11 Юли, 2018 21:20 2 708 9

Голяма новина за Македония

  • нато-
  • новина-
  • македония

Страната започва преговори за членство в НАТО

НАТО предложи на Македония да започне преговори членство в организацията, съобщи РИА Новости.

Днес се провежда срещата на върха на НАТО. Новината за Македония беше съобщена от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Според Столтенберг Македония ще стане 30-та държава в групата. Това ще стане, когато приключат процедурите около ратификацията на споразумението с Гърция.

Двете страни сключиха споразумение за новото име на Македония. То отвори вратите на страната за НАТО и ЕС.

Очаква се македонското правителство да приеме името Северна Македония. Тогава ще може да завърши и реформите за членство в групата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Orthodox

    15 3 Отговор
    Хайде, макетааа, дупе да ви е якооо!
  • 2 щирлиц

    11 4 Отговор
    Голяма новина,нема що! НАТО ще вземе стратегическа територия без пари,а после македонците ще плащат за смяна на оръжията.И какво ще получат?

    Коментиран от #4

  • 3 Бг Нострадамус

    7 6 Отговор
    НАТО ще започва да се отказва от нас, поради близостта ни с Русия. Докато макетата са лесни за манипулиране от всякъде. При евентуален конфликт между НАТО и Русия ние не бихме пратили войски срещу братушките и затова краварите вече ни гледат с подозрение. Но това е добре за нас, в най-добрия случай ще излезем от НАТО
  • 4 Иванов

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "щирлиц":

    Моментно ще получат три американски бази по линията на Разцепа с шиптърите. Демек това същото дето го получихме и ние- у.. в г... Ако имат нещо по- ценно ще го дадат на концесия на някоя канадска фирма на американци бадева, плюс 4% от БВП за такса "спокойствие". Ако Жужич и останалата хазарска банда паднат от власт в Москал, от мен по- голям русофилин нама да има, но хазарягите много кофти ни таковат през гащите...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Маке

    6 1 Отговор
    Първото ни предложение е да прекръстим НАТО, Алексондромакедонскиот чета!

    Коментиран от #7

  • 7 Диди

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Маке":

    Е,те сте толкова велики,за да прекръствате.Важно е,че Македония ще стане член на НАТО.

    Коментиран от #8

  • 8 Коко

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    То добре ама не виждам кой иска да плати 4 процента от БВП то два никой не плащаше а дяд ви Дончо поиска 4 по скоро европа трябва да се захване и да си прави армия тогава да кани тия от Брюксел май с чижда пита помен ша правят

    Коментиран от #9

  • 9 Диди

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Коко":

    Крайно време е Европа да се събуди и се погрижи за сигурността на Континентът.