12 Юли, 2018 14:51 2 013 16

Тръмп: Няма да напускаме НАТО!

  • доналд тръмп-
  • нато-
  • сащ-
  • президент-
  • среща-
  • брюксел

Това не е необходимо, посочи президентът

Тръмп: Няма да напускаме НАТО! - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп опроверга слуховете, че Съединените американски щати ще напуснат НАТО, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на негови думи от пресконференцията в Брюксел.

Запитан директно дали смята да изтегли страната си от алианса – каквито слухове се появиха след срещата – Тръмп отговори, че може да го направи, но няма.

„Смятам, че вероятно мога, но не е необходимо“, посочи Тръмп, заявявайки, че натовските му партньори са се съгласили да увеличат разходите за отбрана. Американският лидер подчерта, в членките на алианса са го послушали през тези „фантастични два дни“ на разговори.

„Казах на хората, че ще съм много нещастен, ако те не се придържат към своите ангажименти. Защото САЩ плащат може би 90% от разходите на НАТО“, посочи още Тръмп. По думите му „няма никакви съмнения“, че страните ще увеличат разходите си за отбрана.

По време на пресконференцията Тръмп направи друго любопитно изказване. Той не изключва възможността американските въоръжени сили да спрат „военните игри“ в балтийските страни, ако руският президент Владимир Путин го помоли за това. Тръмп и Путин ще се срещнат в Хелзинки в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    20 2 Отговор
    Така и не мога да разбера Европа от кого трябва да се пази че тоз клоун заплашва.А дали не е по добре САЩ да излезнат от НАТО...а още по добре да не се бъркат никъде...
  • 2 goni

    19 3 Отговор
    Бай Дончо е пич! Ще ни разкаже играта! Ще плащаме за да се защитаваме от несъществуваща заплаха!

    Коментиран от #15

  • 3 Хк+йххххйххх

    15 0 Отговор
    Последно напускате ли или ненапускате.
  • 4 Гост

    17 2 Отговор
    Естествено, че няма да го напуснат! Това означава да изпуснат кокала! Кой бяга от хубавото?! Докато има НАТО, ще има пари за оръжейните комплекси на САЩ! Ако трябва, НАТО ще ни брани и от извънземните, само и само да се отделят пари за оръжие, призведено и доставено от САЩ!
  • 5 От комендатурата

    14 1 Отговор
    Извод: "Тръмп: Няма да Пускаме НАТО! "
  • 6 ****

    15 1 Отговор
    Е как така ще напунат златната кокошка която им снася,нали така си продават оръжието на баламурници като нас.
  • 7 Сатаната

    15 0 Отговор
    Нищо не разбрах, плаши или напуска. Пак глупости.
  • 8 Kcaniba

    3 13 Отговор
    А само да знаете каква еуфория настана в коневръза,а то напразно.... хахаха,и така,инфо в аванс ,не само,че няма да напускат НАТО,САЩ,а на предстоящата среща между президента Тръмп и предводителя на Империята на злото и лъжата товорищ каПутин, ще бъде поставен на място,с набита ушанка и молещ за милостиня...... Защото гладът и мизерията до която е доведена Русия са огромни!Не случайно всеки трети руснак е готов да емигрира,а след световното първенство по футбол и всеки втори......
  • 9 Мбухахаха

    5 4 Отговор
    Хи-хи-хи ! Бай Дони им разказа играта на еврогейовете ! Или плащате повече-или изтеглям САЩ от НАТО. Та това си е жив ултиматум. Кой знае какво ще си говори с Путин и дали ще прекрати маневрите с Балтийските държави,ако Путин го "помоли". Ами,ако старото куче Путин го "помоли",или намекне за хиперзвуковите оръжия??!! Дето Америка ги няма и на чертеж?! Или с присъщата си хитрост на шахматист му предложи да доставя САЩ на Европа втечнен газ по цени,каквито Америка определи..това значи,че САЩ трябва да строят гигантски танкери,защото нямат такива...а цената му скочи до небесата?! Кво шъ прай Европа-та? Абе ще се задавя от смях !

    Коментиран от #12

  • 10 Kcaniba

    2 7 Отговор
    По време на световното първенство по футбол,се забелязва усилено дупчене на кондоми, заповедта е издадена от горе.....
  • 11 ГосТ

    8 1 Отговор
    Заплахата е самият доналд дък. Затова донякъде съч съгласен за въоръжаване,но само с европейско оръжие! Произведено в Европа! Това е.дано му спретнат този номер, да кажат окей и да започнат най накрая проекта за изтребител пето поколение (ако не е започнал). Нито Рафалите са лоши, нито Леопардите, доколкото знам и Франция и Германия плавят ракети освен самолети и танкове.
    И най важното да обърнем внимание на Китай, защото сега е момента. А Русия има много по малко вмешателство в европейската политика. Това е ясно на всички.
  • 12 ГосТ

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Мбухахаха":

    Ти си турчин ахаха. Европа през крив макарон. Мое да станете щат на хамерика 😂😂😂
  • 13 Хасан

    5 2 Отговор
    Така и преди години когато държах капанче едни яки момчета идваха при мене и ми обясняваха колко е полезно да ме пазят и аз да си плащам за това...така и не разбрах от кого ме пазеха
  • 14 BILL

    2 7 Отговор
    Ужасна новина за Русия и русофилите :)
  • 15 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Че то ние отдавна си плащаме, ама ни дариха четири надуваеми лодки и сега сме морска сила.
  • 16 1423

    3 0 Отговор
    Вие гн Тръмп изнудвате целия свят. Това няма де вечно.