Last news in Fakti

9 Август, 2018 18:25 1 571 2

Естония иска единно часово време

  • естония-
  • време-
  • час

Страната не иска промяна на зимно и лятно време

Правителството на Естония обяви, че подкрепя идеята за отказ от преминаването на сезонно зимно и лятно време в страните от ЕС, съобщи ТАСС.

Естонският министър на икономиката Кадри Симсон припомни, че в миналото решението за смяната на часа е било взето, за да се пести повече енергия. Той посочва, че съвременните енергоспестяващи решения са понижили ефектът на спестяване на енергията от местенето на стрелките.

Според властите в Естония ЕС трябва да запази единен режим на времето. От там призовават да се уточни, дали зимното или лятното време трябва да останат за постоянно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 2 Отговор
    Абсолютно прави естонците-са какво им е "лятно часово време",след като ТЕ НЯМАТ ЛЯТО?!
  • 2 Питам

    4 1 Отговор
    Тези естонци , още ли не са превзели Русия ?
Новини по държави: