Факти.БГ

Путин е екзекутирал килърите на Скрипал?

Агентите вече са мъртви, пише британски таблоид

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP

Денис Джамбазов

Килърите, изпратени да убият Сергей Скрипал и неговата дъщеря във Великобритания, са мъртви. Руският президент Владимир Путин лично е наредил екзекуцията им, гръмна британският таблоид The Sun.

Държавният глава лично е наредил убийството на двамата руски агенти, за да дистанцира Кремъл от обвиненията на британските служби. Информацията е публикувана в изданието преди изявлението на Путин, че двамата „килъри“ всъщност са цивилни лица и нямат нищо общи със силовите структури.

Александър Петров и Руслан Боширов бяха посочени от британските служби за лицата, изпратени от Русия на Острова да убият Скрипал. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с „Новичок“, но оцеляха след атаката. Кремъл отрича каквато и да е връзка с опита за покушение през месец март тази година. Москва обвини Лондон и западните страни в провокация.

The Sun пише, че двамата агенти на руското разузнаване, чиито истински имена не са известни, „вече са мъртви“. Тази информация не е потвърдена. Британските служби разпространиха техни снимки, заснети от охранителните камери на Острова. Двамата са стъпили на британска земя с визи за „бизнесмени“, издадени в Санкт Петербург. След опита за убийство са се върнали в Русия.

Русия