Last news in Fakti

12 Септември, 2018 13:43 3 788 13

Разследват турски певец заради клип с... долари

  • певец-
  • турция-
  • долари-
  • мабел матиз-
  • гюлен-
  • фето

Да си артист в Турция е тежко

Разследват турски певец заради клип с... долари - 1

Турската поп звезда Мабел Матиз стана поредната обществена фигура, срещу която се води разследване в Турция, след като се яви в популярен музикален клип с еднодоларови банкноти, които според правителството гюленистите използвали като таен шифър.

Прокуратурата разследва Матиз, известен и като застъпник за правата на хомосексуалистите, за предполагаеми връзки с Фетхуллах Гюлен, ислямския проповедник, обвиняван от турските власти за опита за преврат през 2016 г., информира проправителственият в. "Сабах".

Повод за разследването е станал видеоклип, в който певецът се кълчи в такт с ритъма с натъпкани в джоба еднодоларови банкноти. Именно доларите, а не текстът на хита, озаглавен „Какви са тия работи“, са навлекли проблеми на музиканта, предаде БНР.

Според турското правителство еднодоларовите банкноти, особено тези със сериен номер, започващ с F, били част от система, използвана от мрежата на Гюлен. Предполагаемият таен шифър на еднодоларовите банкноти бил използван за означаване на йерархията, като званията и длъжностите съответствали на комбинации от букви и цифри от серийните номера на банкнотите. По тази причина притежаването на такива долари се смята за доказателство за съпричастност към мрежата на Гюлен. Матиз отхвърли обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Турция

    14 5 Отговор
    Педеразлъка не се толерира. Този не е имал късмета да се роди българин. С тези нежни чупки в кръста щеше да е мегазвезда като Азис и Кулагин.

    Коментиран от #8

  • 2 ХИХИХИХИХИХИИИИИИИ

    9 7 Отговор
    МА НАЛИ В ТУРКИЯТА НЯМАЛО ДЖЕНДЪРИ ,БЕ.....ТОЯ ИЗБИ РИБАТА ОТСЕКЪДЕ......ОНУРЕЕЕЕЕЕЕ----ТОЯ ДА НЕ Е БРАТ ТИ БЕ.....МА КАКЪВ Е СЛАДУР САМО....ХИХИИХИХИХИХИИИИИИИИИИ
  • 3 999

    7 6 Отговор
    ма какъв е убавец само...да не е син на Ердо бе....
  • 4 Хасан

    9 1 Отговор
    Не е вярно бе човек аз самият съм НЕ ясна ориентация !!!
    И м- ду другото може да не се толерира но определено в Турция гей да си , Ама Голям рахат нито Гладен нито Жаден нито Празен ще Останеш , Голям Рахат !!!

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Какъвто е беличък

    3 5 Отговор
    Е ясно, че е еничарски наследник. А и от маниерите си личи че е от завладените територии родът му.
  • 6 аналитик

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Хасане, твпя идол Ердо, задмина и бай Тошо? Ццц??? Доларовите банкноти шифър на Гюленисти? Излиза, че цял свят и Федералния резерв са Гюленисти? Бре, не знаех, че съм купил касетофона, с шифъра на Гюлен? Брех? И сега партията на,,, справедливостта,,, ще го затвори за опит за преврат ли? А бай Тошо виждаше в Бийтхлс заплаха за държавата. Трябваше да слушаме Висоцки и Лили Иванова. То хубаво, ама само те омръзва. Сега ще кажеш, че твоя,, велик,, Ердо е защитник на справедливостта!? Бре? Хасане, промий си очите с борова вода и ушите с Арън Мейдън, брато.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 аналитик

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "В Турция":

    Абе не съм джендър, не харесвам София Прайд да вряска по улиците, но ако не правят проблеми обратните ми се вижда жестоко да се тероризират. И те са живи души, вярно отклонили се от правилното мъж и жена, но пък ако не пречат редно ли е да ги мачкат? Все пак и комара има душа, а камо ли човек, дори и обратен. Но рецидивите требва да се трепат - те вече са животни и са изгубили човешкото, значи нямат и човешки права! Трябва да сме справедливи - смърт за гадините и толерантни към човечните себеподобни! Ердо мачка по кефа си, а това е несправедлива диктатура.
  • 9 на Хасаня майка му

    5 1 Отговор
    А бре Хасанчо,а бре мама нал'ти казах с тия очила да ни са снимаш ,бря...ами с онея,розовичките ...и тва Мабел Матиз откъде го измисли бре.....ама кат си доди баща ти с козичките...той ша та опраи и тебе, че да ни тъ сърби нощес отзади...
  • 10 гост

    5 0 Отговор
    Да го презаснеме с рубли и Ердо ще дойде да му стисне оная работа ...
  • 11 ХАСАН

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Той е турски арменец

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 999

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    ...тебе пък кой те пита , баш си е типична ТУРСКА ПЕДЕРУГА ..(ма поне си личите )....
Новини по държави: