Last news in Fakti

10 Август, 2018 14:14 2 473 8

Британците искат втори референдум

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

Все повече настроения за оставане в ЕС

Половината британци подкрепят провеждането на втори референдум, ако преговорите за излизането от ЕС не завършат с успех, съобщи Politico.

Резултатите са от ново изследване, в което са участвали 100 000 души. 50% от анкетираните заявяват, че биха предпочели втори референдум, ако преговорите с ЕС не бъдат успешни. Според 25% при подобен сценарий основното решение трябва да бъде взето от парламента.

Дори преговорите да бъдат успешни, се оказва, че има сериозна подкрепа за втори референдум. При такъв сценарий ново допитване се подкрепя от 45%, против са 34%, а 22% нямат ясно мнение.

66% от лейбъристите подкрепят второ допитване, а само 18% са против. 77% от лейбъристите биха подкрепили оставането на Великобритания в ЕС.

В общото допитване 53% заявяват, че искат оставане в ЕС, а 47% са за излизане.

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин не изключи възможността за подкрепа на втори референдум. Партията може да промени политиката си. Това може да стане по време на нейната национална среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 1 Отговор
    Британците май искат нещо друго...
  • 2 ganio

    9 1 Отговор
    Къв референдум, кви пет лева?
    Вече са официално са казали че излизат. След като излязът, нека кандидатстват отново...
  • 3 Мек Член

    16 1 Отговор
    Кои британци бре тия от Панджаби или тия от Бомбай???
  • 4 ха ха ха

    3 3 Отговор
    да се омитат и ние ще се омитаме
  • 5 ЕС ЕС ЕС

    3 1 Отговор
    Ха ха ха. Тези меки китки май не знаят какво искат. Охо хо хо хо. Какво може да се очаква от едни джендъри. Сега тези полово неосъзнати същества се чудят какво да правят. Хем им се иска да останат в ЕС хем пък това ще бие яко по реномето им. То пък едно реноме гей - мъри и реноме две несъвместими неща. Ай да се махат, че и без това от тях никаква полза само претенции. На никого не са притрябвали. Ей там САЩ да си ги прибират като колония.
  • 6 Кабагайдаров

    4 1 Отговор
    Късно е либе за китка..........
  • 7 Браво

    1 1 Отговор
    Май ще им дойде акъла!
  • 8 незнайко

    2 1 Отговор
    Тея не можаха да ни намерят клечка за .... !!! Чудят се какво да правят след като СГРЕШИХА !!! Робите намаляха и трябва те да работят !!!
Новини по държави: