12 Септември, 2018 09:22 7 165 56

Руските бойни учения на века (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • русия-
  • учение-
  • маневри-
  • восток - 2018

"Восток - 2018" са пряко свързани със Сирия, пишат изданията в Руската федерация 

Руските бойни учения на века (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Мащабните учения в Далечния изток са пряко свързани със Сирия, пише "Взгляд". Електронният вестник акцентира върху "смайващия брой на участниците" - 300 хил. души. Според Запада с този размах руснаците искат да изплашат НАТО, всъщност обаче причината е съвсем друга, се казва в статията.

"Явно е решено да се покажат възможностите на въоръжените ни сили в кратки срокове да прехвърлят значителни сили и техника на големи разстояния", твърди военният експерт Александър Бартош. По думите му Москва цели максимално да разпространи в армията си опита от сирийската война - офицерите, служили като инструктори във войските на президента Башар Асад, да споделят знанията си с максимален брой военни без боен опит.

Участието на Китай в маневрите не е знак за създаване на военен алианс с Руската федерация, смятат военни специалисти от КНР, цитирани от "Инфокс". Според китайски медии армията на Пекин разчита да получи ценни умения въз основа на руския опит от войната в Сирия. Ученията предизвикаха недоволство у НАТО и почти паника в Япония, която има териториални спорове и с Русия, и с Китай.

Руските бойни учения на века (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен това Русия провежда военно учение в Средиземноморието във връзка с предстоящо настъпление в Идлиб, отбелязва руският новинарски портал.

Според американския наблюдател Себастиан Роблин "Восток 2018" е предупредителен изстрел срещу лидерството на САЩ на световната арена. Русия и Китай обаче си поставят съвсем различни цели, затова никоя от двете страни няма да се жертва, за да помогне на своя съюзник, изтъква той.

Русия иска да запази доминиращо положение спрямо съседните страни в Източна Европа и Централна Азия, а Китай - да затвърди контрола върху Южнокитайско море. Същевременно Пекин смята да засили влиянието си върху страните от Централноазиатския регион чрез създаване на икономически коридор. Това може да застраши традиционното влияние на Москва в постсъветските територии.

Освен това Русия е важен доставчик на оръжия за Индия - основния стратегически съперник на китайците.

Не е задължително тези противоречия да предизвикат военни действия, но те показват, че макар Китай и Русия да са против диктата на САЩ, двете страни нямат по-значими общи интереси. Затова поканата на Москва към китайските военни да участват в маневрите е опит да се укрепи взаимодействието между Русия и Китай във военната сфера, смята анализаторът.

Руските бойни учения на века (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ученията "Восток 2017" няма да попречат на САЩ да нанесат удар в Сирия, пише "Независимая газета". Заради маневрите основните стратегически сили на Русия са концентрирани в Далечния Изток. Междувременно Съединените щати и съюзниците им може тези дни реално да нанесат удар по интересите на Русия в Близкия изток, отбелязва изданието.

На Запад са убедени, че режимът на Башар Асад ще използва химически оръжия и американската коалиция ще нанесе в отговор още по-мощен удар в Сирия. Чужди медии допускат, че може да пострада и руската военна групировка в Сирия, което ще изостри още повече отношенията между САЩ и Руската федерация - дори до реален военен конфликт.

Руските бойни учения на века (ВИДЕО+СНИМКИ)

Въпросът е как Москва може в тази ситуация да защити Сирия и да подкрепи сирийските войски в планираната за най-скоро време офанзива в Идлиб? Събитията и експертните мнения налагат извода, че военното и политическото ръководство на Русия ще е способно да изпълни тези задачи, само разполагайки със значителни военни и материални ресурси.

Военни източници съобщиха, че за да поддържа адекватна военна дейност в Близкия изток, да възпира НАТО по западните си граници и в други региони, включително Арктика, Русия ще увеличи през 2019 г. разходите за отбрана. Но не се посочва колко точно. А същевременно се изостря икономическата и финансова криза във федерацията - обект на западни санкции, подчертава всекидневникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    28 84 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и войни са им в болните глави ...

    Коментиран от #7, #40

  • 2 Фатмак

    60 25 Отговор
    Усещате ли как Червената армия наближава Дунава, киртаци? Ммм??

    Коментиран от #13, #41

  • 3 Kcaniba

    15 57 Отговор
    Ретро парти и много бояришинка!

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЪРП

    50 9 Отговор
    МНОГО МЕ ЗАБАВЛЯВА ТОЗИ "ЧУТОВЕН" АНАЛИЗ НА СЪЩИСАНИЯ "АНАЛИЗАТОР".......НЕМАМ ДУМИ......
    А, ТОЙ НАЯСНО ЛИ Е ,ЧЕ В МОМЕНТА ПУТИН И СИ ДЗИНПИН СИ ПИЙВАТ ВОДКА И МЕЗЯТ С ХАЙВЕРЧЕ......,АМА СЪЩИСАНИЯТ ПУДЕЛ НИ УБЕЖДАВА ,ЧЕ НЯМАЛИ МНОГО,МНОГО ОБЩИ ИНТЕРЕСИ!?!!!
  • 6 Хаххаааааааа

    43 9 Отговор
    Нека соросоидната жлъч и плюене да започва...хааахааахаа...Ще има пяна и сополи навсякъде....
  • 7 Готин ама не съвсем

    60 8 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    На американците само наркотици, Холивуд, пиене, проститутки и педерастия им е в главите!
  • 8 Kcaniba

    14 43 Отговор
    Парад на безсилието и безвъзвратното увреждане на болшевишкия мозък!

    Коментиран от #53

  • 9 някой си

    27 2 Отговор
    Да заминават за Идлиб, че всичко да сеи свършва за ден- два
  • 10 Kcaniba

    11 39 Отговор
    Империята на злото и лъжата, дрънка ръждиви тараляснаци ха-ха-ха!

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 11 Све

    10 32 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    ,..И манерки пълни с бояришинка...
  • 12 хахахахаха

    35 5 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Тролеи, Тръмп отнеми парада. Няма кинти. Затова няма да чуеш дрънчене на ръждясали тенекии! Но, ще чуеш шума от учения на една силна, модерна, мотивирана армия
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хайдеее

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Наакали се от страх?
  • 15 Московски сифилис и гонорея

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "русофилистичката":

    Фърли един найлон на всяка дупка да не стане инфекция
  • 16 Ксaniba

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    сороснята е в траур!!!!!
  • 17 Borislav Popov

    28 7 Отговор
    Краварите хептен са се сбъркали ! Участието на Китай в маневрите не е знак за създаване на военен алианс с Руската федерация ?!!! Никоя от двете страни няма да се жертва, за да помогне на своя съюзник ?!!! На Запад са убедени, че режимът на Башар Асад ще използва химически оръжия и американската коалиция ще нанесе в отговор още по-мощен удар в Сирия !!!!
    Руско-китайски учения: Върви се към военен съюз!"Руските военни увеличиха мащаба и честотата на маневрите си на фона на напрежението със Запада. Това са намеци за военни връзки с Китай", се казва в материала. Миналото лято Москва и Пекин предприеха поредица от военни маневри, включително учение в Южнокитайско море и военноморско учение в Балтика. Двете страни създадоха така нареченото от тях стратегическо партньорство, изразявайки обща опозиция срещу "еднополюсния свят" - термин, който използват, описвайки предполагаемото глобално господство на САЩ, посочва онлайн изданието.
  • 18 гост

    9 27 Отговор
    И после денги за пенсии нет … На това му се вика на гол тумбак - чифте пищови ...

    Коментиран от #43, #50

  • 19 Borislav Popov

    24 4 Отговор
    Иран призова Индия, Китай и Руската федерация за съюз срещу НАТО.
    Иранският министър на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган, предложи военно сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Руската федерация, за да се противодейства на разширяването на изток и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбрана на НАТО,
    Иранският министър на отбраната направи изявлението си в Москва на V-та Международна конференция за сигурност.
    Министърът на отбраната на Иран призова Китай, Индия и Русия за засилване на сътрудничеството и началото на консултации по въпроса.В Москва, за участие във форума пристигнаха повече от 500 гости, сред които министрите на отбраната и военни делегации от над 80 страни.
  • 20 853

    24 7 Отговор
    Най-хубавото е че ученията са съвместно с Китай - повод за осрани памперси от страна на САЩ и НАфТО! Айде скоро руски учения и в Мексиканският залив.

    Коментиран от #22

  • 21 onq s konq

    10 21 Отговор
    Статията "като по поръчка" развенчава" простоватите митове,афиширани от русофилите в медийното пространство и на практика "Независимая газета" не оставя "здраво място" по опорните им точки.Първо:Посочва се недвусмислено че ИЗОБЩО НЕ СТАВА ДУМА ЗА ВОЕНЕН АЛИАНС "РУСИЯ - КИТАЙ" и "НИКОЯ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НЯМА ДА СЕ ЖЕРТВА ЗА ДА ПОМОГНЕ НА СВОЯ СЪЮЗНИК" ПРИ НУЖДА".Нещо повече-между тях тлее КОНФЛИКТ,защото Русия въоръжава Индия-традиционен противник на Китай.Отделно пък от това "Китай създава иконом. коридори,които ПРЯКО БЪРКАТ ТРАДИЦИОННОТО ЖЕЛАНИЕ НА РУСИЯ ЗА ИКОНОМ ВЛИЯНИЕ В ПОСТСЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ.Второ:Заявява се нагласата на Русия да увеличи през следващата година средствата за въоръжаване,но се подчертава и факта,че в КОМПЛЕКТ СЪС САНКЦИИТЕ ,ТИЯ ВОЕННИ РАЗХОДИ ЩЕ ДОВЕДАТ ДО ОЩЕ ПО-СЕРИОЗНИ ИКОНОМ ПРОБЛЕМИ ЗА ФЕДЕРАЦИЯТА.Всъщност вместо "иконом. проблеми" в статията е употребена думата "КРИЗА".Като прибавим и факта че въпросните учения ИЗОБЩО НЯМА ДА ПОВЛИЯЯТ НА РЕШЕНИЕТО НА ЗАПАДА ДА УДАРИ БАШАР,...русофилските приказки за някакви "пълни американски памперси" просто звучат нелепо!:)
  • 22 Знаещ

    5 25 Отговор

    До коментар #20 от "853":

    Руснаците винаги са използвали вместо памперси русофили. Вършат им същата работа и им излизат без пари.

    Коментиран от #24

  • 23 Зигмунд

    29 6 Отговор
    Богът на войната в действие! Руснаците са най добрите войни!
  • 24 Borislav Popov

    20 4 Отговор

    До коментар #22 от "Знаещ":

    Да не са се бърсали с тебе на някой паркинг че знаеш ?
  • 25 Обикновен Бг

    26 6 Отговор
    ДАВАЙТЕ БРАТУШКИ , НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ С ВАС .
  • 26 925

    7 17 Отговор
    Сега заради тея учения руснаците още повече ще умрат от глад.Тея бедняци ем пари нямат ,ем тръгнали учения да правят ,за да се опитат да покажат на САЩ ,че не били толкова дребни.От клипа се забелязва ,че са изкарали допотопната военна техника и старото желязо ,а явно и всичките им кораби пушат точно както Кузя.

    Коментиран от #42, #51

  • 27 Изтребвач на червени боклуци

    10 17 Отговор
    Ей, богата държава бе. 300 000 в униформи изгарят рубли из джендемите. Не си взеха поука от предишното разпадане. Тогава много се дуеха с разни оръжия. Като дойде време да се плащат сметките и край. Загубиха 1/3 от активната си територия. Сега пак затъват. Това е все едно да хвърлиш в огъня няколко милиарда. Тия, дето сега тренират до 10 - 15 години ще са в пенсия. Руснаците какво, готвят скоро война или се страхуват да не вземе Финландия да ги превземе като миналия път? Ето за какво отиват парите, които получават като ни продават нефт и газ. За това санкции до дупка. И въздуха да им спрат. Въшливи червени боклуци.

    Коментиран от #28, #46

  • 28 ссссссс

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "Изтребвач на червени боклуци":

    По-голямата част от руската армия са само наборници ,дето след няколко години сменят посоката.Именно и това е причината ,руската армия ,да не е напълно професионална.
  • 29 Мършата

    3 3 Отговор
    Ние от ДЕМОКРАТИЧЕСКОТО общество, можем да категоризираме тези действия, като безпрецедентна провокация! Заедно Россия КНР ще опитат да победят ДЕМОКРАЦИЯТА!
  • 30 голем праз

    4 9 Отговор
    Японците нали им пълнят шушоните като използват масово първите къртечници. Руснацине губят 200000 души и естествено не могат да забравят това ама това е положението - колкото и да размахваш оръжие - бития си е бит!

    Коментиран от #37

  • 31 СеСеСере

    5 9 Отговор
    Гладните мишки изкараха ръждясали корита да се обучават.

    Коментиран от #52

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Kcaniba

    5 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия ще увеличи през 2019 г. разходите за отбрана. Но не се посочва колко точно. А същевременно се изостря икономическата и финансова криза във федерацията - обект на западни санкции
  • 34 Кирил

    6 6 Отговор
    А пари за пенсии нет
  • 35 СеСеСере

    4 5 Отговор
    Диенги нет
  • 36 русия е джудже

    4 7 Отговор
    Настигане на запада - ниет.
  • 37 5ко

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "голем праз":

    Пише се кАртечници , бе Неграмотник. Явно нещо ти е разкЪртило кратуната. За такива като тебе народа казва :
    -Ем осрано, ем голямо.
    Айд със здраве! 😆
  • 38 Пасатор

    4 1 Отговор
    Ако целия свят са съюзници и са в НАТО, срещу кого ще слагат ПВО и с кого ще воюват? Големите риби пак ще изядат малките, нищо че са в съюз!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Друго си е уиски,проститутки и петрол
  • 41 123

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фатмак":

    Ако Сибир е близо до Дунав, може и да го наближава. ;)
  • 42 123

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "925":

    Няма с какво да стигнат до там. Имат само няколко кораба и няколо подводници, които могат да прекосят океана. А ако стигнат до там с тези мизерни сили, там много, много, много кораби, подводници и самолети на щатите ще им се любуват от близко разстояние.

    Коментиран от #54

  • 43 Мммм

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Денги в България за пенсии след няколко години наистина ще е НЕТЬ! Нали за това говориш,защото в Русия върви пенсионна реформа и ще стават все по-добре и по-добре.
  • 44 simonm

    0 3 Отговор
    Хубаво учение, само машинките са старечки Няма Армата,Коалиция БМП 3 и 4 даже БДМ 3 имаше но дотук Су 50 въопще и т.н
  • 45 Пиночет

    3 3 Отговор
    Не ги разбирам тези хора, за какво им е всичкия харч, с този глад и санкции?

    Коментиран от #47

  • 46 БРЪКНИ СИ ОТЗАД

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Изтребвач на червени боклуци":

    Изсвири си Дилайла - на два гласа и ще ти олекне. Така е със всяка издънка от слива шивачка !
  • 47 Като му доде времето ще ти го

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Пиночет":

    И всичко ще разбереш, още като ти звъннат на вратата, ще се омокриш чак до чехлята !

    Коментиран от #56

  • 48 РАЗИГРАХА МЕЧКАТА

    2 2 Отговор
    ДАЙ Боже да друсне и у нас с едно краче, поне. Ние елека на мутрагеньо , сами ще разплетем.
  • 49 КРАСАВЦЪЙ ! МОЛОДЦЪЙ ! С ВАМИ БОГ !

    3 3 Отговор
    В ПЕРЬОД РОССИЯ !
  • 50 Чичо Сашо

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    На гол тумбак чифте пищови са нашите два строшени МиГа! В Русия мнооого отдавна денги за пенсии ест! Затова Путин го подкрепиха 75% руснаци!
  • 51 Чичо Сашо

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "925":

    А вие имате точни сведения за гладуващи руснаци? Къде ги видяхте? А, на нашето черноморие - докато им сервирахте кюфтета в кръчмата те ви подвикваха: "Быстрей, быстрей - мы прголодались!"
  • 52 Чичо Сашо

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "СеСеСере":

    Това беше коментар от една преяла мишка!
  • 53 Чочо Jim

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Ти умнико колко си зле!?!
  • 54 Чочо Jim

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "123":

    Добре,че водиш статистика ха ха!!!
  • 55 СЪДИЯТА

    0 2 Отговор
    С ЕДНА ДУМА: ВЕЛИКИ СА !
  • 56 Пиночет

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Като му доде времето ще ти го":

    Не разбрах само защо ще ми звънят на вратата та и ще се подмокрям?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания