Last news in Fakti

11 Юни, 2018 17:50 1 363 2

Македония е близо до споразумение с Гърция

  • македония-
  • споразумение-
  • гърция

Зоран Заев на ключови преговори с Алексис Ципрас

Македония е близо до споразумение с Гърция за промяната на името си. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от „Катимерини“.

Очаква се днес Заев да проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас по темата. Двамата ще обсъдят постигнатия до момента напредък.

„Ние сме във финалните минути за сближаване на нашите позиции. Когато това се случи, ние заедно ще обявим добрата новина на гражданите на нашите държави. Това е важно и за двете страни“, заяви Заев.

Гърция настоява за промяна на името на Македония, за да позволи членството на страната в международни организации. Преговорите продължават през последните няколко месеца.

Заев разговаря с Ципрас по въпроса на няколко пъти. Това е ключова тема за членството на Македония в НАТО и ЕС. Очакват се финални преговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бах

    1 0 Отговор
    Да я кръстят ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ. Това си е истина. Ние нищо не губим.
  • 2 niki

    1 0 Отговор
    Лоша новина за Турция, дали все още е съюзник на Русия, дали, както си подозирам, отново е до страната на САЩ. Още по лоша новина за нея, е че следва споразумение с Албания. Всичко което става, става за газопроводниците които ще идват от източно Средноземно море...
Новини по държави: