Last news in Fakti

4 Юли, 2018 16:19 2 845 10

Тръмп искал военна инвазия във Венецуела

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • венецуела

Той обсъждал варианта със своите съветници

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е дал предложение за военна инвазия във Венецуела, съобщи NBC.

Това е станало по време на среща в Овалния кабинет през миналия август. Тръмп е изразил притеснение от сриващата се икономика на страната, която застрашава целия регион. Според висш служител, който е присъствал на срещата, Тръмп директно е попитал съветниците си, дали не е възможна военна инвазия в страната. Това слисало тогавашния държавен секретар Рекс Тилърсън и съветника по национална сигурност Хърбърт Макмасът. Впоследствие и двамата напуснаха администрацията на президента.

Те са обяснили, че военна намеса може да доведе до нежелан резултат и загуба на доверието в латиноамериканксите държави към САЩ.

Тръмп все пак е обсъждал въпроса президента на Колумбия Хуан Мануел Сантос, а по-късно и с лидери на други 4 страни от Латинска Америка.

Все пак той така и не е започнал подготовка за военни действия срещу президента Николас Мадуро. Мадуро блокира опозицията от участие в изборите в страната през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СкайСтрейм

    32 1 Отговор
    Тоя е тотална щета. Явно до края на мандата ще има война заради него някъде.
  • 2 12345

    31 1 Отговор
    Евала на Донката. Това е демократ. Не те кефи някой президент и пращаш командосите да го ликвидират, а покрай него и хиляди други. Направо да се чуди човек, да плаче или да се смее. Тоя ако не го освидетелстват скоро ще запали фитила на трета световна война.

    Коментиран от #8

  • 3 НКВД

    35 0 Отговор
    Искат петрола, и щего вземат на абордаж това е световен грабеж пред очите на ООН и цял свят!
  • 4 kjl

    29 0 Отговор
    Дони ще даде демокрация на Венецуела. Все пак имат много нефт, май най-много от всички.
  • 5 гост

    31 0 Отговор
    Защо не отиде да окупира някоя страна бедна на ресурси, например Хаити или Буркина Фасо. Как все петролните страни имат "нужда" от военна помощ на великите освободители от САЩ.
  • 6 Boxer

    25 0 Отговор
    Ами да! Стига са се мъчили хората в тоя диктаторски режим!
    Донесете им свобода и демокрация, както в Ирак и Либия!
    И те да усетят Амерканската Мечта!
    Колкото до петрола, той изобщо не е важен...
  • 7 ГосТ

    10 0 Отговор
    При такива новини, започвам да разбирам донякъде поведението на путин-да държи гладни хората си и да произвежда ракети. Тия хора защо не искат да живеят нормално не ми е ясно. Има екстремни спортове, ако искат рискове. По повод на социалната политика, гледах корпоративните данъци. За Япония знам че е много висок,но се оказа на второ място след сащ,трета е Франция. За миг да си кажа брех,американите социалисти ще излязат,но после се сетих за здравеопазването и образованието -високо платено.умираш пред болницата. Не е като във Франция. И средната класа не е като в Япония -почти цялото население. И се сетих къде отиват тия пари-ами в оръжие и облагодетелстване на определени кръгове.

    Коментиран от #9

  • 8 Расулюлах

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Донката е кукла на конци и се дърпа задкулисно от световния елит дето не се състои само от човешки същества....дали ше е донката монката нема значение защото характера на президента там отговаря на намисления сценарии които трябва да изпълнен спуснат от управляващия световен елит за бъдещето на планетата
  • 9 Расулюлах

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГосТ":

    Кое е нормален живот за теб?да ядеш пласмасова храна в шарена опаковка ли?или животът ти да бъде едни цифри и хартишки да зяпаш по плазмичката как само се ръгат и стрелят и това да е нормално ежедневие ....гледаш американските екшъни дето арнолд и останалите клоуни спасяват света от нещо си а реално саш тормози целия свят...не желая моя живот да бъде статистика на печалбите на богопомазаните

    Коментиран от #10

  • 10 ГосТ

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Расулюлах":

    Питам се защо не искат да живеят нормално в двете свръх агресивни и въоръжени страни сащ и Русия. Ако си забелязал, изпитвам много по голяма неприязън към сащ. Факт е, че бедните там са колкото и в Русия, колкото и за скачат соросчетата за високия им стандарт. Много висок,само за някои. Нормален живот е този в Европа. Дори с тези сътресения покрай бежанската вълна предизвикана от агресорите. Нормален е дори в Япония, защото наистина виждаш един изравнен стандарт на населението. Освен това, на тях им харесва да учат,работят и се развиват,колкото и да не ги разбираме. Въпрос на ценности. За Русия, по скоро ме е яд,защото можеше да бъде част от Европа с цялата си култура и богатство. Така както е искал Петър I ,а не да показва няк'ви болни имперски амбиции през 21в.