Last news in Fakti

10 Юни, 2018 15:50 2 998 14

Китай иска равноправен световен ред

  • китай-
  • шос-
  • г-7

Си Дзинпин защити свободната търговия

Шанхайската организация за сътрудничество стана по-силна след присъединяването на Индия и Пакистан. Това заяви китайският президент Си Дзинпин в обръщение след срещата, съобщи ТАСС.

Той призова за по-справедлив и равностоен световен ред. Според него демокрацията в международните отношения е необратима тенденция в днешно време.

"Трябва да отхвърлим егоистичните, късогледите, тесногръдите и изолирани политики. Трябва да поддържаме правилата на Световната търговска организация, да подкрепим многостранната търговска система и да отворим световната икономика", призова Дзинпин.

Той подчерта, че Китай защитава свободната търговия и иска свободни пазари. Отправен беше и призив за отхвърляне на манталитета от Втората световна война. Според Дзинпин трябва да се подсигури обща сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зигмунд

    18 2 Отговор
    Един от най добрите лидери в съвременната история на света.
  • 2 бобо

    3 18 Отговор
    Като искат ред, да спрат да крадат всички чужди изобретения.
  • 3 нещо не

    6 9 Отговор
    ми с е връзва свободна търговия ,свободни пазари и непазарно определяне цената на йоана(т.е задържането му с административни способи на изкуствено ниско ниво с цел дъмпинг при износа) както и с пречките поставени от пекин пред чуждите компании искащи да инвестират в китай(задължително да имат за партниор китайска държавна фирма с поне 50-51% дял) или за да участват в обществени търгове .да не говорим за свободното НЕЗАЧИТАНЕ на интелектуалната собственост от китайците !! защо европейските политици не защитят работните места от китайският дъмпиг ??

    Коментиран от #11

  • 4 onq s konq

    2 16 Отговор
    Явно създаването на "МЕГАСЪЮЗА" РУСИЯ - КИТАЙ изобщо не топли китайчето и всичките му надежди и въжделения са насочени НА ЗАПАД,и по-точно-КЪМ ЗАПАДНИЯ ПАЗАР.А от целия Западен пазар-БАШ КЪМ АМЕРИКАНСКИЯ!И след наложеното ЗАВИШЕНО ВНОСНО МИТО ОТ АМЕРИКА на определени стоки от Китай КАКВО МУ ОСТАВА ДА ПРАВИ?Ами да "призовава за справедливост"!Е да,ама както "Москва не вярва на сълзи",така и Америка пък още повече...ОСОБЕНО НА РУСКИ И КИТАЙСКИ.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 и кое те

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    кара да мислиш , че точно американският пазар е по-важен за китай отколкото европейският когато за америка изнася за 500 млрд а за европа 600 млрд ? просто тръмп въпреки , че за много неща не е прав поне има куража да настъпи китайците за нелоялната им практика за разлика от европейксите политици-мишки .

    Коментиран от #8, #13

  • 6 Браво

    1 4 Отговор
    Най сетне, едно умно изказване. Трябва да се поучат всички от него и САЩ и Русия.
  • 7 goni

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Кон! Доживяхме лоши времена! САЩ и Европа напомпаха не само Китай, ами и Индия! Чете ли ? Пакистански и Индийски въоръжени сили за сефте провеждат военни учения! Знаеш ли къде! В Урал!:) Голям майтап!:) Нали!:)
  • 8 onq s konq

    0 11 Отговор

    До коментар #5 от "и кое те":

    Дори и данните ти да са верни,МАЛКО ЛИ Е ДА СИ 50% "НАЗАД"?А съвсем реалното китайско подозрение ,че Европа може да се повлияе от действията на САЩ и също да приложи съответните рестриктивни мерки?В случая обаче е важна ИКОНОМИЧЕСКАТА БЕЗПОМОЩНОСТ НА ИЗТОКА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ЗАПАДА,АБСУРДНОСТТА С ПОМОЩТА НА ИЗНОС НА СУРОВИНИ ДА СЕ СЪРЕВНОВАВА С ЕФЕКТА НА РАЗВИТИТЕ ТЕХНОЛОГИИ,АБСУРДНИЯ ОПИТ "ПЪРВОБИТНОТО" ДА ПОБЕДИ "ЦИВИЛИЗОВАНОТО"..ПРИНЦИПНО НЕ ИЗРАЗЯВАМ НИЩО ЛИЧНО-ПРОСТО ОТЧИТАМ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ЗАКОНОМЕРНОСТИ!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 данните

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    ми с аверни и дори меркел беше в китай преди няколко месеца за да убеди жълтите да променят играта...но сама ,без подкрепата на ес тя няма шанс.китайците специално наваксват доста бързо и със суровинната база на русия са доста опастни. освен това забравяш , че на запад бизнеса все пак се контролира от определен брой фамилии и все пак трябва да спазват някакви правила. при китай там бизнеса се контролира от партията и там няма съд ,няма правила и могат спокойно да насочат огромни ресурси за да съсипят западен конкурен дори и с цената на огромни загуби...просто една западна фирма не може да си позволи да работи дълго на загуба но китайската държава няма такъв проблем
  • 10 goni

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Кон! Как мислиш защо Тръмп предложи Русия отново да се включи в Г-7, та да станат Г-8!:) Помисли малко!:) Що Лавров каза че това не ги вълнува и те вече участват в някаква друга организация!:) И как мислиш дали само италианците ще му подкрепят предложението, или и всички останали?!:) Ще подкрепят! Въпрос на време! Светът се преобръща! А, на бас!:)
  • 11 А стига бе

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "нещо не":

    Юан бе момче-пише се юан..и си седнал да даваш мнение тук...Простичък отговор на наивните ти въпроси--еми защото така им е изгодно на китайците и могат да си го позволят. Не са безгръбначни като някои наведени евро-атлантически подлоги...Ясно???

    Коментиран от #12

  • 12 нещо

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "А стига бе":

    по същество да кажеш освен забележката ти по правописа ми която е правилна ??
  • 13 за протокола

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "и кое те":

    Всъщност, за 2016 експорта на Китай е около 2,64 трлн., от които към Европа и САЩ е почти еднакъв - малко под 400 млрд.. За сметка на това, на азиатският пазар Китай реализира повече, отколкото към САЩ и ЕС взети задно - над 1 трлн. За това се замислете!
  • 14 123

    0 0 Отговор
    ма той световният ред си е равноправен. Просто равните права не означават равни възможности.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания