Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Юни, 2018 07:32 16 345 46

Европа и САЩ подготвят силова операция в Донбас

  • сащ-
  • европа-
  • русия-
  • операция-
  • украйна-
  • донбас

Москва с обвинения към Киев

Европа и САЩ подготвят силова операция в Донбас - 1
Снимка: Shutterstock

Европейските и американските партньори на Русия прокарват идеята за силова операция за „налагане на мир“ в Донбас чрез международна военногражданска администрация. Това се казва в разпространен коментар от Министерството на външните работи на Руската федерация в навечерието на срещата в Берлин на първите дипломати на страните от „нормандската четворка“ – Германия, Франция, Украйна и Русия, предава EA Daily.

Основна тема на дискусиите в германската столица ще стане „комплекс от мерки по изпълнението на Минските споразумения“ от 12 февруари 2015 г., а също договореностите, достигнати в хода на срещите на ниво „нормандски формат“ – от 2 октомври 2015 г. в Париж и от 19 октомври 2016 г. в Берлин. Участниците ще обсъдят ситуацията в зоната на конфликта и изпълнението на поетите военни, икономически, социални и хуманитарни задължения, предаде „Фокус“.

„Събитията от последно време показват, че киевските власти нямат намерение да изпълняват Минските задължения, грубо извъртат логиката и последователността им, изкуствено свързвайки готовността си да напреднат по политически път с пълната военна капитулация на Донбас, контрола на границата с Русия“, констатират във външнополитическото ведомство в Москва, същевременно подчертавайки, че ситуацията в Източна Украйна се изостря.

„Що се отнася до присъствието на ООН в Донбас, както е известно, през септември 2017 г. Русия внесе в Съвета за сигурност на ООН съответната резолюция. Въпреки това до този момент не сме получили писмен отговор на този документ. Вместо това нашите европейски и американски партньори прокарват идеята за силова операция за „налагане на мир“, установен в региона до провеждане на местни избори, чрез международна военногражданска администрация. Подобни предложения, в разрез с Минските споразумения, са отхвърлени от Донецк и Луганск. Всички форми на международна помощ за решаване на вътрешната украинска криза, включително от ООН, трябва да се основават на съгласието на самите страни в конфликта - Киев и Донбас", подчертават от руското министерството на външните работи.

На 11 юни първият дипломат на Москва Сергей Лавров ще участва в среща на външните министри от „нормандския формат“, която ще се състои в Берлин по инициатива на ръководителя на германската дипломация Хайко Маас. Междувременно стана ясно, че Германия подкрепя мироопазваща мисия на ООН в източната част на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    135 33 Отговор
    Крайно време е в Донецк и Луганск да се ориведе референдум за излизането от Украйна на двете републики и ООН да признае независимостта им. В противен случай Москва да настани 1- дивизия танкове и да настане траен Мир!

    Коментиран от #4, #38

  • 2 в трамвая

    17 71 Отговор
    Една рускиня казала.
  • 3 НКВД

    112 36 Отговор
    Идва времето когато в Киев ще се вее флага на РФ.

    Коментиран от #46

  • 4 Тоя па

    25 98 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    И по твойта логика да се отцепят Родопите от България нали?

    Коментиран от #5

  • 5 Тая па

    105 22 Отговор

    До коментар #4 от "Тоя па":

    Ридопите са си наши Донецк и Луганск са си руски от векове!

    Коментиран от #41

  • 6 onq s konq

    26 121 Отговор
    Руснаците В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ЗАБРАВЯТ,че единствено добрата воля на Западът го спира да не даде "подходящите оръжия" в ръцете на Украйна,в сравнение с които "Джавелин" ще са просто детска играчка.А на украинската армия не й липсва нито численост,нито дух!

    Коментиран от #9, #33

  • 7 куку руку ку

    50 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: европейски и американски партньори...
    Партньор... това е кодовата дума на Путин за враг.
  • 8 Солидарна с Донбас

    93 8 Отговор
    Политиката на САЩ е да управляват света чрез "контролиран хаос" ,само че след тяхната намеса "незнайно" защо се появяват групировки от типа на Алкайда, Ислямска държава и т.н.Многократно чух изказвания на американски политици, журналисти, политолози за тяхната изключителност и право да се намесват където пожелаят по света. " Америка е международен жандарм"./цитат/
  • 9 Горски

    80 11 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Не ги спира никаква добра воля , а ги спира голямото шубе.Тъпите ти западняци ,гледат с 4 очи как да запалят още по голяма война там , но споменът за доебалцево още витае в дрогираните им джендераски и демократични кратуни!!!

    Коментиран от #12

  • 10 Голям Слон

    72 14 Отговор
    На времето Русия трябваше да постави своите условия за излизане и сега такава криза нямаше да има. Добре, искаш да станеш независима държава. Плащаш ми заводите, прибирам си оръжието, сами си плащате външните дългове и ми давате обратно Крим с областите. Бая топки трябва да имаш, за да се "отцепиш".

    Сами са си виновни руснаците, че им оставиха милиарди долари в активи и им поеха дълговете. Или както казваме в България - храни куче да те лае. Така и сега. Но съм оптимист. Всичко ще се подреди по най-благоприятния начин за Русия. Да не забравяме кой храни 70% от украинските граждани. Да не са и повече процентите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    17 54 Отговор

    До коментар #9 от "Горски":

    Абсолютно си прав за "шубето" на американците!Затова и първо потрошиха "Вагнер" със ураганен огън,а после се сетиха да го питаха дали случайно не е композитор!Естествено отговор нямаше.

    Коментиран от #14, #34, #43

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Само питам

    12 29 Отговор

    До коментар #14 от "Грантаджийче":

    От три месеца все за Гута врещиш, не се ли умори да лъжеш? Колко пъти ще ти повтарям, че я бъркаш с руското барбекю от 7-8 февруари край Дейр ез Зор.

    Коментиран от #17

  • 16 някой си

    63 6 Отговор
    Донецка и Луганска области отдавна не са част от усрайна. Усраински банки няма там, не се изплащат пенсии от усраинците, не се събират данъци от усраинците, има пропускателен режим, т.е. граница. Обаче усраинците редовно се опитват да убиват цивилни граждани на населените места там, защото са келеши и се правят на мъже на чужд гръб. Единствено заради дипломатически съображения още не са се отделили официално, но връщане никога няма да има.
  • 17 Грантаджийче

    47 4 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Хич не врещя даже,

    10 говеда бяха ИЗПЪРЖЕНИ в Източна Гута и НА СЛЕДВАЩАТА СУТРИН рижия тъпак, мърморкел, макарона и вещицата мАй ривнаха в един глас. Две от говедата бяха на високи позиции в армията на задокеанските дрисни, а говедата спряха да публикуват данни за загубите си в Сирия.

    Коментиран от #19

  • 18 Василев

    7 45 Отговор
    Селяни, скоро в посока Русия ще има само две държави- Велика Украйна и Волжска Бургар!
    Агент Куртбат. Кан Куртбат!
  • 19 Само питам

    8 24 Отговор

    До коментар #17 от "Грантаджийче":

    Врещиш не, ами и пяна ти излиза на устата. И го въртиш този коментар от февруари насам. Хайде спри се вече, че ставаш по-смешен отколкото си. Направо жалък.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Само питам

    6 28 Отговор

    До коментар #20 от "Грантаджийче":

    С това IQ ли си се родил или ти стана такова след като стана русофил. Защото, както ти беше казано и преди дори един ник не можеш да си измислиш като хората , ами трябваше да се появи Рубладжийчето, за да станеш ти Грантаджийче. Схващаш ли колко си елементарен? И взе и картата на Сирия за да видиш какво си е "върнал" Асад и къде изобщо не може да стъпи.
  • 22 El comandante

    23 11 Отговор
    Слава России недоклатени сороспиии!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Българин

    5 16 Отговор

    До коментар #22 от "El comandante":

    Пишеш на език различен от българския бе Педро, да не би да ти е майчин?.
  • 24 Русия е морална и материална кочина

    6 31 Отговор
    Като гледам тоталната мизерия в която затъва ужнай страната с щещеще постижения и "страховита" надувно-анимационна ихтамнет армия ми се ще да ѝ помогнем. Както сме помогнали на Япония. Със само две бомби. За азиатската агресивна кочина шест стигат.

    Коментиран от #44

  • 25 Бай Благой

    14 1 Отговор
    Войски на границата с Русия.....ще стане страшно!!
  • 26 стоян георгиев

    5 25 Отговор
    сега тва са новите опорни точки.в донбас украинците щели да нападат и затова не трябва да се приема примирието!!!!що да нападат украинците ако могат по мирен път да си върнат региона се пита в задачата?особено е интересно как запада насъсква украинците да нападат ? всъщност няма никакво значение за тва кво казва лавров тои е един доказан лъжец и една лъжа повече или по-малко от него няма никакво значение.
  • 27 патриотъ

    30 5 Отговор
    Донецк и Луганск никога няма да се върнат в състава на Украина!Следва отделяне на Одеса и тотално разпадане на територията Украина и това никой не може да го спре!Напразни са опитите на запада за създаване на конфликт с Русия!В крайна сметка всички територии ще се присъединят отново към Русия!

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    8 24 Отговор

    До коментар #27 от "патриотъ":

    не ти ли омръзна да пишеш тъпотии бе смешко?русия никои не я приема за алтернатива .дори ти .ти дето си толкова пламенен руски патротъ няма да идеш никога да живееш там ,няма да пратиш децата си няма да си купиш лада или телевизор електрон...кво остава за 40 млн. украинци ,които путин превърна от наи-близкия си народ в кръвни врагове.и защо квичиш срещу тях те на теб никога нищо не са ти направили ,украинците бяха наи-големите жертви на комунизма и нацизма .тва е наи-изтерзания народ на 20 тивек.бива ли заради своето гъзолиство да си слагащакъв грях?

    Коментиран от #42

  • 29 Адолф Путлер

    1 9 Отговор
    Как се уреди въпроса с Чечня!?
  • 30 ооооох

    16 3 Отговор
    ами - ще запалят ІІІ-та световна война.. Тия джендъри имат тръни в задниците и не могат да стоят на едно место! И д и о т и !
  • 31 mediator37

    6 3 Отговор
    С тия танкове (Т-64) няма как да проведат успешна офанзива украинците.
  • 32 Гошко

    3 0 Отговор
    До Патриоть
    Престани да се кичиш с този етикет. Ни си една карикатура на патриотизъм.
    Излагаш истинските патриоти.
  • 33 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    А любимите ти джендъри западняци трябва да целуват краката на Путин ,че е толкова търпелив и великодушен ине е въоражил сънародниците си в домбас ,че на укрите ще им се стъжни и никакви американски кремъклиики няма да им помогнат защо си си въобразил че руснаците от домбас не са боеспособни от 2014год та до сега го доказват по най категоричен начин само в болния ти мозък украинската армия била боеспособна
  • 34 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Не бяха ли 60000хил а сетих се бяха 600000 6000000 или пък там колкото ти кажеш това ,чи мълчите и криете вашите жертви не означава че арабеските не ви трепат като мухи няма ка да убедите няйои,вашите джендъри са бесмъртни от "клана Маклауд"
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    Хаха, някой си играе с огъня, но накрая май набързо ще се проведе референдум, много е вярна поговорката да би мирно седяло не би чудо видяло,едно е да дразниш мечката отдалеч,друго е да дойдеш до хралупата и да бъркаш с клечка вътре.Но е сигурно ,накрая всеки каквото търси ще си го намери

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 фак..ти

    2 9 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Сравнение на целия преход единствено икономически растеж е имало в управлението на Иван Костов и то за отрицателно време само за 2-3години(1997-1999).Пое властта след Жан Виденов,всички знаем за най-опустошителното комунистическо време от Луканов до Жан Виденов1996г.Годината на най-голямото падение за България след цар Иван Шишман.Благодарение на тях заплатата падна на няколко долара.4 000лв.за 1долар.
    Нямаше хляб,защото изнесоха житото,откраднаха спестяванията на народа от банките......какво още да говорим,по делата ще ги познаете и все още продължават да ни лъжат.СТИГА!!СТОП !!!!Не ни залъгвайте с вашите лозунги НЕ НА ОМРАЗАТА!Няма как да ви обичаме другари комунисти и не ни се правете,че вече не сте такива,дори
    вече може да ви наречем ФАШИСТИ!!!!Но и тази дума е малка за вас,защото думата фашизъм идва от думата фашиа,което означава „НЕПРАВИЛНО УПРАВЛЕНИЕ”
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дали

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Жертви на нацизма??? Украински части са воювали на страната на Хитлер.
  • 43 По доставката

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Няма нито един убит руски военен от САЩ в Сирия.Имат заповед да ги пазят.Както и Русия също имат заповед да не убиват американци.За Вагнер си остана един мит в тиквата ти, разпространяван от украинските тролове, какъвто си и ти.И понеже си отворко в нета, виж в нета какво го правиха Вагнеровите американци в Ирак:))))Не плачи само
  • 44 По доставката

    11 0 Отговор

    До коментар #24 от "Русия е морална и материална кочина":

    И световно по футбол правят....ако имаш малко акъл ще знаеш че това се прави с пари.Ама като си роден след 1990 си от чалгарче, без да обиждам умните след тази година.Просто такива като теб са простолюдието което много вряка за да го забележат.Да не забравиш че моста в Крим не падна, а в Маями една проста конструкция се стовари върху автомобили
  • 45 Дон Кихот

    4 1 Отговор
    Изпратете Кончита да опере пешкира в ДОНБАС!
  • 46 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Това вече беше! Сега идва друго време!За пРосия и пРософилите има 2 вида страни - едните са врагове,другите предатели :Д
Новини по държави: