11 Септември, 2018 07:27 2 743 8

Ким иска спешна среща с Тръмп

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • сащ

Президентът на САЩ е получил писмо от Ким, в което той иска нова среща на върха 

Ким иска спешна среща с Тръмп - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е получил "много топло" и "положително" писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун. В текста Пхенян изразява желание да бъде организирана нова среща между тях, предаде АР, като се позова на съобщение на Белия дом.

"Ние сме отворени към идеята и вече започнахме да се координираме с оглед такава среща, която ще бъде втора след историческата от 12 юни в Сингапур", каза говорителят на Белия дом Сара Сандърс.

Тя спомена за "напредък", говорейки за Северна Корея и каза, че военният парад без междуконтинентални ракети в Пхенян вчера е "гаранция за добронамереността" на КНДР в процеса за денуклеаризация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    17 6 Отговор
    Ким водородния ще го уведоми топло че трябва да се изнасят от Корейския полуостров.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    2 8 Отговор
    Тоя дебелия предаде идеологията на деда си. Нема да се изненадам ако му врътнат един преврат

    Коментиран от #4, #5

  • 4 асът на асовете

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Няма да стане това, всичките действия на шишкото са съгласувани с Русия и Китай и "топлото" писмо съвсем не е случайно и то точно в тоя момент.
  • 5 Кики

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Не е предал никаква идеология,а работи здраво за народа си,за икономиката,за благополучието... Затова търси сделка със САЩ.И Ким и Тръмп са поставили условия, които уж всеки трябва да спазва.

    Коментиран от #6

  • 6 Коко

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кики":

    Със САЩ не може да се работи. Ще те излъжат винаги.

    Коментиран от #7

  • 7 Кики

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коко":

    Още ли не сте разбрали,че на Северна Корея не и трябва ядрено оръжие.Чрез него тя преговаря като равен,това е и целта, която постигнаха! Тази страна никой не може да е нападне, защото Китай и Русия ги пазят.Ким си разиграва козовете перфектно-голям политик.Малко заплахи,това,онова...Сделка със САЩ е много важна,за да се свалят санкциите!От преврат не се притеснява, защото народа го обича и вярва в него.Вижте,той ходи без охрана в страната си! Народа го обича като собствено дете!
  • 8 123

    3 1 Отговор
    Ким иска да промени системата, но и да излезе от сянката на китай. Единственият начин да стане това е да балансира между Китай и САЩ, което значи сближаване с щатите.