12 Юни, 2018 18:10 10 654 10

Людмила Путина след развода - живот за милиони

  • людмила путина-
  • развод-
  • владимир путин-
  • милиони-
  • русия

След развода цялото имущество остана за Владимир Путин

Людмила Путина след развода - живот за милиони - 1
Снимка: Wikipedia

Пет години след развода с руския президент Владимир Путин бившата му жена има милиони. Макар да се крие от светлината на прожекторите, излизат данни за имотното състояние на 60-годишната Людмила. Центърът за изследване на корупцията и организираната престъпност публикува проучване относно активите на Людмила Очеретная - новата й фамилия след брака й с по-младия от нея предприемач Артур Очеретни.

40-годишният бизнесмен е председател на Управителния съвет на фондация “Център за развитие на междуличностни комуникации”, чийто патрон е Людмила. Три източника, запознати с работата на фондацията, казват, че Людмила финансира литературна награда и издателство, управлявани от организацията. За брака им се разбра преди две години.

Като съпруга на Владимир Путин Людмила не работи и няма пари. През 2012 година Путин декларира, че съпругата му е получила само 146 000 рубли. През цялото време, когато той е подавал декларация и за нея, най-много тя е успяла да изкара през 2011 година - 443 000 рубли, което е 36 хиляди рубли на месец.

След развода цялото имущество остана за Владимир Путин. Бракът на Владимир и Людмила Путини продължи близо 30 години. Той е сключен на 28 юли 1983 г. Руският президент и вече бившата му съпруга имат две дъщери - Мария, родена през 1985 г., и Екатерина, родена през 1986 г. За тях обаче не се знае почти нищо. Последните им снимки са от времето, когато са били деца.

Години по-късно Людмила започва да придобива активите си. Източници твърдят, че тя има апартамент от 139 квадратни метра на остров Василевски в Санкт Петербург - в устието на река Нева. Съпругът на Людмила има вила във Франция на стойност повече от шест милиона евро. Тя бе купена през декември 2013 г. - шест месеца след развода на Владимир и Людмила Путин. Въпреки това, според журналисти, вилата е била в реставрация в продължение на няколко години. В последните 13 години организацията на младия Очеретни се намира в къща, в която се смята, че Лев Толстой е написал "Война и мир".

Фондацията на Людмила Александровна получи и пари от президентството. През последните няколко години нетната печалба на компанията се измерва в десетки милиони рубли. През януари 2016 г. в актива на бившата съпруга на Путин се появиха 240 дка в елитния комплекс около Москва "Милениум парк", който се нарича Венеция на региона заради каналите и малките язовири.

Цената на тази земя се оценява от 384 до 432 милиона рубли. Фондации като ЦРМК могат да бъдат създавани за "социални, благотворителни, културни, образователни, научни или управленски цели" според руското правосъдно министерство. Те могат да извършват предприемаческа дейност, доколкото служат на целта, за която е била създадена фондацията, пише Вести.бг. Отчети на ЦРМК показват, че през 2015 г. приходите му от всички източници са или 5,93 милиона долара. Не е ясно кои са всички тези източници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    17 25 Отговор
    Хахахахахаха - каква хубава снимка на ботоксовото джудже. Ясно се вижда разликата "преди - сега".

    Хайде сега копейките да ни обяснят ОТ КЪДЕ ИМА МИЛИОНИ БИВШАТА НА "СПРАВЕДЛИВИЯ"

    Наивници копейкаджии, само на вас не ви се разрешава да изговаряте истината - а тя е че путлер е най-наглия крадец в историята на раша, след другия вова (ленин)

    Коментиран от #5

  • 2 крал на макс

    17 11 Отговор
    личното ми мнение е,че ако Путин може да си покаже паричките на яве
    собственика на Амазон,Бъфет и др. ще му дишат праха,

    Коментиран от #4

  • 3 Тони Ванков

    35 3 Отговор
    Не е ли редно първо да научим
    парите на нашите богаташи а след това на Путин.Това ще е по полезно
    за българите.
  • 4 Ford Prefect

    3 12 Отговор

    До коментар #2 от "крал на макс":

    Безспорно е така, ама путя може ли да докаже произхода им?
  • 5 Бат Вальо

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ама яко го мразиш, а, чак трепериш от злоба!!! Ей тая злоба те разяжда като ръжда отвътре ... съжалявам те ...

    Коментиран от #10

  • 6 стоян георгиев

    7 8 Отговор
    къде сте бе другари?къде сте бе моралисти и борци срещу неморалното ?нали пяхте песента как немцов го утрепали заслужено щото имал много младо гадже???сега кво да я правим другарката путина с мъж дваисет и кусур под нея или мъжа и с жена с тридесет и кусур разлика?за тях може ,щото е важно на путин да му е добре.тои може да краде да трепа ,да е неморален и вие да го прикривате при възможност ,а при невъзможност да го оправдавате!!!!смяххх!!!!така е и в партията маика ,борисов краде и е лош ама бенчо бенчев не краде ,гергов и тои ,а за курнелиика да не говорим ,тя е самата чистота:)))!!!!за това ще карате с 200 лева пенсии другари.липсата на морал се отразява.

    Коментиран от #9

  • 7 Сельодка

    4 4 Отговор
    От Путин дори и жена му нищо не може да си прибере.
    Даже и обувките на висок ток:)
  • 8 Политолог

    4 4 Отговор
    Приятелите и феновете на Путин в България мълчат.
    Синът на готвача на Сталин добре си е "платил" развода,
    просто с държавни пари е затворил устата на бившата си съпруга
  • 9 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Липсата на морал освен че се отразява и отрезнява, ама първо трябва да препатиш комунизма и диктатурата, че тогава да преценяш кое е по-добро и кое е истинско зло. Щото на 20 годишни фърфалаци колкото и да им обясняваш каква помия са червените боклуци, те си мислят че им приказваш от злоба, защото симпатизираш на Цв.Цв.
  • 10 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Вальо":

    Него не го мразя, той е ясен - уличния крадец от улиците на Санкт Петербург си е завинаги крадец. На него му липсва първоначалното възпитание и морал, но там е виновна системата която го изгражда...

    НО МРАЗЯ ВАС, РУБЛЕРАСТИТЕ, които дърпате България в калта на зависимоста от раша. Защото не можете да "прогледнете", че не сме получили нищо добро и "безплатно" от рашките...

    Айде сега по темата - по какъв чудодеен начин бившата на тирана има милиони??? Имаш ли обяснение или "опорни точки"??? Дерзай...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания