12 Октомври, 2018 14:27 1 643 1

Крехка светлина в тунела на кипърската безизходица

  • кипър-
  • никос анастасиадис-
  • мустафа акънджъ-
  • елизабет спехар

Президентът Анастасиадис и лидерът на кипърските турци Акънджъ ще се срещнат през октомври

Крехка светлина в тунела на кипърската безизходица - 1
Снимки: БТА/АР

Кипърският президент Никос Анастасиадис ще се срещне през втората половина на октомври с лидера на кипърските турци Мустафа Акънджъ, за да обменят мнения, съобщава в. "Филелефтерос".

Информацията за предстоящата среща е съобщил самият Анастасиадис след среща със специалния представител на генералния секретар на ООН в Кипър Елизабет Спехар. Срещата между двамата лидери ще бъде осъществена чрез посредничеството на ООН.

Ръководителят на пресслужбата на кипърския президент Викторас Пападопулос е уточнил, че срещата ще бъде посветена единствено на обмяна на мнения и на разговор за това как Анастасиадис и Акънджъ виждат следващите стъпки по Кипърския проблем.

Крехка светлина в тунела на кипърската безизходица

Пападопулос подчерта, че не става дума за възобновяване на преговорите, а за дискусия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    2 0 Отговор
    Велика новина