Last news in Fakti

10 Юни, 2018 12:12 1 716 4

Масови протести в Румъния

  • румъния-
  • протести-
  • прокурори

Недоволство срещу антикорупционните прокурори

Масови протести в Румъния - 1
Снимка: БТА/AP

Над 100 000 души излязоха на демонстрация в Букурещ, съобщи Romania Insider.

Повечето демонстриращи бяха привърженици на правителството. Те бяха облечени изцяло в бяло. Демонстриращите се обявиха срещи предполагаемите злоупотреби, извършени от антикорупционни прокурори.

Управляващите от Содицалдемократическата партия смятат, че прокурорите има твърде много власт. От там твърдят, че по тяхно нареждане незаконно се подслушват телефони, някои служители са несправедливо преследвани.

Според експерти много от обвиненията, повдигнати от прокурорите са били преувеличени, като много от обвиняемите впоследствие са били оправдани.

Други специалисти смятат, че митингите целят да укажат натиск върху съдиите и президента Клаус Йоханис.

През миналата година в Румъния се проведоха масови протести срещу опити да се отменят обвинения срещу държавни служители. Борбата с корупцията е сфера, в която Румъния получава поздравления от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    16 1 Отговор
    А у нас кога? Мълчание?!Затова сме на тоя хал и никога няма да се оправим!
  • 2 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    комунягите навсякъде са едни и същи,а някои почне да излиза от тинята ,а са се накачулили да го върнат там.румънците подкараха техните корумпирани боклуци както си трябва и сега група възмутени граждани протестира каке възможнотова!!!няма да споменавам че възмутените са комуняги!
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    Развалена латерна!
  • 4 Гого

    2 0 Отговор
    За това Румъния ще се оправи за разлика от овцете във България
Новини по държави: