13 Юни, 2018 15:25 1 581 5

Свалям шапка на Ципрас и Заев

  • македония-
  • еди рама-
  • гърция

Еди Рама довоелн от споразумението за Македония

Свалям шапка на премиерите на Гърция и Македония Алексис Ципрас и Зоран Заев. Това заяви албанският премиер Еди Рама, цитиран от B92.

Рама приветства споразумението между Атина и Скопие за новото име на македонската държава.

„Благодарение на тези двама политици, Балканите станаха по-мирно място“, заяви Рама.

В същото време косовският премиер Рамуш Харадинай обяви, че това споразумение дава надежда на неговата и македонската държава, че ще се присъединят към ЕС.

Срещу споразумението застанаха опозиционните партии в Македония и Гърция. Очаква се новото име на страната да е Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 охи

    3 1 Отговор
    Нещо всички взеха да подскачат преди някой да е казал хоп !
  • 2 Историк

    5 0 Отговор
    Това решение е крайно негативно за България!
    Не знам защо , министър Захариева се радва и хили , като малоумна !

    Коментиран от #4

  • 3 Мая Бугова

    5 0 Отговор
    За да си македонец трябва да говориш езика на Александър Македонски и той е археаелиника.
  • 4 един от всички

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Защо "като" ?
  • 5 един от всички

    2 0 Отговор
    От гледна точка на националната сигурност, нашият интерес е,тези страни да НЕ са в НАТО. Защото НАТО защитава членовете си само когато те са нападнати от трети страни,но един конфликт между натовски членки, Алианса не се задейства. С други думи, по-сигурно е съседките ти да не са в НАТО -така си защитен от Алианса,а ако всички са в НАТО,то все едно че не съществува,щом като не би те отбранило...! Та някой знае ли защо толкова напираме за тези страни за НАТО? Не е външна заповед? То си личи,че някой ни заповядва и на нас и на тях договори да склюваме,сега с Гърците да се разберат за името и т.н. Явно е,че Балканите са гласени за следващото бойно поле и пушечно месо,щом ОНЕЗИ така напират да ги завземат всичките (т.е. да ги "приобщят" в евроатлантическите структури!
Новини по държави: