Last news in Fakti

18 Септември, 2018 09:04 1 653 6

Русия прескача санкциите срещу Северна Корея

  • русия-
  • северна корея-
  • сащ

Обвинения на САЩ срещу руската администрация

Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли обвини Русия, че "мами" за санкциите на ООН срещу Северна Корея, и заяви, че САЩ разполагат с "доказателства за последователни и широкообхватни руски нарушения", съобщи Дарик.

Пред Съвета за сигурност на ООН Хейли заяви, че макар и да са в ход "сложни и чувствителни преговори" между САЩ и Северна Корея, сега не е правилното време да се започва облекчаване на санкциите срещу Пхенян.

"Русия трябва да спре с нарушенията на санкциите срещу Северна Корея. Трябва да сложи край на организирания си опит да прикрие доказателствата за нарушения на санкциите", каза тя. "Нарушенията й не са единични случаи. Те са систематични", допълни Хейли.

Китайският постоянен представител в ООН Ма Чжаосюй заяви, че страната му изпълнява санкциите срещу Северна Корея и предупреди, че конфронтацията с Пхенян "не води доникъде". Той призова в преговорите между САЩ и Северна Корея да бъде постигнат напредък и апелира Съветът за сигурност да остане единен по въпроса.

"Прибягването до сила няма да донесе нищо друго, освен катастрофални последици", каза Ма пред съвета.

След като през юни президентът на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун поеха ангажимент да работят за премахване на ядрените оръжия, Русия и Китай предложиха на Съвета за сигурност да обсъди облекчаване на санкциите.САЩ и другите членки на съвета заявиха, че санкциите трябва да бъдат прилагани стриктно, докато Пхенян не пристъпи към действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 отегчен

    20 1 Отговор
    Тия не са спрели да се гаврят с международното право и върхът на черешката на лай.яната им торта, са претенциите към другите.
  • 3 СССРБарета

    18 3 Отговор
    браво Путинe!А краварника какво си мисли че всички трябва да слушкат!
  • 4 Танас

    8 2 Отговор
    Нимрата "Никки" Рандхава Хейли ... я бегай у тъмна Индия.
  • 5 Малко тъБ

    7 2 Отговор
    Та да питам... с какво право слагат санкции на корея?
    Трябва да се даде отпор на фащ да се спре търговията с долари и да се премахне долара като световна валута
    Как на всяка манджа мерудия се туриха
  • 6 Преброяване на бесните язовци

    1 7 Отговор
    Руските смешници видяха, че губят Великият вожд Ким и се юрнаха да му се подмазват. Ама е малко късно де. Даже и в Северна Корея разбраха, че ако си в орбитата на прошшѝя не те очаква нищо друго освен бедност, мизерия и корупция.