Last news in Fakti

22 Юни, 2018 01:30 1 299 2

Пращат носорог на любовна експедиция

  • носорог-
  • индонезия-
  • единбург-
  • зоопарк-
  • експедиция-
  • любовна-
  • бъртъс

Късметлия...

Пращат носорог на любовна експедиция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Бъртъс, мъжкар от вида Индийски носорог, който години наред обитаваше зоопарка в Единбург, беше изпратен на "любовна експедиция" в Индонезия, пише в. "Дейли експрес".

След като пропътува над 11 500 километра, придружен от собствен ескорт от ветеринари и охранители, 10-годишният Бъртъс вече се намира в новия си дом - зоопарка "Бату Сикрет" в провинция Източна Ява. Мъжкарят не само ще "предложи услугите" си като осеменител, но и ще фигурира в кампании за насочване на общественото внимание към усилията за опазване на вида на местните природозащитници.

Видът Индийски носорог е класифициран като "уязвим". В естествена среда в Североизточна Индия и Непал са останали едва около 3500 екземпляра от най-едрите сред всички видове носорози. Бъртъс е прекарал осем от десетте си години живот в Единбургския зоопарк. Носорогът, участвал в телевизионна кампания, се славеше като една от звездите на зоологическата градина.

Бъртъс попадна в новинарските заглавия и през 2016 г., когато заради зъбобола му се наложи да бъде повикана пожарната. От Единбургския зоопарк описват раздялата с дългогодишния обитател като "горчива". Ограждението на Бъртъс ще бъде преустроено, за да посрещне двойка нови млади мъжки носорози, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко сифоня

    3 0 Отговор
    Тая новина ми припомня времето когато бат Боко беше кмет на София.

    "Първата работа на Борисов като кмет на София е „да издейства средства, за да облекчи несгодите на животните в столичния зоопарк. Най-вече на слоницата, която се нуждае спешно от оплождане и на маймуните, които мизерстват без покрив над главите си. Борисов звъни на тогавашния министър на екологията Джевдет Чакъров, за да го врънка за пари. Онзи вика, ще видим.

    Нeма к’во да гледаш, аз си отмEтам, че съм ти казАл, отвръща Бойко в типичния си стил. После си дава сметка, че е притеснил човека и смекчава тона: „Ти знаеш ли на мен кво ми е? Слоницата МИ – болна, маймуните МИ ги вАли…“

    Средства се намерили, но се оказало, че за да закарат слоницата в някоя от европейските зоологически градини, където има подходящ мъжки, не е никак евтино. Първо, транспорта – специален, а един слоноден е майка си и баща си! Както казва Борисов: „Знаеш ли ти колко струва да МИ онОдат слоницата? 50 иляди евро! И ако не фАне? – Пак!“

    Борисов уредил безплатно да очаластрят слоницата в Милано. Как? Ами, обадил се по телефона на миланския кмет и четейки бавно от един лист, написан на кирилица, му произнесъл на английски: Лук май френд, ин май кънтри – Булгария – уимен до нот пей фор секс".
  • 2 ааааа

    0 0 Отговор
    Ще приемат нова двойка мъжки носорози??? П*дерастията и до там ли стигна?