Факти.БГ

Биха с пръчки проститутки в Индонезия

Задържаха в ареста 12 травестити, ще ги държат там, докато не се научат да се държат като мъже

Анатоли Стайков

В индонезийската провинция Ачех жени, обвинени в проституция бяха набити с пръчки на обществено място, пише Daily Mail. Това се прави масово, въпреки официалната забрана такива наказания да се извършват извън пределите на затворите.

Изданието съобщава, че на същото наказание е бил подложен и един мъж. В какво точно е обвинен, не се уточнява. Боят се е случил в град Лхоксемаве - вторият по население град в провинцията. Той предизвика протести на защитници на човешките права, разграничиха се също така и от местната управа.

От местния "Фронт на защитниците на исляма" уточниха, че боят традиционно трябва да бъде публичен, за да послужи като урок не само на битите, но и на всички останали. Ачех е единствената провинция в Индонезия, където съществува ислямска полиция на нравите и действат законите на шериата. Те се отнасят не само за местните мюсюлмани, но и за всички жители.

През януари бе съобщено, че в провинцията са били задържани 12 транссексуални. Те били отведени в участъка, където били остригани и им дали мъжки дрехи. Също така им казали, че с тях ще се работи до момента, в който не се научат да се държат като мъже, пише "Блиц".

Индонезия