12 Септември, 2018 16:30 3 223 62

Лишават Унгария от право на глас в ЕС

  • унгария-
  • ес-
  • закон-
  • доклад-
  • право на глас-
  • виктор орбан

Сътресения в Европейския съюз

Лишават Унгария от право на глас в ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският парламент одобри доклад, в който се отчита постоянна заплаха за върховенството на закона в Унгария. За доклада гласуваха 448 евродепутати, 197 бяха против, а 48 се въздържаха. Подобен доклад ЕП изготвя за първи път.

Документът е стъпка към задействането на чл. 7 от договора за ЕС срещу Будапеща. Ако в Съвета на ЕС 4/5 от министрите споделят опасенията на мнозинството евродепутати, може да се установи, че в Унгария върховенството на правото е под постоянна заплаха. Тогава Съветът може да издаде препоръки.

ЕК или една трета от държавите в ЕС може да предложат на Европейския съвет с единодушие да отчете тази заплаха. Тогава с квалифицирано мнозинство (55 на сто от държавите в ЕС, представляващи 65 на сто от населението в Общността) може да бъде отнето правото на глас на Будапеща, но същевременно Унгария ще бъде длъжна да спазва правото на ЕС (в чието обсъждане и приемане не участва). Премахването на тези ограничения също се извършва с квалифицирано мнозинство.

В приетия доклад пише, че Унгария създава опасност за нарушаване на европейските ценности и това оказва въздействие върху другите страни в ЕС и върху доверието помежду им. Изброени са 12 области, с които Будапеща е предизвикала тревога - конституционната и избирателната система; независимостта на институциите и правата на съдиите; корупцията и конфликтите на интереси; правото на неприкосновеност на личния живот и защитата на данни; свободата на изразяване; академичната свобода; свободата на вероизповедание; свободата на сдружаване; правото на еднакво отношение; правата на хората от малцинства; основните права на мигрантите; икономическите и социалните права.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксaniba

    94 8 Отговор
    лицимери!!
    Този съюз е битер от съветския!!!!

    Коментиран от #28

  • 2 КГБ Териер

    91 5 Отговор
    Айде разтури се гейскомигрантския съюз който не слуша Германия ,,няма да яде и говори!!
  • 3 El comandante

    97 7 Отговор
    Велик,по-велик,Орбан!!!еврогейски недонаебани джендърииииХаХаХа!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Компетентен

    96 7 Отговор
    Орбан е велик ! Истински държавник , имащ кураж да каже
    НЕ , когато трябва , не е мекотело като наште ...
  • 8 Borislav Popov

    72 3 Отговор
    А що нищо не казват за постоянните митинги в Румъния против правосъдието и корупцията ! Или защото поставените лица в тяхното правителство вървят по гайдата на ЕС и територията им трябва за плацдарм срещу Русия.
  • 9 Гадни соросоиди

    63 10 Отговор
    ЕС е на път да се самоликвидира. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Това не е съюз, а абсолютна порнография.
  • 10 Серафимов

    40 4 Отговор
    Ми къде е цялата власт, някои си мисли че е в ЕП и пак ще ви предложат "евроизбори" ???!!!Не ве, ми тя цялата власт е в ЦК на ЕК а тя пък НЕ се избира от ЕП а някой знае ли от кого, и на кого се отчита ЦК-то за изразходваните средства на европейците ? ЦК-то НЕ се отчита на никого пак на НИКОГО !!!Та каквото каже ЦК-то това и става ЕП е ПУНТА МАРА парлама, и там играе и моркова и тоягата и правилото-Кой не е с нас е против нас това е, има ли още някой да не го е разбрал ?!
  • 11 разпад на ес веднага

    39 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Будапеща е предизвикала тревога - конституционната и избирателната система; независимостта на институциите и правата на съдиите; корупцията и конфликтите на интереси; правото на неприкосновеност на личния живот и защитата на данни; свободата на изразяване; академичната свобода; свободата на вероизповедание; свободата на сдружаване; правото на еднакво отношение; правата на хората от малцинства; основните права на мигрантите; икономическите и социалните права." Това л из-ра скапаният ЕС само и само защото Орбан държи на христианските и истински цивилизационни ценности, егати сороидните либерални боклуци са тия плазмодии от брюксел, нищо това е началота на края на скапания съюз
  • 12 разпад на ес веднага

    27 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Будапеща е предизвикала тревога - конституционната и избирателната система; независимостта на институциите и правата на съдиите; корупцията и конфликтите на интереси; правото на неприкосновеност на личния живот и защитата на данни; свободата на изразяване; академичната свобода; свободата на вероизповедание; свободата на сдружаване; правото на еднакво отношение; правата на хората от малцинства; основните права на мигрантите; икономическите и социалните права." Това л из-ра скапаният ЕС само и само защото Орбан държи на христианските и истински цивилизационни ценности, егати сороидните либерални боклуци са тия плазмодии от брюксел, нищо това е началота на края на скапания съюз

    Коментиран от #23

  • 13 това не съюз а мърша

    53 2 Отговор
    ако това са мотивите, България и Румъния отдавна да са ни изключили, но нали с това е световно известен еврсъюза, с лицемерното си двулично поведение, това не е нормален съюз на никакви ценности освен на разни плазмодии и извратеняци
  • 14 Искам да знам

    49 2 Отговор
    А защо никоя медия в България не ни уведомява как е гласувал всеки от българските червенобузи еврочиновници, които сме пратили там? Защо ги криете в мъглата на общата бройка?

    Коментиран от #17

  • 15 разпад на ес веднага

    39 2 Отговор
    интересно ми е как са гласували нашите евродупетати, освен на Джамбазки де той има ясна позиция за тия недоразумения там
  • 16 Евро Пей

    40 3 Отговор
    Ама как така, Орбан си позволява да има своя позиция и да застава зад нея! И да защитава националните интереси на държавата си, как е възможно, това е безобразие!

    Коментиран от #19

  • 17 аналитик

    31 2 Отговор

    До коментар #14 от "Искам да знам":

    Не те е уведомила, защото не присъствува и не иска. Няма еврогейски парламентарен контрол. Паметник на Орбан в средата на ЕПарламент!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 асистент

    32 3 Отговор

    До коментар #16 от "Евро Пей":

    Безобразие е националната ни сигурност, че не разстреля Пасси и Сакскобурга за ликвидиране суверинитета ни и ни вкараха под юрокомандуване, не че юротата не командваха и през соца и сега, но говорим за фиктивност и фактология.
  • 20 СссереМ

    2 31 Отговор
    Kакво режете нали сега живеем много по-добре не като в USSR!!! E всички трябва да слушат великите сили USA ,Германия и Франция!
  • 21 Емил

    3 29 Отговор
    Браво! Русофилистиците пикаят газ!
  • 22 ГосТ

    5 28 Отговор
    Спирайте му парите на бледоликия или да изчезва. Мишоци,то само с гризкане не става. Нямало да спазва правилата,да му спират парите и неколкоглоби да му треснат и да ходи да се оплаква на който иска.

    Коментиран от #24

  • 23 ГосТ

    8 21 Отговор

    До коментар #12 от "разпад на ес веднага":

    Хахахаха хахахаха и на къде? Жигулито,електрона и евтината водка. И голото е...не. Да ви имам и ценностите,не ги гледайте вие олигарсите и путин,вие само ще им служите,ако не,ше изчезнете безследно.
    И аз така викам,да се разпада,тоя съюз си беше за големите и цивилизованите,а не за всички измекяри дето знаят само да скимтат. Я да видим при путя,дали ще плачете,ще плачете,ама от бой и е....не. пак ще купувате от Европа,ама с мита,и съюз между големите пак ще има.

    Коментиран от #46

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГосТ

    5 25 Отговор

    До коментар #24 от "Random":

    Ако ги няма тези правила, Европа по нищо няма да се различава от сащ и русия. Е да ама, трудно ще стане Европа такава джунгла, защото Европа има история и все пак облагороди донякъде сибирските и прерийните диваци,най малкото се хранят вече с нож и вилица и не пият вода от ботуша

    Коментиран от #40

  • 27 Барчо

    24 3 Отговор
    Унгария застрашава меките китки и различните, както и джихадистите, за удобство наричани "бежанци". Да и имам ценностите на ЕС. Когато виждаш че Титаника - разбирай Европа потъва и всички ръкопляскат като дружно под диригенството на две държави и се възпротивиш, ставаш неудобен. Май следващия излязъл от ЕС ще е Унгария, но по нейно желание. Налазиха ни всякакви рязани утрепки, които да храним и издържаме. То бива гости ден два, ама стига. Чудно ми е скоро като приключат в Сирия и сирийците се върнат, как ще изгонят от европата тия дето не са сирийци, а те са 95%. Какво ще прави Европа с тях? Ще продължава ли да си ги отглежда или какво?

    Коментиран от #62

  • 28 Гост

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ксaniba":

    Ти пък от къде знаеш? Прочете някъде или си живял по времето на СССР???:-):-):-):-):-)
  • 29 Барчо

    22 4 Отговор
    Ква е историята на Европа бе? Инквизицията къде е? Гонението на богомилите къде е? Кой изкла целия си елит заедно с децата им за да смени вярата на целия си народ? Вартоломеевата нощ къде е? Къде горяха на клада напредничавите хора, че нещо не ми е ясно? Кой организира кръстоносните походи да граби и убива в името на нещо свято уж? Не се излагай.

    Коментиран от #33, #49

  • 30 Гост

    6 25 Отговор
    Чета коментарите на разни русофили и се чудя,абе галфони,като не ви харесва Еврпейски съюз,защо не имигрирате в Русия? Защо все сте я в САЩ,Канада или Европейския съюз?

    Коментиран от #43, #45

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Антисоросоид

    18 2 Отговор

    До коментар #31 от "Читател":

    Явно модератора симпатизира на со ро со и ди те и трие коментари срещу тях.
  • 33 ГосТ

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Не ставай смешен. Земята не е плоска. А руснаците се хранят вече с нож и вилица,че дори с набор,имат си и Петербург дори,че и римското право ползват, донякъде 😂.важна е поуката от тъмните години.а след тях идват години на просвета.
  • 34 ЕС ще падне

    22 2 Отговор
    Сега Унгарците следва да го начу*ат на ЕП. Унгария се очертава като следващата страна която ще се раздели с европедера*тите. Бавно, но съвсем сигурно Европейските народи се движят към пълна автономия и суверенитет. Неща които в последните 3 години сякаш бяха позабравени. Светът НЕ може да бъде едно семейство. Национализмът и добруването между народите(всеки къдети е) не са несъвместими, защото това е бъдещето. Може да си ходим на гости, но всеки да си знае рожденното място. А циганската сган към Индия или Мадагаскар. Дебилите наистина си мислят, че могат да спрат стартиралите процеси.
  • 35 Dorian

    17 2 Отговор
    В този съюз единствено искат да останат някоя крайморска република, северната ни съседка, Бенелюксистан, германистан и франкестан. Корупция на най високо ниво, никакво уважение към суверенитета на държава и нация и потъпкване на истинските традиционни ценности. Поредният жалък опит на новата Германия да завладее Европа.

    Коментиран от #54

  • 36 Една българка

    5 5 Отговор
    Герб са подкрепили Орбан. Момчил Неков и Св. Малинов също.
    Останалите - не.
  • 37 Една българка

    14 3 Отговор
    Грешка: не Малинов, а Джамбазки естествено е подкрепил Орбан!
    Извинете!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Random

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "ГосТ":

    Почвам да уча руски. Английски вече имам CAE, ама то и хамериката е тръгнала натам. Айде чао
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Borislav Popov

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Някой да е правил референдум за ЕС и нато ? От името на кого говориш ?
  • 46 Borislav Popov

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "ГосТ":

    Говориш за техники от преди 30 и кусур години ! Да не би опел кадет А да е бил нещо по вече от Лада Самара или седмицата ? А ако сравниш Джета едно и Лада Самара - от 15 метра дали би ги различил ? А западен телевизор от 80-те години отварял ли си ?
  • 47 ХанкоБрат

    11 1 Отговор
    Който иска да е християнин така му се пада. Задължително всички трябва да слагат бурките и да приемат примати без да мрънкат. Задължително всички, трябва да правят фелацио на сорсоиднити НПО-та, към което спадат Европейската комисия и ООН. Но каквото и да говорят евро троловете, да насилваш една държава да приема и плаща за разпространението и прилагането на чужди идеи, в които народът и не вярва или ненавижда, е престъпление, тирания и робство.
  • 48 патриотъ

    9 1 Отговор
    По какво се различава Еврогейския съюз от социалистическия строй и от Съветския съюз,дето някои толкова оплюват?!Аз не виждам разликата!И тогава не бяхме кой знае колко добре,ама сега хептен я фтасахме!Динствено доволен е министър предателят ББ и неговия подгласник ЦЦ,заедно с останалата паплач от Герб!

    Коментиран от #52

  • 49 Бриго Бичкията

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Повечето от тези случки които описваш са на религиозна основа случили се много отдавна.
    Всичко това е надживяно и поуката е взета въпреки тъмната история.

    Коментиран от #51

  • 50 Съюза

    8 2 Отговор
    Браво на Виктор Обран това е родолюбец ,жалко че няма в България такива като него.При нас са шайка разбойници която изтисква народа тоя рекет и в средновековието го е нямало!
  • 51 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Бриго Бичкията":

    Първото нещо друже аз отговарям за това, че европейските ценности в исторически аспект нямат никаква тежест. А за сега въпроса ми е, кое точно е надживяно???? Нещо искаш да кажеш че има равенство между исляма и християнството ли??? Серияла продължава. Само че с малка разлика. По онова време са избивани мюсюлманите, а сега ще бъдат избити християните. Битката си е битка. Много ми е чудно как уж умни европейски ръководители унищожават собствения си народ. Не е нужно да бъде с оръжие в ръка естествено. Лостове много.

    Коментиран от #53

  • 52 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "патриотъ":

    и да те питам точно какво не ти е било добре? Стига да не си бил престъпник, а да си бил да речем прост бачкатор в Кремиковци. Имаш 31 дни отпуска през годината като за лятото за 20 дни имаш карта и я караш за 28 лв пълен оинклузив в почивната станция на Варна. После имаш останалите дни в почивна станция пак към Кремиковци и за по 50 ст на ден си в техния зимен курорт. Децата ти безплатно са в ясла, детска градина, училище, здравеопаване и т.н. Тогава да речем колко пари си дал за да ти правят зъбите, а? А сега имаш право да ти извадят 2 зъба на годината. Всичко останало се плаща от скъпо по9скъпо. Какво тогава не ти е било наред и сега какво точно ти е наред????
  • 53 Бриго Бичкията

    0 3 Отговор

    До коментар #51 от "Барчо":

    Ако си прочетеш внимателно коментираният от мене пост друже, ще разбереш какво се опитвам да ти кажа.

    Коментиран от #55

  • 54 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #35 от "Dorian":

    Германия, приятелю за съжаление е вече само история в миналото. След 20-40 години ще се казва Германияллах. Ингилизите купиха със стъклени мъниста земите на индианците и станаха американци. Сега техните наследници купуват Европа още по-евтино. С хартийки напечатани там. Германия е купена и там ще бъде резерват за фесовете. Единствената пречка е Русия за да стане това абсолютна реалност. За съжаление само че самата Русия подценява факта, че тя не е самодостатъчна и колкото и да е 1/3 от света, то другите 2/3 все пак са по-голямата част
  • 55 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Бриго Бичкията":

    Много добре прочетох трите ти реда. Ти не си прочел моите правилно. Нищо не е надживяно и войните на верски основи са в разгара си. Само че това е повърхността и се надявам ти това да го знаеш добре. Всичките войни са за пари и влияние, за смучене на блага и робовладелчество в най-различните му форми. Дали ще говорим за колониализъм или за неоколониализъм, разликата е дали ще си убит или ще си принуден да се самоубиеш. Резултата е един и същ - смърт.

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Бриго Бичкията

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Барчо":

    Инквизията, кладите с учени и т.н. са в миналото на Европа. А за войните на верска основа... това е друга тема.
  • 57 Бриго Бичкията

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Барчо":

    Посочи ми континент или страна в която да не са се случвали убийства в името на религия, власт имащи фамилии, ресурси и каквото друго си представиш.
  • 58 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    ако не им харесва на унгарците да сбират куфарите.ес ги извади от калната дупка на комунизма създаде им държавата за да се правят сега на хитреци.да си тръгват веднага.ватниците тук също могат да напуснат ес в посока ссср.
  • 59 -123-

    0 0 Отговор
    Явно задето е приятел на Ердоган.
  • 60 Тодоров

    3 1 Отговор
    Искам да знам не само аз, но вероятно и всички БЪЛГАРИ - БЪЛГАРИЯ кого ще подкрепи ? Непоколебимият Виктор Орбан, който не се страхува да води независима НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА и да се опълчи на евроджендърите и соросоидите (поне 220 души от Европарламента са на хранилка при Сорос) или отново ще оближем задн....е на СКАПАНАТА БРЮКСЕЛСКА АДМИНИСТРАЦИЯ.

    Коментиран от #61

  • 61 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Тодоров":

    тодоров независимя орбан е един циркаджия.уж е независим а цица от продажната брюкселска администрация.що като е толкова независим не извади унгария от ес?заради такива като теб ни купуват разни хитряги за парче евтин салам.орбан играе против интереса на българия ,а ти големия патриот го подкрепяш и мани че го подкрепяш ами бръщолевиш и тъпотии!
  • 62 антилиберал

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Барчо":

    О, ма ти чак вярваш, че като свършела войната в Сирия и сирийците се завърнели...Те и днес хората се върнаха. по домовете си в освободените територии под "диктатурата" на Асад. Сирийците не са проблема на Гейропа, която им подпали колибите. Проблем са милионите ислямски боклуци, цялата опасна паплач, която поканиха и приеха без документи за самоличност. И които днес ни колят и изнасилват, без да ги знаеш кои са. И се ползват с протекциите на брюкселските палачи.
Новини по държави: