Last news in Fakti

10 Юни, 2018 18:39 7 426 30

Тръмп подлуди Франция и Германия

  • г-7-
  • доналд тръмп-
  • франция

Президентът на САЩ не подкрепи комюникето на Г-7

Тръмп подлуди Франция и Германия - 1
Снимка: БТА/AP

Доналд Тръмп разруши доверието към себе си. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от France 24.

Президентът на САЩ оттегли подкрепата си от общото комюнике след срещата на Г-7.

„Това не е изненада. Ние сме виждали подобни неща с ядреното споразумение с Иран и Парижкото споразумение за климата. В рамките на секунди човек може да разруши доверието към себе си с 280 думи в Twitter”, заяви Маас.

Самият Тръмп атакува премиерът на Канада Джъстин Трюдо, описвайки го като нечестен и слаб.

„Нека бъдем сериозни и се държим достойно пред нашите народи. Световната дипломация не може да бъде ръководена от пристъпи на гняв и леки изказвания. Ние сме положили ангажимент. Трябва да го спазваме“, заяви президентът на Франция Еманюел Макрон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    16 35 Отговор
    Все повече ми се струва, че тоя е марионетка на Русия.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 среднощен

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Обикновенно по-слабият е "марионетка"!? Каква излезе тя?
  • 3 Светлини

    50 6 Отговор
    Всички са марионетки на световния капитал. Както казва Джордж Карлин: политиците са там, за да си мислите, че имате избор. Не! Нямате избор. Има един елитен клуб и вие не сте част от него. Путин, Макрон, Тръмп, Меркел и техните слуги като наш Борко са там, за да дават интервюта и да прилагат политиките на световния ред. Просто създават впечатление, че има разлики в политиките им и че са опозиция един на друг.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 среднощен

    26 0 Отговор

    До коментар #3 от "Светлини":

    "Топло, много топло"! Сорос май се "развъртя"!?

    Коментиран от #14

  • 5 Бесен Язовец

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Светлини":

    Глупости! Точно това е целта на капиталистите да ви обезверат че всичко е предварително планирано и от вас не зависи нищо а от ,,Желязната Банка"

    Коментиран от #10

  • 6 чичо Сам

    21 31 Отговор
    Тръмп ги постави на местата им. И показа кой е господарят! А те се правят на обидени палета, подритнати небрежно....

    Коментиран от #7, #9

  • 7 goni

    13 14 Отговор

    До коментар #6 от "чичо Сам":

    Знаеш ли защо имаш толкова много минуси?!:) Защото си прав!:)
  • 8 Бай хой

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Последно Русия ли е силна или сащ са слаби? Според последните ти прозрения.
  • 9 Гост

    17 14 Отговор

    До коментар #6 от "чичо Сам":

    Най-накрая се появи човек, който да разбие еврогейските простотии!
    Браво на Тръмп!!!

    Коментиран от #17

  • 10 Светлини

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Как да ме обезвредят от нещо, в което не вярвам. Какво точно зависи от теб или от мен...
  • 11 Просто

    11 1 Отговор
    Не играе по правилата
    Всички са объркани
    А кой
    Определя правилата?
  • 12 ТОЧКАТА

    10 2 Отговор
    ,,Елегантната,,политика на ковашки чук разпердушини плацебо демокрацията на западният свят..
  • 13 стоян георгиев

    17 5 Отговор
    тръмп нарушава основните принципи на нато както и на икономическите и политически съюзници на сащ.няма как да деистваш като нагъл престъпник ,хитруваики на дребно с япония ,европа ,канада австралия и т.н. американски партньори.лъжата му как америка плащала сметката на останалите е смешна.особено като се знае че парите от целия свят и всички световни бизнеси са концентрирани в америка .да се твърди че след като наложи мита и се самолизиолира американската икономика ще се засили е смешно за всеки икономист,а търговските дефицити в повечето случаи са мними ,предвид капиталите които владеят бизнеса глобално.да твърдиш че имаш търговски дефицит с мексико при положение че го ползваш заради ефтината му работна ръка и да пееш хуморески че ще пресечеш тая практика е толкова популиско ,колкото и празните му приказки за стената на границата .

    Коментиран от #19

  • 14 БАЙ ШИЛЕ

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    Сорос е само ръката.Управлят я други.И се крият зад нея.За съжаление добре го правят. Утре Сорос ще умре като всички хора.Ще лансират и финансират друг като него. ОБАЧЕ,рано или късно обществата от света ще се усетят и ще има голяма промяна.Всички срещу елита на САЩ.В Русия съм...

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Истината

    9 5 Отговор
    Какъв президент е този. Той не разбира нито от международна , нито от вътрешната политика. Той се занимава с бизнес. Ако Обама имаше право на още един мандат всички знаем накъде щеше да духа вятър.
  • 17 лтра националист

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Нали си наясно че концлагерите си стоят непокътнати в Германия и не си в Америка за да ги избегнеш? Не че и тука не може да се построят набързо ако се наложи:)
  • 18 Реалист

    6 1 Отговор
    Обичайте се,вижте ближния до себе си и си кажате това,което трябва!Процеса за залличаването ни е започнал и спиране няма(за справка-Йелоустоун,Тръмп,Меркел и Тереза )
  • 19 Ултра националист

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Много логично изказване и какъв е извода? Или не е добре или е каубой който действа вабанк за някаква печалба. Но тук виждаме много ясно, че печалба няма как да има защото освен Канада, Мексико,Европа,Австралия ще бъде ударен и от Япония и Китай Извода е само един.Тръмп унищожава САЩ в услуга на някой Остава да се зпитаме на КОГО ли прави тази услуга?? И сега убдихте ли се, тия простьовци, които не вярвахте че е назначен от НЯКОЙ?

    Коментиран от #29

  • 20 ГосТ

    9 2 Отговор
    Интересното в случая е следното,тръмпи се мята като риба на сухо,защото вижда че потока на мозъци към фащ намалява драстично и производството също. В същото време, неговите лакеи в бг квичат,че бг няма абсолютно никаква нужда от индустрия и специалисти (защото за да има специалисти, трябва индустрия ). Направете си сами сметката за ситуацията. Иначе е ясно, че ЕС предлага най качествените стоки за живота на човека. Производството в Германия, Франция и Италия са на макс и няма кой да предложи по добро. Сега остава да започнат по добро сътрудничество с Канада, Китай, Русия и Япония. С Япония, вече е започнало. Въпроса е докога ще слушаме тея рефрени от паразитите на прехода,че с търговийка и туризъмче (долнопробно) ще правим икономика. Никъде го нема т'ва,гърците имат корабостроене и земеделие, освен туризма....нема изброявам за всички съседи
  • 21 среднощен

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ ШИЛЕ":

    "Обществата" вече са се усетили, но не искат промяна! Дали ще бъде САЩ, КИТАЙ или РУСИЯ, за "силите" които управляват света е без значение, кой ще е "техният проект", стига той да ги води към заветната им цел: "световна власт"! Истината е, че "съвременното общество" желае "моделът САЩ" да продължи да съществува! САЩ са потребители на 45% от "световния брутен продукт"! "Американската мечта" е цел на живота на съвременния човек! Но не може всички да са "потребители", трябва някой и да "работи"!? Тук е "разделителната линия" и не е задължително тя да е граница между "национални модели", тя е граница между "морални модели"! Да, Сорос ще умре, но винаги ще има такива като Сорос! Да, всеки един от нас ще умре, но през своя живот ще сме се "определили" за това от коя страна на "моралната граница" да бъдем! Действително, ние малко знаем за причината на това "мистично битие" на "световната власт"! Това е така, защото сме се отделили от " Първопричината" на всяка власт, БОГА! Той Го е допуснал за да бъдем ние в пълнота със свободна воля! Дал ни е цялата власт, дори и тази да "приковем" Неговият Син на кръста! И тъй, вече като "знаещи в пълнота" "добро и зло" ще премине и нашия живот! Ние носим отговорност, как ще го изживеем! Защото със смъртта не приключва битието ни, приключва само "временният ни живот"! Христос победи смъртта и ни даде отново възможност да имаме "вечен живот"! Това е и толкова "ревностно" прикриваната от "световните сили" ИСТИНА!? Истината за Ве
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 среднощен

    5 1 Отговор
    ДОПЪЛНЕНИЕ: Истината за Вечния Живот и че ние можем да сме съпричастни, на Това Битие на Бога, като Негови чеда! Но ако желаем само временния живот, Той ни е оставил свободни да имаме дял и от смъртта, въпреки че сме Негови чеда! "Моралната граница" е и нашата свобода на избор!?
  • 25 Отегчен

    3 0 Отговор
    Хората на Христо Иванов , сън не ги лови и се гърчат от безсилие !
  • 26 чалма тв

    3 0 Отговор
    Германия губи стотици милиарди , с какво ще храни чалми и шалвари ,които поканили уж да работят в германска индустрия.., сега вече влакове и самолети ще потеглят обратно в кочината на тези талибано-мързеливци, безполезни за света..
  • 27 среднощен

    3 0 Отговор
    "Това беше всичко, приятели!"-
    "Бъгз Бъни"
  • 28 Сталин

    1 1 Отговор
    Сега путин гледа от кремъл пийва си водка и
    си вика еее тоя идиот с перуката трощи световния ред доверието евро джендарството
    демек всичката ми черна работа по добра инвестиция не бях правил мухахахаха
  • 29 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ултра националист":

    тръмп е болен шизофреник ,работещ в полза на путин.избран бе с огромна машинация на руските служби както и благодарение на разочарованието от неолиберализма в сащ изповядван от американските демократи.проблема ще стане сериозен обаче ако тръмп бъде преизбран,тва ще покаже че американското общество е силно уязвимо и неадекватно.ако загуби на следващите избори и бъде тикнат в затвора където му е мястото нещата ще се подредят,но ако бъде преизбран ни чакат мнго тежки времена!
  • 30 Пламен

    0 0 Отговор
    Трябва ни анти- уса коалиция, както на времето бе създадена анти-хитлеристка, но да се включат всички народи по земята, включително и американският!
Новини по държави: