11 Септември, 2018 10:42 2 055 14

Румънците на протест

  • румъния-
  • недоволство-
  • протест

Стотици излязоха на улиците в протест срещу корупцията

Стотици румънци излязоха на протест срещу корупцията в Букурещ, съобщи РИА Новости.

Демонстрацията се проведе месец след предишната серия от протести. Тогава избухнаха масови сблъсъци с полицията.

Властите все още водят разследване за полицейско насилие по време на протестите.

Демонстриращите се събраха пред правителствени сгради и поискаха оставката на правителството. Те обявиха, че са готови на серия от протестни акции.

Протестиращите развяваха румънското знаме и знамето на Европейския съюз.

Още през август демонстриращите поискаха разпускане на парламента. Голяма част от протестите са организирани от румънци в чужбина.

Румънското правителство на няколко пъти се замеси скандали, заради опити за реформи в съдебната система. Това предизвика масови протести още в началото на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аналитик

    25 2 Отговор
    А в България Кольо Босия гладува, а половината го осмиват.
  • 2 Гост

    6 3 Отговор
    Много студено в тази Румъния, бе! Всички с шапки и якета...
  • 3 Azazel

    23 1 Отговор
    Така се гради демокрация, не става само с тролене по форумите.
  • 4 976

    14 1 Отговор
    Добър вечер драги зрители, спите ли?
  • 5 Мъдурко

    13 1 Отговор
    Тия Румънци, на които преди години им се смеехме и обиждахме на Сигани, само доказаха кои са истинските Сигани по тези ширини! Направиха ни за срам, доказаха, че по-големи плужеци и нещастници от Българите няма! Здраво носим на сецкане и това не е добре за нацията, ако 80% от населението би могло да се нарече Нация..може пък да го обичаме целия вътре, знам ли?..
  • 6 стоян георгиев

    12 1 Отговор
    и отново другарите от румънското бсп са спирачката на прогреса!!!!що бе другари нали тук стр против корупцията на борисов ,която успешно я борите с кадри като бенчо бенчев ?реално комунизма и соцносталгиците са основния проводник на корупция в нашите ширини и ако за румъния има някакъв шанс ,то при нас такъв не виждам.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Давайте братя

    8 1 Отговор
    Дано да ги махнат тези комунисти - крадци и мошеници. Ама трябва да са много упорити, както ние свалихме с голямо упорство Жан Виденов и Орешарски (1 година борба). Успех демократи!

    Коментиран от #11

  • 9 Коментар

    1 6 Отговор
    Българите са Добре те за какво да Протестират.
    (Саркастично)
  • 10 Джон Бен

    0 0 Отговор
    А ние кога братя българи??? Май никога, май ни харесва корупцията ширеща се навсякаде. Много по-лесно е да бутнеш тук и там и да се оптавяш по-този начин. На това ли учим децата си. Изкривено мислене, първичен и страхлив народ. Загиваща нация заради тесногръдието си.
  • 11 Бобо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Давайте братя":

    В Швейцария е комунизъм, да знаеш много им е "зле"
  • 12 Поредният БСП бандит

    7 0 Отговор
    Поредният БСП/БКП милионер!

    Миню Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.

    Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

    Създали са схеми за данъчни измами от 2009 г.

    Разкрита е и нелегална фабрика за цигари.
    Печелят по 1 милион на седмица. Ха-ха-ха - тъ.пи крадливи комунисти!
  • 13 Нинова - конфликт

    7 0 Отговор
    Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.??
  • 14 румъНЕц

    0 0 Отговор
    Браво Сорос! И аз съм с теб!
Новини по държави: