12 Октомври, 2018 14:50 3 705 5

Северна Корея с голямо решение

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • южна корея

Ким Чен-ун иска да премахне ядрените оръжия в страната си

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун възнамерява да изостави всички ядрени оръжия в страната си, за да постигне пълно ядрено разоръжаване. Това заяви президентът на Южна Корея Мун Дже-ин, цитиран от Би Би Си.

Мун Дже-ин проведе трета среща на върха с Ким Чен-ун през последната година. Той заяви, че Ким е решен да остави ядрената програма и да насочи страната си към икономическо развитие. Неговото условие е било сигурността на неговия режим да бъде гарантирана.

„Пълно ядрено разоръжаване означава, че той ще спре ядрените ракетни тестове. В същото време ще затвори всички обекти, в които се произвеждат ядрени бойни глави, както и материалите, с които се създават подобни оръжия“, заяви Мун.

Според него това може да доведе до официално прекратяване на Корейската война. Може да се стигне до откриването на дипломатическа мисия на САЩ в КНДР, както и осигуряване на хуманитарна помощ и обмен на икономически експерти.

Мун заяви, че между Южна Корея и САЩ има консенсус за приемането на декларация за прекратяване на войната. Той призна, че САЩ и Северна Корея преговарят за втора среща на върха, която трябва да се проведе след частичните избори в Америка през ноември.

Южна Корея също ще проведе преговори със Северна Корея в понеделник. Възможно е договарянето на нова среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 7 Отговор
    Нека им помогнат на корейците,трудолюбив народ са ама кьопавите им комшии им мътят главите и от това си патят обекновените граждани.

    Коментиран от #3

  • 2 Барчо

    9 3 Отговор
    Щатите са държавата на гаранциите. А те са че ще направи гарантирано да гарантира собствените си интереси, а всички знаят какви са те.
  • 3 НКВД

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Както оБекновенно не си прав!
  • 4 Къде е курск ????

    4 11 Отговор
    Какво ще кажат сега продажни педали рубладжии кой е свтовния лидер Тръмп или путана ??????

    Коментиран от #5

  • 5 НКВД

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Къде е курск ????":

    Какъв световен лидер те преследва бе? Путин им сложи пръста в С. КОРЕЯ ако не си разбрал! Тия ракети на Ким от къде мислиш че бяха?
Новини по държави: