1 Юли, 2018 19:28 1 949 5

Меркел: Да спасим коалицията (СНИМКИ)

  • германия-
  • ангела меркел-
  • хорст зеехофер-
  • ес-
  • мигранти

Канцлерът настоява ХДС и ХСС да продължат да работят заедно въпреки проблемите

Меркел: Да спасим коалицията (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че иска нейният Християндемократическия съюз (ХДС) и баварските му съюзници да продължат да работят заедно, предаде Reuters.

Спорът за това как да бъде решен мигрантският въпрос доведе до криза в широката коалиция на Меркел, която бе образувана само преди три месеца, като германският канцлер е принуден да се опитва да постигне споразумения с отделните страни членки на ЕС.

Съюзникът на Меркел, баварският консервативен Християнсоциален съюз (ХСС), който е изправен пред регионални избори през октомври, настоява за по-строги правила за мигрантите.

Меркел: Да спасим коалицията (СНИМКИ)

Споделям стремежа на ХСС от една страна да бъде намален броят на мигрантите, водени в Европа от трафиканти, а от друга страна споделям мнението, че търсещите убежище не може просто да си избират в коя страна искат да отидат, каза Меркел в интервю за телевизия ZDF, подчертавайки желанието си да работи заедно с ХСС.

Различията с ХСС се отнасят до начина, по който да се постигне намаляване на миграцията, не до целта като такава, каза Меркел.

Тя защити втвърдената позиция на ЕС по мигрантския въпрос. Не вдигаме подемния мост, а по-скоро се питаме какво можем да направим, за да попречим на бизнеса на трафикантите на хора, заяви силният човек в Берлин. Трафикантите са коравосърдечни, когато става дума за живота на бежанците и се обогатяват за тяхна сметка, каза още Меркел в годишното си лятно интервю за държавната телевизия.

Членовете на консервативния блок на канцлера трябва да проведат консултации по плана й за намаляване на миграцията на отделни срещи, които могат да решат бъдещето на нейното правителство.

Меркел: Да спасим коалицията (СНИМКИ)

Меркел води жесток спор с вътрешния си министър Хорст Зеехофер от ХСС, който заплаши да започне да връща мигрантите на баварската граница. Канцлерът иска да избегне такава стъпка на всяка цена, за да предотврати изостряне на напрежението със съседните на Германия страни от ЕС.

Двамата се срещнаха снощи при закрити врата в опит да изгладят различията си. Няма подробности за това какво са обсъдили.

Меркел: Да спасим коалицията (СНИМКИ)

По-късно Меркел планира да се срещне с членове на партията си, за да обсъди дали обтегнатите отношения с ХСС, установени още през 1949 година, остават в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    21 4 Отговор
    "Да спасим коалицията", да затрием Германия и Европа, е пълният текст на призива.
  • 2 no name no face no number

    13 1 Отговор
    Баба да си ходи да си папка картофките и да си сърба биричка на спокойствие. Достатъчно каши заформи, ще има бая пот да се лее в бъдеще в търсене на изход от пъзела на Баба
  • 3 гнидата

    3 1 Отговор
    Фрау Меркел, ето как може да накараш трафикантите да са КАПУТ.... Аз ли да те уча, имате толкова Леопард 3,... а ние от мафията вече нямаме даже веетолет за гасене на пожари, че чак ограбиха БА да приспособи 2 Коугъра... Глей ся, така става! : Пускате патрулки мини катери торпедоносци и на всеки катер да се вее по един нацистки кръст! Споко, не съм фен на Адолф ни Райха, но този символ стресира Шорошоидите и трафикантите. По едим запис на компа и мегафони да цитира нон стоп: Аз съм робот ЕрБе02, обръщай кораба, ако до 5 минути не ти видя гърба и килватера, пращам поздрав... самонасочващо торпедо и..... ! А по сушата хуманно пускаш самоходни гаубици, те не вземат подкупи...., с картечници и противопехотни мини и мегафони и сателитно наблюдение на границите... И ако се зададе тълпа или кораб, хуманно се включват записите, които споменах. Повярвай ми това е единственният начин. След 2-3 поздрава по трафикантите така, даже от Отворено общество ще замълчат, защото когато фактите говорят и джендърите мълчат. Ето така би се оправил трафика.... Ако не знаеш как?, назначи ме да го организирам! Ще видиш положителен ефект до седмица, гарантирам. Само като чуят за ЕС трафикантите и ще се подмокрят.... не от кеф. Но можеш да пуснеш и едно учение на подводници по нПлаващиОбекти първа степен....
  • 4 Апикуро

    2 1 Отговор
    Мечка...
  • 5 дцве

    1 0 Отговор
    Много й е сладка властта!
Новини по държави: