9 Септември, 2018 10:20 2 344 7

Иран се присмя на администрацията на Тръмп

  • иран-
  • доналд тръмп-
  • мохамад джавад зариф

Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф разкритикува президентската администрация на Доналд Тръмп за непоследователното й поведение, след като държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че Иран не прави достатъчно, за да подкрепя Палестина, предава Sputnik.

Зариф написа съобщение в социалната мрежа туитър, в което определи описанието на администрацията на Тръмп на регионалната роля на Иран, като „наистина комично“, посочвайки че докато обвинява Иран за това, че използва ресурсите си да финансира тероризъм в други държави, Белият дом сега твърди, че Иран не влага достатъчно пари във финансова помощ за Палестина, визирайки предишен „туит“ на Тръмп, в който обвинява Иран за „прахосване (на пари) върху тероризъм“

Реакцията на първия дипломат на Техеран идва, след като неговият американски колега Майк Помпео разкритикува иранския върховен лидер аятолах Али Хаменей в туитър, след като Хаменей съобщи, че се е съгласил с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за това, че палестинските проблеми „не трябва да бъдат пренебрегвани дори за секунда“.

Помпео обвини Иран за това, че са „морално корумпирани“, тъй като финансират тероризъм и даряват само малки суми пари на Агенцията за облекчение и работа към ООН, която работи в Палестина като организация за хуманитарна помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4ти пол

    5 9 Отговор
    Пингвина в средата много ме кефи!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Бесен Язовец

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "4ти пол":

    Да бе, че и седнала да се смее на хамериканската администрация, жива да я оплачеш !
  • 3 СссереМ

    2 23 Отговор
    Aмерика е най-великата държава. Добре че не са седнали с някои руснак

    Коментиран от #4

  • 4 ivan4o

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Велика била! Ти въри се прегледай някъде
  • 5 ТОЙ ГИ ПРАВИ НА МАЙМУНИ

    2 5 Отговор
    А пък Дони от своя страна поздрави и Иран,и тримата тартори на тройната коалиция,в която са се забъркали персите: добрият,лошият и ГРОЗНИЯТ: https://www.youtube.com/watch?v=FUoDWR7u4Ac
  • 6 Статистик

    5 9 Отговор
    Персийците през 1945 вече ядоха руската хурка. Очертава се второ много голямо ядене!
  • 7 Антижурналист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "4ти пол":

    Не е пингвин а ......БАТМАТ! Ами сега ...ко ша каиш? Как са развърти отидем им на краварите Готъм ситито