11 Октомври, 2018 17:20 1 242 4

Тръмп струвал $24 милиона на данъкоплатците

  • доналд тръмп-
  • великобритания-
  • охрана-
  • мелания тръмп-
  • тереза мей

Визитата на американския президент в Обединеното кралство е струвала доста скъпо

Тръмп струвал $24 милиона на данъкоплатците - 1
Снимки: БТА/АР

Разходите на британската полиция за гарантиране на сигурността на американския президент Доналд Тръмп по време на 4-дневното му работно посещение във Великобритания през юли възлизат общо на почти 18 милиона британски лири (повече от 24 милиона долара).

Това съобщи председателката на Националния съвет на полицейските началници Сара Торнтън, предаде АР.

По думите й за британските правоохранителни органи тази операция е била най-голямата след масовите безредици, обхванали Англия през август 2011 г.

"Общата стойност на полицейската операция все още се уточнява, но по предварителни оценки, тя възлиза на близо 18 милиона лири", заявява Торнтън в съобщение, публикувано на сайта на съвета. Тя добавя, че общо "са били задействани близо 10 хиляди полицейски служители, изработили 26 000 смени".

Тръмп струвал  милиона на данъкоплатците

Имайки предвид, че по време на визитата на Тръмп в Русия се провеждаше Световното първенство по футбол, което се гледаше по улиците на Англия, полицията трябваше да работи на границата на възможностите си. Според Торнтън "повечето полицейски управления е трябвало да отменят почивните дни на служителите и да удължат смените им".

Торнтън не направи сравнение на направените разходи с тези, похарчени за гарантиране на сигурността на други президенти на САЩ или лидери на чужди държави по време на техни визити във Великобритания.

Но, както се разбира от публикувана в интернет служебна бележка на Скотланд ярд, разходите на лондонската полиция по време на държавната визита на предшественика на Тръмп, Барак Обама през 2016 г. са били 15 пъти по-малки - 1,2 милиона лири (1,6 милиона долара), при положение, че бяха задействани два пъти по-малко полицаи - 4200 души.

Тръмп струвал  милиона на данъкоплатците

По време на 3-дневната визита през юли Тръмп заедно със съпругата си Мелания отседна в резиденцията на американския посланик в лондонския район Риджънтс парк. За да избегне многочислените протестни акции Тръмп се придвижваше предимно с вертолет. Програмата му включваше вечеря в двореца Бленъм, фамилна резиденция на херцозите Марлбъро, разговори с премиера Тереза Мей в извънградската й резиденция Чекърс и аудиенция при кралица Елизабет Втора в замъка Уиндзор.

След визитата в Лондон президентът Тръмп и съпругата му заминаха за Шотландия, където се намира едно от голф игрищата, собственост на републиканеца. Навсякъде по маршрута им имаше протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    5 1 Отговор
    Не е много.Толкова дават в Италия за средна класа футболист
  • 2 Голям прос

    3 1 Отговор
    Другия път няма да го пуснат в Англия
  • 3 Петко

    2 1 Отговор
    Ние в България ще дадем за него 1 кошница яйца и 2 чувала смолянски картофи.
  • 4 🤦🏼‍♂️ а за Обама

    0 0 Отговор
    колко струваше и още де ...💸
Новини по държави: