Last news in Fakti

13 Юли, 2018 14:10 2 480 11

Европа няма да позволи на Тръмп да я дестабилизира

  • франция-
  • жан ив льо дриан-
  • доналд тръмп

Френският външен министър сигурен в сплотеността на ЕС

Френският външен министър Жан ив льо Дриан обяви, че Европа няма да позволи на президента на САЩ Доналд Тръмп да дестабилизира нейното единство, съобщи France 24.

По време на срещата на върха на НАТО Тръмп постоянно нападаше европейските държави, че не отделят достатъчно средства за отбрана. През последните месеци той наложи и допълнителни мита върху вноса на отделни стоки от ЕС и Канада.

„Тръмп оспори Парижкото споразумение за климата и застраши споразумението за ядрената програма на Иран. Той не приема обстоятелството, че на лице е единство, наречено Европейски съюз.

Предприема действия към Европа, засягащи търговията, които целят дестабилизация. Европа няма да позволи да бъде дестабилизирана“, заяви Льо Дриан.

В момента Тръмп е на визита във Великобритания, където провежда разговори с британския премиер Тереза Мей.

Предстои му среща с руския президент Владимир Путин в Хелзинки. На срещата на НАО Тръмп заяви, че има добри отношения с европейските страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    23 2 Отговор
    В крайна сметка, от Франция и Германия трябва да дойде решението за шут на дебелата рижа. Сега без Англия ще бъде лесно. Италия иска дипломация с Русия, Австрия също. На поляците, също шут ако много се обаждат там където не им е работа.

    Коментиран от #3

  • 2 п.п.

    24 1 Отговор
    Франция, веднъж е била шута на хамерите. Сега трябва да го направят дружно с Германия. Един як франкски шут на дебелата рижа
  • 3 Морук

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Пък за нас както винаги **й
  • 4 ПЕНКО

    5 6 Отговор
    МОЖЕШ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАШ НЕЩО ,КОЕТО Е СТАБИЛНО !!! КОЛКО ДЪЛГО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ "НАРОДИ"- ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТ - ГЕРМАНЦИТЕ И ФРАНЦУЗИТЕ ДА ИМ ОПРЕДЕЛЯТ БИТИЕТО И "МИСЪЛТА " ???

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГосТ

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    Нормално е,да се съобразяваш с най големите и най културните. Аз не виждам проблем в това. Виждам проблем в нашата корумпирана държава и ненормалните кражби по европейските фондове. Ако имахме кадърни и почтени държавници, България наистина щеше да дръпне много. По скоро трябва да отделим внимание на това, а не да плюем страните , които внасят най много в този съюз. И продължават да го правят,за разлика от англичаните, които се махнаха точно поради тази причина.
  • 7 495

    1 1 Отговор
    Тръмп просто изтърсва САЩ от паразитите...
  • 8 прУстакоФ

    1 1 Отговор
    " Той не приема обстоятелството, че на лице е ЕДИНСТВО, наречено Европейски съюз. " ЖАН-чо,ЛЬО ДРИАН-чо не се кахъри за туй що отдаааавна разсипахте и отдааааавна го няма !!! Най- седни да мислиш какви ще ги бръщолевиш в понеделник,след като в неделя на стадион Лужники франсетата отнесете големия майтап.За това мисли !!
  • 9 Шаран БГ

    3 2 Отговор
    Без зеблуди ! Англия и САЩ винаги са били и ще бъдат едно цяло. За да напусне ЮК Европейския съюз, преди това е имало консултации с янките. И сега продължават наставленията на чичо Сам. Европа колкото и да се стреми, не може да се отърси от зависимоста си от САЩ. На първо място Германия - тя е тотално американска. После - всичките членове на ЕС са и членове на НАТО- с малки изключения. Във тях има военни бази на САЩ !? Коя накъде ще скача и каква самостоятелна политика ще води ?? Глупости на търкалета. Под най-различни предлози, янките / те само за последните години що народ избиха, що страни "умиротвориха" / ще нахлуят в страната-"шугава овца" и за 24 часа ще я умиротворят, т.е. ще я накарат да си седне на задника !!Приказките на Зигмар Габриел и на льо Дриан са за шарани като мен ....... Дори "големите" в ЕС да скроят нещо, американците винаги ще намерят /подкупят, купят или заставят/ една-две държавици от всичките 29 , които да сложат "прът в колелото на историята". САЩ, че държат Европа за "шията" е по-вече от ясно. Само да не си помислят, че могат да направят същото и с Русия. Тогава ще стане лошо и ние ще си отнесем нашето............

    Коментиран от #10

  • 10 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Шаран БГ":

    За съжаление си прав. Веднага се видяха бълхите полша и естония. За базите също си прав,докато руснаците се изтеглиха напълно,онези останаха в Германия. Чудя им се,толкова ли не намериха сили и достойнство да ги изритат,както направи Франция. Сега е момента да се сложи край на вмешателството на сащ. Китай и Русия са много по предвидими и перспективни партньори от сащ и Англия.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: