14 Юни, 2018 19:29 1 850 1

Двете Кореи възстановиха военните линии

  • северна корея-
  • южна корея-
  • линии-
  • комуникации

Положителни новини от Корейския полуостров

Двете Кореи възстановиха военните линии - 1
Снимка: БТА/ AP

Двете корейски държави се договориха да възстановят напълно военните си комуникационни линии по време на първите преговори между военни делегации на високо равнище от над 10 години, предаде агенция „Йонхап“, като се позова на съвместно съобщение на двете страни.

Двете страни обмениха и мнения за „пробно“ демилитаризиране на граничното селище Панминчжон и се споразумяха за пълно прилагане на двустранното споразумение от 2004 година за предотвратяване на сблъсъци в Западно море (така в Корея наричат Жълто море).

Преговорите се проведоха в Тонгилгак, севернокорейската сграда в Панминчжон, в изпълнение на декларацията от срещата на върха на 27 април, която призовава за съвместни усилия за намаляване на военното напрежение и „практическо премахване на опасността от война".

Напрежението на Корейския полуостров се повиши значително след ядрените и ракетни изпитания на режима в Пхенян. Ким Чен-ун обаче даде индикации, че иска постигане на устойчив мир на полуострова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    6 5 Отговор
    Само така .Когато искаш мир готви се завойна(бий самаря да се сеща магарето!!!)
Новини по държави: