Last news in Fakti

10 Септември, 2018 08:18 2 790 19

Шведските националисти объркаха сметките на другите

  • швеция-
  • националисти-
  • избори-
  • шведски демократи-
  • бежанци-
  • сметки

Шведите гласуваха за парламент

Шведските националисти объркаха сметките на другите - 1
Снимка: БТА/ AP

Шведската крайна десница постигна добър резултат на провелите се в Швеция парламентарни избори. Националистите „Шведски демократи“ (SP) събраха 18%, като на предишните избори имаха 12.9%, предаде Би Би Си.

Управляващите в скандинавската страна социалдемократи печелят незначителна преднина пред Алианса в център-дясно. И двете политически движения печелят близо 40%. Трета е антиимигрантската партия, която отбеляза значителен ръст на фона на ширещото се недоволство от приема на бежанци.

Шведският премиер социалдемократ Стефан Льовен заяви, че ще остане на поста през следващите седмици и призова за сътрудничество между политическите сили, след като вчерашните парламентарни избори не излъчиха ясно мнозинство и поставиха крайната десница в позицията на арбитър в силно фрагментиран политически пейзаж.

Според шведската избирателна комисия социалдемократите печелят 40.6%, докато Алиансът – 40.3%. Управляващата коалиция на Льовен е съставена от партията на социалдемократите, както и от „зелените“. В парламента тя е подкрепена от левицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо.

    47 2 Отговор
    Идва краят на безумният либерален модел който управляваше Европа през последните 30 години...идва краят на идиотите,които се правеха на демократи и унищожават европейската цивилизация в името на дебилните си евро-атлантически ценности. И колкото по-рано стане това-толкова по-добре за всички ни.

    Коментиран от #6

  • 2 куку руку ку

    31 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Трета е антиимигрантската партия, която отбеляза значителен ръст на фона на ширещото се недоволство от приема на бежанци."... Всяка власт трябва да се съобразява с волята на народа. Иначе бива наказвана. И колкото по-късно, толкова по-страшно е наказанието.
  • 3 Мартин

    29 1 Отговор
    Айдеее и тия, оня с ишиаса в Брюксел още по вече ще го стегне !!!
  • 4 ХАСАН

    5 34 Отговор
    Отново се чуват стъпките на фашизма в Европа! Кафява чума иде!

    Коментиран от #7, #15, #19

  • 5 касапина

    23 1 Отговор
    Кафявото е лек за планетата, мюсюлите злобеят,защото виждат края си.

    Коментиран от #12

  • 6 среднощен

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо.":

    Само да не "пресолим" гозбата!? Краят на "либералния модел" може да бъде началото на тежко конфронтиране в Европа..!? Което, всъщност, да е целта на мероприятието..!? Ако се стигне до разпад на ЕС, кой ще спечели най-много!??

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Истински антифашист

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    Фашистката чума е тук от дълго време и изтребва бялата раса. Това, което се заражда, е антифашистко движение
  • 8 балабалама

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    А, ако стане Европейска ИДИЛия кой ще спечели най-много.
  • 9 Истински антифашист

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Свободата и справедливостта винаги искат жертви. А и тежкото конфронтиране така или иначе ще дойде от страна наталибаните, така че да си стоиш мирно докато те заличават не е точно приемлив аопция.
  • 10 АзГ

    15 1 Отговор
    Фашизмът и либерастката толерастия са в двете крайности и двете са еднакво пагубни ! За съжаление германците и техните подръжници люлеят махалото от едната в другата крайност ! Третият закон на Нютон гласи, че "всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие." Фашизмът преди години създаде днешните толерасти с техните либерастки "ценности", които пък създадоха днешните проблеми с ислямската "имигрантска" инвазия, а решаването им, ще докара пак фашисти ! От тук, ще попитате откъде прозхождат тези крайности, ами може да си отговорите сами, а последствията са за нас !

    Коментиран от #18

  • 11 pompev

    5 0 Отговор
    SD - Шведски демократи a He SP
  • 12 аналитик

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "касапина":

    Сигурен ли си, че кафявото е лек? Мен като ме гониха 9 ядосани каракачанки и тичах като стрела, въобще не се почувствувах излекуван от кафявото в слиповете ми. Колкото до имигрантите, ако европейските народи искат да се съхранят като досега, то приемането масово на имигранти с нетрадиционни за нас разбирания ще унищожи местните нафоди и държави в перспектива. Това е като рака. Приемаш няколко милиона и след 20-30 години рака те е унищожил. Глобалистите това искат, но от народите зависи дали ще стане. Меркел е от глобалистите.
  • 13 No Exit from Brexit

    5 0 Отговор
    Социалистите са непрекъснато на власт в Швеция от поне сто години. Резултат 25% от населението вече са чужденци, а в гетата на Малмьо и Гьотеборг полиция не стъпва.
  • 14 Пенционер

    6 0 Отговор
    Един чичко с мустачки още през 1922г. написа това,което ще се случи,ако има смесване на расите.Организираният платен митинг преди няколко дена в Германия показва,че здраво сме го закъсали."Протоколите" се изпълняват по план!!
  • 15 Бат Саше

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    За щастие си прав! Иде за теб, Хасане! И ще те намери!
  • 16 Истина

    2 1 Отговор
    Не ми харесват на къде отиват нещата като цяло. Ще стане страшно! Или Меркел точно това цели?!
  • 17 Аве Адолф

    3 0 Отговор
    На добре вървят нещата , иде времето на общоевропейския националсоциализъм .... ще го търсите тоя хубав човечец Адолф ....
  • 18 Аве Адолф

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "АзГ":

    Не използвайте думата "фашизъм" като дъвка ,след като не знаете съдържанието и произхода и !!!
  • 19 сноу

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    То се знаеше ,че рано или късно ще дойде ,ама мисли му ти, че и баб Шменкелуца няма да ви оварди
Новини по държави: