24 Юли, 2018 14:54 5 907 16

Хиляди терористи се подготвят за атака на руска база

  • хмеймим-
  • сирия-
  • терористи-
  • русия-
  • база-
  • атака

Терористите се готвят за офанзива

Хиляди терористи се подготвят за атака на руска база - 1
Снимка: Shutterstock

В северозападната сирийска провинция Идлиб на границата с Турция, намираща се изцяло под контрола на различни екстремистки групировки, от няколко дни те рязко са се активизирали и започнали да нападат контролирани от Дамаск територии, обстрелвани са селищата Икко, Бариша и Нахшеба.

От тази провинция все по-често са пускани безпилотни летателни апарати. Това съобщават блогъри в социални мрежи от най-различни направления. Става ясно, че терористите от „Джебхат ан-Нусра” няколко пъти се опитали с помощта на „смъртници” да се промъкнат в северната част на централната провинция Хомс, но армията успяла да отбие всички нападения.

В неустановен период от време сирийските власти се договорили с въоръжени групировки за извеждането на около 7 хиляди мирни жители от селищата Фуа и Кафрайя, които повече от 3 години живели в обкръжение и дали около 2 хиляди жертви. В замяна сирийското правителство освободило от затворите 1500 заловени джихадисти.

От тях 600 души обаче отказали да отпътуват в Идлиб, като предпочели да сложат оръжие и да останат на територия, намираща се под контрола на армията. „Нусрите” обаче поискали „дезертьорите” да им бъдат предадени. Проправителствени сайтове съобщават, че терористите в Идлиб подготвят голямо настъпление срещу провинция Латакия, където се намират двете руски бази на ВКС и ВМФ в Латакия и Тартус.

Предполага се, че в настъплението ще участват поне 4000 терористи от най-непримиримите формирования, предаде Блиц. За целта се очаква нова провокация с използване на химическо оръжие, като има съобщения, че в град Джиср еш-Шугур вече са доставени бутилки с хлор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офанзива на север

    11 27 Отговор
    ХаХа започва подготовката от Руска страна.
    Само си търсят повод понеже на юг не остана нищо, всичко е под контрол. До месец два ще започнат офанзивата в Идлиб, но трябва да има някакъв формален повод.
    И Турците започнаха да треперят и да се паникьосват щото брадатите мигранти идват скоро.

    Коментиран от #3

  • 2 Буратино

    40 0 Отговор
    Да заповядат.
  • 3 нормален

    66 0 Отговор

    До коментар #1 от "Офанзива на север":

    И какъв "формален повод" е необходим за унищожаването на доказани касапи и канибали ислямисти, терористи и масови убийци!?!?!?
  • 4 евроамериканска помощ

    50 2 Отговор
    "От тази провинция все по-често са пускани безпилотни летателни апарати." - Талибаните по цял ден майсторят военни дронове. Дали някой им ги продава или им ги подарява? И тези атаки с химическо оръжие, кой ли ги организира?
  • 5 само истината

    7 27 Отговор
    Сирийски самолети Су са навлезли тази сутрин в израелското въздушно пространство . Били са свалени с 2 ракети Пейтриът на 2 км от границата .

    Коментиран от #13

  • 6 Дидо

    40 4 Отговор
    Крайно време е Путя да унищожи тая зган и да не ни занимават повече с тия измекяри резани , да даде на всички помощници на тая зган срок да се изтегли от Сирия или ще бъде унищожена с всички гнусни резняци терористи
  • 7 гост

    38 0 Отговор
    Щом джурналята са научили за подготовката, дали руснаците ще са научили ? )))))
  • 8 Пак напълнихте гащите ейии

    6 49 Отговор
    Малкото кремълско злобарче пак е под кревата и му тракат зъбите от шубе. Груз 200 е най-големия руски тур оператор. Траурен.
  • 9 324

    3 26 Отговор
    Ама те нали ги бяха "разпертушинили" още преди много време, че даже и победоносно се изтеглиха от Сирия? Да не лъжат нещо ей?
  • 10 веселяк

    11 3 Отговор
    Това ще е интересно! Салатата, ракийката и пред телевизията! Жената ако иска нещо нежно, да ходи при комшията. Като свърши шоуто, ще мина комшията изодзадзе, да не се обиди, че е пропуснат!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "само истината":

    Фашлива новина
  • 14 Inog

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Пак си объркал дрогата брат.Или смени доставчика, или си купи сапун , въже и намери по-дебел клон.
    Не ти ходи да се правиш на историк.
  • 15 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КЪДЕ И ОТ КОГО СЕ ПОДГОТВЯТ ??? УМРЯХТЕ В АРАБИЯ САЩИ - Е3ВРЕОЗАЩИТНИЦИ !!! САМО МИСЪЛТТА ЗА ЦРУ КАРА ХОРАТА ДА УБИВАТ !!!
  • 16 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    АКО НЯКОЙ ЗАИНТЕРЕСОВАН ИСКА ДА НЕУТРАЛИЗИРА -АМЕРИКАНСКО -ЕВРЕЙСКИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ В СИРИЯ -ТРЯБВА ДА ВЪОРЪЖИ СЪС СЕРИОЗНО ОРЪЖИЕ ХУСИТЕ В ЙЕМЕН !!!ТЕ ЩЕ ОКАЖАТ ВЛИЯНИЕ НАД ПОТДЪРЖНИКА НА САЩ-ЕВРЕОС ИНТЕРЕСИТЕ - САУД АРАБИ ...НА ГРАНИЦАТА С ДЕИР АЗ ЗОР/ПЕТРОЛ-ДАЛАС/ И ЩЕ ПРЕКЪСНЕ ДОСТАВКИТЕ НА ПАРИ И ОРЪЖИЕ ОТ ВАШИНГТОН !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания