    Турция, найстина знае как да се въоражава... за такава, огромна държава като Турция, със сугурност и трябват Ф-35, че й повечето от 100 броя... естествено и C-400. Всичко, е въпрос на време за да ги придобие!

    Коментиран от #5

  • 3 Василев

    2 25 Отговор
    Селяни, най- вероятно Турция ще придобие нов президент верен на САЩ. Това ще придобие Турция.
    Агент Батиста. ЦРУ!
  • 4 No comment

    12 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ се опасяват, че радарите на С-400 могат да прехващат данни за петото поколение изтребители F-35 и за други оръжейни системи на НАТО.
  • 5 не е сигурно

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Без име":

    Ако й трябваха със сигурност щеше да си ги произведе сама, щом ги купува значи може и без тях. Ето, ние произвеждаме само автомати, затова и армията ни е въоражена само с това.
  • 6 Киро и Спиро

    8 0 Отговор
    Ние ще купим 200 парчета по 3'40 от детмаг.
Новини по държави: