Last news in Fakti

26 Октомври, 2018 17:21 3 653 33

Белград: Няма да признаем Косово в замяна на европейски морков

  • сърбия-
  • косово-
  • ес-
  • ивица дачич-
  • петер байер

Сърбия няма намерение да признае едностранно обявената независимост на Косово

Белград: Няма да признаем Косово в замяна на европейски морков - 1
Снимки: БТА/АР

Сърбия няма намерение да признае едностранно обявената независимост на Косово в замяна за членство в Европейския съюз, заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от ТАСС.

"Сърбия няма да плюе на своята конституция и на лицето си, като признае псевдодържавата Косово заради някакъв европейски морков", заяви Дачич за в. "Вечерне новости".

Коментирайки неотдавнашните изявления на германския депутат Петер Байер за необходимостта да се признае Косово, Дачич отбеляза, че те трябва да се приемат насериозно, защото Байер е представител на партията на Меркел, но зададе въпроса "за какво тогава е диалогът в Брюксел, ако резултатът е известен предварително".

В сряда Байер, който бе на посещение в Белград, заяви, че признаването на независимостта на Косово "де юре" е необходимо условие за членство на Сърбия в ЕС.

По думите на германския депутат от самото начало на диалога за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина, който се води с посредничеството на ЕС, е било ясно, че не може да има нормализация без признаване "де факто" на суверенитета на Косово, а сега Сърбия трябва да признае Косово "де юре".

Белград: Няма да признаем Косово в замяна на европейски морков

Бившата сръбска област Косово обяви независимост през 2008 г., която Белград не признава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Седерасти яжте лайна

    35 5 Отговор
    К. за седерастите на Ротшилдите и техния Кончита Вурст.

    К. за т.нар. "Израрл"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 no name no face no number

    38 4 Отговор
    Браво правилно сте разбрали, че е морков даже понякога се превртща в цял к...
  • 5 БЕНЗИНДЖИЯ

    2 18 Отговор
    Има един др. вариант който е доста сериозен и сигурен и той е: БОГ да не ви признае и да ви хвърли в АДА някой съмнявали се? един пример: БОГ знае че под един камък има мравки от който една почва да тормози друга и знаете ли БОГ ще съди тази мравка в АДА за това че е тормозила др. мравка, много е тънка границата между това да бъдеш захвърлен за непределено време в АДА и да бъдеш добър за да заслужиш РАЯ затова избраните са малко и достойните са още по-малко който ще влезнат в РАЯ не си правете грешни изводи който прави добро добро го намира който прави зло зло го намира нищо чудно че България върви към нищото съжълявам тези който не разбират това е признак че не са от избраните хора който ще бъдат в РАЯ но вие сами си избирате дали да бъдете изроди или почтенни хора ако искате да бъдете в РАЯ ще бъдете смирени хора, нито злото което изливате в коментарите във всяка статия ще ви помогне за РАЯ даже ще ви навреди и аз съм прав но неправдивите спорят и опровергават истината като еврейте оспорват др религии, който са обречени и избора им е АД и нищо друго.

    Коментиран от #9

  • 6 Желко Драшич

    27 12 Отговор

    До коментар #3 от "кур за болшевиките":

    Никой не крал Македония от България запдните велики сили ни я дадоха като компенсация заради некадърнито управление на русофобите в България ! Сърбия не е за Продан! като някои др. БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВИ!

    Коментиран от #7, #32

  • 7 хахахах

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Желко Драшич":

    Няма как да ти сложа 100 плюса иначе бих го направил

    Коментиран от #23

  • 8 гост

    28 4 Отговор
    Ето за това ги харесвам Сърбите "Сърбия няма да плюе на своята конституция и на лицето си, като признае псевдодържавата Косово заради някакъв европейски морков" Първо мислят за държавата и народа си и чак след това за облагите и колко ще се краде

    Коментиран от #29

  • 9 Анонимен

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Откога в болницата за душевно болни имате интернет.

    Коментиран от #18

  • 10 Ултранационална алтернатива за България

    32 7 Отговор
    Сърбите си избират умни хора за президент, премиер и т.н.т... Политиците им не са глупави като нашите. Винаги са били умни и във външната политика и винаги са били по-развити от нас като икономика селско стопанство армия и всичко останало. Има една малка подробност - там никога не е имало комунизъм от този тип който е в момента в България и какъвто беше досега. Техните политици ще извлекат максимална полза и от ЕС и от Русия, както го правеха и през годините на социализма /не бяха нито с едните нито с другите така конкретно/, както нашите дупедавци се раздават на ЕС - ''като на Господ''. Без да извличат никаква далавера за народа от това дупедавство.

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Онур

    9 2 Отговор
    Аз бих ги признал срещу един морков. Ако може по-дебеличък. Или я направо една краставица.
  • 12 ТОА СЪРБИН НЕ Е УЧИЛ ЗА

    19 1 Отговор
    ПОЖАРНИКАР.....
  • 13 Румяна Костова

    8 13 Отговор

    До коментар #10 от "Ултранационална алтернатива за България":

    Чак умни политиците в Сърбия не могат да се нарекат.Просто Вучич не може да продължава да седи на два стола.Една седмица е с Москва ,другата прави реверанси на Демократичния Запад.На тамошния народ доста му е накипяло и от президента и от гей премиерката им.Проявил е президента Вучич малко политическа интуиция,че ако признае Косово,няма още дълго да остане на своя пост.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Ултранационална алтернатива за България

    21 1 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Ок съгласявам се веднага само защото с жена не се спори за политика, но да го разгледаме от тази гледна точка като допълнение на вашето размишление по въпроса - с тези политици няма да оцелеем като народ, нация и биологичен вид, докато сърбите ще оцелеят, защото политиците им опитвайки се да си запазят властта, не правят глупости като нашите.

    Коментиран от #19

  • 15 Граф Монте Христо

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ултранационална алтернатива за България":

    Ясно точно и право в десетката казано! Политиците ни са дупедавци и не извличат никакви ползи за народа - нито от ЕС, нито от САЩ, нито от Русия.
  • 16 robin

    4 11 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Слава Богу,един разбрал правилно нещата.И то жена!Евала!Нито са умни ,нито мъдри управниците на Сърбия.Дачич е пиянде,което хвърля прах в пространството.Утре,когато "пичкоустия" го смъмри,ще пее друга песен.От към качеството на политиците между България и Сърбия,няма разлика,качество нулево.
  • 17 ТОЧКАТА

    13 0 Отговор
    Сърбите ни гледат и знаят/по-добре от нас!!/ , че моркова го дърпат напред,докато си вързан на място/главите по приемане в ЕС/ и щом се окажеш на колене ти го мушкат изозадзе.
  • 18 БЕНЗИНДЖИЯ

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Всички който носят твоя акъл ще са душевно болни в АДА 100% гарантирано е това от БОГ без право на съмнение и коментар постави си името както и всички останали с този акъл в черната книга за ваше съжеление не ми дреме за вас щом на вас ви е все едно хаха
  • 19 no name no face no number

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ултранационална алтернатива за България":

    Тази този или то не е Румяна Костова, тук мирише на джендъризъм :)))
  • 20 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    А ДЕ!!Косово НЕ е държава а подмандатна територия на ООН!!!!!!ПРОТЕКТОРАТ....Обявило е ,,независимост,,но няма резолюция на СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ.Призната е от 100 дъжави,васали на САЩ.А светът има 280 ДЪРЖАВИ!!!

    Коментиран от #21

  • 21 ivan4o

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "ТОЧКАТА":

    В българската география 280 ли са?

    Коментиран от #26

  • 22 Трајче

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "кур за болшевиките":

    Поарно за Македонија да си останеше сос Србија. Само Србија гарантира оти Македонија ќе ја одбране от шиптарите и от грцте. Бугарија не се покажа.. това е истината

    Коментиран от #24, #33

  • 23 спас

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "хахахах":

    що не вземеш да му направиш и една свирка
  • 24 Наско

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Трајче":

    Тя Сърбия Косово не успя да опази от шиптърите ти чакай Македония.
    сърбите винаги са били мръсници и са нападали в гръб така заграбиха наши земи и тормозеха други народи в Югославия.Сега е техен ред да усетят какво е да ти вземат от земята.

    Коментиран от #30

  • 25 onq s konq

    2 3 Отговор
    Положението със Сърбия е такова,че ТЯ И ПРИЛЕЖАЩОТО Й ПРАВИТЕЛСТВО НЯМАТ ПРАВО НИТО ДА ПРИЗНАВАТ,НИТО ДА НЕ ПРИЗНАВАТ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПО ВКУСА НА РУСИЯ !Особено пък сега,когато Русия "отърва" Македония и е вързала Сърбия за себе си БУКВАЛНО С БОДЛИВА ТЕЛ.
  • 26 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "ivan4o":

    Добре де---258.
  • 27 Не глеам таувизия

    0 0 Отговор
    Прафилно!
  • 28 Пешо

    11 0 Отговор
    Че то нашите джендари и без морков ни продадоха. Даже им дадоха и нашите моркови. 😂
  • 29 Orthodox

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И какво ни пречи и ние да сме такива?
  • 30 Чинга чук

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Наско":

    А кой ги сръчка да ни напдне
  • 31 киро

    2 4 Отговор
    Тъпи смотани сърбежи седете си в кочината и се ориентирайте към северна кореа. Косово така или иначе реално погледнато от 1999 г. не е ваша територия и не ви и трябва. Ходете си йекайте на умрело нищо няма да се промени. Да ви разкажа един стар виц каква е разликата между Сърбия и Нокиа отговор никакъв с всяка изминала година се смаляват.
  • 32 goni

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Желко Драшич":

    Желко! Я, съм прост бугарин и ви знам много добре, какови сте! Ама, рано, или късно....! Нема го другаро Тито да стане и да ви оправи!:) Не само Косово и Войводина че здадете! Отпишете и Цариброд и Босилеград! Има един добър сръбски писател! Бранислав Нушич! Та он кажува:" Накрая от сърбите ще остане народ, колкото да се събере под една круша.Ама, нема проблем! Ние токо че сме останали!"
  • 33 goni

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трајче":

    Па, ти сериозно ли?! Оно, ако не е Бугария от Вардарска македония нищо нема да остане! Че си я делнат Гръци, Шиптъри, Сърби! Не веруваш! Че видиш!
Новини по държави: