26 Октомври, 2018 16:23 7 351 24

Няма мир в Сирия, ако Асад остане

  • сирия-
  • башар асад-
  • преговори-
  • идлиб-
  • насър ал харири

Оттеглянето на президента е ключовото условие, каза главният преговарящ на сирийската опозиция

Няма мир в Сирия, ако Асад остане - 1
Снимки: БТА/АР

Главният преговарящ на сирийската опозиция Насър ал Харири заяви, че оттеглянето от власт на президента Башар Асад е предварително условие за възстановяването на мира в страната, предаде ТАСС.

"Не е възможно човекът, който разруши Сирия и е отговорен за смъртта на хиляди сирийци, да остане", каза Харири в Москва преди среща с руския външен министър Сергей Лавров. По думите му сирийската опозиция подкрепя резолюция 2254 на Съвета за сигурност към ООН, но не е съгласна "този човек да бъде възнаграден и да продължава да се изтъква като законен представител на сирийския народ".

Ръководителят на т.нар. Сирийски комитет за преговори изрази убеденост, че Русия може да съдейства за диалог, който да постигне политическо решение. Според Харири следващият кръг от преговорите трябва да се състои едва след създаването на комисията за изработване на новата конституция на Сирия.

На пресконференцията Насър ал Харири изрази надежда, че срещата му с Лавров ще бъде плодотворна и ще стане повратна точка за излизането от кризата.

Няма мир в Сирия, ако Асад остане

Утре в Истанбул ще се състои посветена на Сирия среща на върха между Турция, Русия, Франция и Германия, на която ще се обсъжда създаването на конституционна комисия и ще бъде съгласувана пътна карта за политическо уреждане на кризата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    72 5 Отговор
    Тия май не разбират че загубиха и не могат да поставят каквито и да било условия!!

    Коментиран от #6, #17

  • 2 Инкогнито

    49 3 Отговор
    Първо ще бъдат съдени ислямистите за 7 години размирици и милион убити Асад им е най- малкия проблем!! Това не е Руланда 1994г.че даим се размине!
  • 3 Роко

    52 7 Отговор
    Башар остава... не ви ли е ясно бе седерасти сирийски!
  • 4 Израел и седерастите му в Сирия

    41 6 Отговор
    Израел ще гори в бавен огън.
  • 5 И Путин е бе евреи

    29 4 Отговор
    Асад е бе евреи
    К. за Израел
  • 6 асът на асовете

    38 3 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Да ама по примера на краварските си господари са излезли извън рамките на разумната реалност, и понеже няма какво друго да измислят повтарят една и съща мантра, белким някой им се върже!
  • 7 НКВД

    7 50 Отговор
    Джуджето трябва да си прибере животното Асад в московския зоопарк.

    Коментиран от #15

  • 8 Тъпи копелета

    49 4 Отговор
    Тия идиоти не разбраха ли , че след като ядоха пердаха нямат никаква база за искания.Победителя поставя условията.А той се казва Асад.

    Коментиран от #19

  • 9 К. за БХК на евреина Сорос

    24 3 Отговор
    Путин е бе Ротшилдите интехния запад в Сирия.
  • 10 ivan4o

    30 3 Отговор
    Много бой ще ядат тея, дето предизвикаха вътрешни безредици!
  • 11 Реално

    28 3 Отговор
    То мира вече в голяма част от страната е факт. Да ви очистят и вас-от брадатата "опозиция" и мир ще има навсякъде.
  • 12 факт

    30 3 Отговор
    Да докато САЩ са анексирали час от Сирия и отглеждат там терористи като този мир няма да има........
  • 13 Гост

    18 2 Отговор
    Тия са мазохости
  • 14 Белчо

    18 3 Отговор
    И ква стана тя - хем бити и ..ни, хем и условия поставят,от така наречената опозицията.Много бързо прихванаха от "инструкторите"
  • 15 Гурбетчия

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "НКВД":

    Хапчетата...не забравяй хапчетата
  • 16 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ВСИЧКИ НОВИ ВОЙНИ НА ЕВРЕЙСКИ САЩ СА ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ"НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ" . ПРЕДПОЛАГАМ ,ЧЕ РУСКАТА СЪЩО . КИТАЙ СИ ВЗИМА НЕГОВОТО БЕЗ ДА СЕ "БИЕ-МЛАТИ" ! ОПОЗИЦИЯТА В СИРИЯ ,ВСЕ ОЩЕ Е СЪЩЕСТВИТЕЛНО,ЗАРАДИ -"ТУРСКИ ПОТОК" !?!?
  • 17 бай. ГАНЯ селендура

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Прави са хората, чоеекът който разруши държавата ди и изби милиони няма място в тази земя
  • 18 Нормален Язовец и Сесеремсесисосесеремсе

    10 2 Отговор
    Няма мир в Сирия, няма мир по света, докато САЩ се правят и го играят на световни господари. До сега им се получаваше, но всеки може да види, че края на това не е толкова далеч. Разбира се за жалост преди да се сложи края, световна война ще се случи и нов световен господар след това ще се появи, такива сме ние хората. Глупаци. Бесен съм повече от Бесен Язовец и полудяла катерица рунатавелка.
  • 19 Вили

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Тъпи копелета":

    Победителят как ще принуди американците да напуснат територията на изток от Ефрат.
  • 20 За Башар

    13 3 Отговор
    Законният държавен глава на Сирия е Башар Асад и никой не може да оспори това право,освен сирийският народ на избори! Всичко друго е приказки за от 1001 нощ!

    Коментиран от #21

  • 21 Наблюдател

    3 14 Отговор

    До коментар #20 от "За Башар":

    Животното Асад е законен единствено в очите на руските дегенерати е техните подлоги.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Kcaniba

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    За животните от фащ газта и нефта са единствено законните!!
    Сирия си направи държава върхо краварските нефт и газ!!!
  • 23 Симо

    15 2 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    Абе защо пишеш глупости от които нищо не разбираш бе шушляк тъпоумен. Асад ли създаде т.н. опозиция в която няма нито един сириец : Джебхат ан Нусра, ИДИЛ, Тахир аш шарм и всякакви други брадясали педерасти, които САЩ отглеждаше с парите на Саудитска Арабия, Катар и Турция. Цели 4 години Асад се бори на практика срещу всички религиозни откачалки събирани от ЦРУ за борба срещу Русия, а после използвани в т.н. арабска пролет за свалянето но всички светски режими които не лишиха САЩ по едно място. Как бяха свалени иначе проспериращите режими в Ирак, Либия, Тунис, Алжир, Египет, Афганистан , Йордан и накрая Сирия. Къде бе помияр нещастен САЩ са донесли демокрация. Тези паразити се интересуват само от петрола .
  • 24 Стамат

    2 0 Отговор
    Този вече е взел авансово центове от краварника за петрола и газа на Сирия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания