13 Юни, 2018 16:00 4 960 27

Сърбия има по-високи заплати и пенсии от България

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • българия

Александър Вучич заяви, че страната му ще изпревари София

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че Сърбия постепенно ще изпревари много държави по стандарт на живот, съобщи B92.

“Ще изпреварим България, която е член на ЕС. Ние вече имаме по-високи заплати и пенсии, от колкото хората там“, заяви Вучич.

Той посочи, че през 2011 г. безработицата в страната е била 25.9%. В момента тя е 12%. В момента страната се опитва да получи покана за членство в ЕС. За целта трябва да постигне споразумение за статута на независимост на Косово. В момента се водят преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    19 57 Отговор
    Това е лъжа.

    Коментиран от #2, #3, #4, #17

  • 2 гост

    40 9 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Не , не е ...
  • 3 Johnny Cash

    14 27 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Да, пълна лъжа е, понеже някой има полза да лъже че заплатите и стандарта в България са ниски...
    Обосновете се. Как стигнахте до това заключение?
  • 4 JEEP

    59 13 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Да ама не. Напълно възможно е. Не гледай Димитров град и Пирот, дето всички ходят за едната скара.
    Тази държава преживя какво ли не, но се изправи и се възстанови. Не си личат бомбардировки, а нашите пътища са като след война.
    Освен това като стандарт, качеството на храната е много по-високо от нашето (което не се знае какво ще стане след влизане в ЕС).
    Те са били и ще бъдат по-добре. През 80те години си беше направо престижно да си югославски гражданин. Ние сме балъците, дето тъпчем на едно място.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Само питам

    16 29 Отговор
    Дали проруските тролове са посещавали някога Сърбия и дали са минавали поне през нея с кола.

    Коментиран от #19

  • 6 Наблюдател

    13 24 Отговор

    До коментар #4 от "JEEP":

    На крив русофил ЕС му виновен!

    Коментиран от #9, #13

  • 7 ГДимитров

    6 14 Отговор
    Според мен също не е вярно, говорил съм с колеги от офиса там - разликата е малка, но все още им водим с малко. За изостаналите области в RS и BG сигурно разлика няма.
  • 8 гост

    21 21 Отговор
    В завода на Фиат Сърбия, емблемата на индустрията им вземат по 600 лв заплата. Много са напреднали, в нашата индустриална зона Пловдив заплатите започват от 800. Да не говорим че на IT картата на Европа Сърбия е черна дупка. Та на който му харесва родината на чалгата, да отива да работи в заводите на Цветан Василев. Никой няма да ви спре, езика им се учи лесно 30-40% от думите са като нашите, религията и кухнята са същите, че даже и темперамента.
  • 9 JEEP

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    И какво русофилско или невярно видя в поста ми?
    Да си видял да пиша за кравари или ватници въобще?
    Аман от промити мозъци.
  • 10 Неутрал

    7 1 Отговор
    След бомбардирането на Югославия (Сърбия и Черна гора) през 1999 г. за да купи едно яйце през 2000 г., в Сърбия тогава се изискваше пълна заплата (заплата от 10 евро).
    Затова заплатите в Сърбия започнаха да растат на практика от нулата.
    Ако някоя страна в Европа иска да бъде на високо ниво, най-ниската заплата трябва да бъде 1600 евро или 10 евро на работен час.
  • 11 юрист

    4 11 Отговор

    До коментар #4 от "JEEP":

    „...Публикувано във факти.бг: Тази държава преживя какво ли не, но се изправи и се възстанови....“ И България преживя фалита на банки и ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА, при която 1000 неденоминирани лева накрая станаха 1 деноминиран лев. Вие какво си мислите- че всичко в България беше цветя и рози? Апропо- лично Вие участвахте ли в изплащането на 10 милиардният дълг за 10 години, който България получи от мвф, за да се справи със ситуацията или си вяхте ъъъъ... “косата“ из света и в периода 1996-1998г. изобщо не живяхте в България? А в периода- 1996-2006г. къде живяхте и работихте- в или извън България и преживяхте ли лично на територията на България справянето ни с фалита на банките и хиперинфлацията?

    Коментиран от #26

  • 12 Непознат

    13 4 Отговор
    Не знам как е в Сърбия,но в Македония учител в средното образование взима 830 евро,как ще ги стигнем македонците?
  • 13 Бай хой

    21 6 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    Преди 1989година българия бе в трийсетицата в света по икономика.
    В рвзултат на така нареченото преструкториране и интеграция към нато и ЕС сега сме някъте около осемдесто място. Това са фактите. Такава е жестоката действителност.
    Българите от осем и половина милиона сега сме по-малко от пет.
    През комунизма и със СССР Българите от четири и половина милиона станаха повече от девет. Страната стана най мощнната в рвгиона.

    Тия Българи които бяха останали под управлението на нато и запада в одринска тракия и солунска юакедония бяха унищожени и претопени. Повече от милион и половина. Последните години нато и запада унищожава и прогонва и Българите от България. ФАКТ.
  • 14 fakantanka

    5 5 Отговор
    Нормално, в България КИ не позволява на повечвто хора да придобият каквито и да било умения. Работа има, но хората са неграмотни. Особенно си личи от коментарите които нямат нищо общо с темата.
  • 15 Мая Бугова

    12 2 Отговор
    То и в Кения имат по-високи заплати.
  • 16 Е да!

    7 2 Отговор
    Нека влезнат в ЕС и ще видиме, какви ще са им стандартите и доходите ,след година-две!
  • 17 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Ти кога беше в Сърбия?
  • 18 Шоп

    4 8 Отговор
    То и Жужич така лъже рашките.
  • 19 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    А ти кога за последно беше в Сърбия? Само питам и аз.
  • 20 Край

    6 2 Отговор
    Идете до Белград и който има очи да види. В града не е сменена тротоарна плочка през последните 30г. Сърбите са една идея по европейци от нас но за да влезат в ЕС ги принуждават да се разделят с територии. Руснаците пари не дават и те така. Единственото което се строи в момента в Сърбия е магистралата за … София. С пари от ЕС и с байрака на Трейс. Вервайте не е щото Сърбите много ни обичат - Меркал така иска.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Край

    3 3 Отговор
    Да не говорим за другите градове Ниш /втори по големина/ е по зле и по беден от Монтана. Може би само Видин е толкко зле в България. Нови сад уж им е витрина не може да издържи сравнение с Пловдив.
  • 23 Кккк

    6 1 Отговор
    Тоа е не възможно, ние взимаме най големите заплати в света е.
  • 24 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    сърбите преди имаха 10 пъти по-големи заплати от нас,но тамошните другари след огромна група правилни решения направиха сърбите по-бедни от нас.сега вучич щял да ни настига и изпреварва,смяххх!!!!а и тук ватата тва и е надеждата ,че сърбите ще ни минат и ще са по-добре та да може да реват на воля да излизаме от ес.интересно обаче вучич що не се мери с румъния?вие кво ще кажете другари що вучич няма да изпреварва румъния по заплати ,а само нас и евентуално и русия?
  • 25 Отоплител

    2 1 Отговор
    Тоя министър не е в час.Не му е ясно какво ги чака сърбите.Е някой ще станат олигарси.Предполагам се е уредил.
  • 26 JEEP

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Цветя и рози - не, но имаше някаква сигурност. Тричленно средностатистическо семейство можеше да отиде на море за 2 седмици без особено притеснение. Даже не беше проблем да пътуваме със самолет. В изплащането на дълга с волни пожертвования не съм участвал, от данъците какво е разпределила държавата, не знам. В периода 96-98 и следвах и работех, помагах на родителите си, но и ми оставаше по нещичко да си повея косата из свта.С изключение на някой и друг стаж съм работил основно в БГ и за Ваше сведение не в сивата икономика, а с договор, осигуровки и всичко, което се полага. И работа си намирах сам, а не с връзки и роднини. Да, беше много трудно, но с желание и упоритост нещата ставаха. Мнозина се предадоха и спряха на някакво устройващо ги ниво или избягаха в чужбина. Аз съм тръгнал съм от най-ниското стъпало в моята сфера, за да стигна до ниво да ми се чува думата. И какво ви бърка Вас къде са изкарани парите, след като са донесени и похарчени в БГ? Данъците така или иначе отиват основно за издръжка на някои етноси - та голям принос. И защо според Вас са отишли тези хора извън БГ, да са роби, далече от семействата си? От много хубаво ли? Мога да сравня 90те год. със сегашното положение и честно казано сега нещата вървят към по-зле. Образованието запада (някога ние имахме респект от учителите, сега те треперят от третокласници), народа затъпява (няма нито пари, нито време за книги, за култура..) и се озлобява прогресивно, ценностната система се изражда. Ког
  • 27 JEEP

    8 0 Отговор
    Кога е било по 3 пъти за седмица да се вади оръжие след спречкване на пътя? Народа вместо да се обединява се разделя все повече. Вижте какво е във форумите...ватници...кравари.... и какво ще промените с тези обиди? Аз карам кола с американски двигател, а най-ценните съвети намерих в руските форуми....
    Не съм привърженик на никоя система. България не следва да клони към едни или други. Ние сме на такова стратегическо място, че всички трябва да ни ухажват, а не ние да се предлагаме като..... Дай Боже няко ден да имаме политици, които да извличат най-доброто от всички страни, да са лидери, а не васали.
Новини по държави: