13 Юни, 2018 19:20 1 263 2

Намаляват броя на евродепутатите

  • ес-
  • евродепутати-
  • еп

ЕП отпусна заем от 1 млрд. на Украйна

Броят на депутатите в Европарламентът ще бъде намален от 751 на 705 след излизането на Великобритания от ЕС, съобщиха европейски представители.

46 от 73-те британски места ще бъдат освободени и ще бъдат използвани при евентуално разширяване. 27 от местата ще бъдат разпределени между членките, които са слабо представени.

Разпределението ще се осъществи след излизането на Великобритания. Ако такова все пак няма, няма да се правят промени.

Решението трябва да бъде взето след срещата на върха на 28 и 29 юни. Според правилата на ЕС броят на евродепутатите не може да надвишава 750.

В същото време Европейският парламент отпусна заем от 1 млрд. евро на Украйна. Той цели преодоляването на финансовите затруднения на държавата, която е извън ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бббббб

    4 0 Отговор
    А,нашите кога от 240 ид-ота само на 50 !?!?!?