Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Октомври, 2018 14:56 5 317 23

ОССЕ не откри руско военно присъствие в Донбас

  • оссе-
  • русия-
  • украйна-
  • донбас

Специалната мониторингова мисия няма доказателства, че руски военни присъстват в района

ОССЕ не откри руско военно присъствие в Донбас - 1
Снимка: БТА/АР

Специалната мониторингова мисия (СММ) на ОССЕ в Украйна няма доказателства, че руски военни присъстват на територията на Донецката и Луганската народни републики.

Това заяви заместник-председателят на СММ - швейцарският юрист и военен Александър Хуг - в интервю за американското издание Foreign Policy.

Според Хуг в Донбас наистина може да се видят хора във военна униформа с руски знамена и други атрибути. "Но тази униформа може да бъде купена навсякъде, видяхме и идентификационните знаци на Германия, Испания и други. Но и на Русия", каза Хуг.

FP: Каква е официалната позиция на ОССЕ относно участието на Русия в Източна Украйна?

А.Х.: "Ако въпросът е в това, което видяхме на земята ... видяхме конвои, които излизат и влизат в Украйна по черни пътища през нощта, в райони, където няма официално преминаване. В една гранична зона направихме също тази публикация, включително някои от материалите, които публикувахме. Видяхме конкретни видове оръжия, които подробно описахме, включително оборудване за електронен бой. Разговаряхме с затворници, заловени от украинските войски, които твърдят, че са членове на руските въоръжени сили, които се борят за ротация в Украйна. Виждали сме хора със знаци на Руската федерация, но можете да си купите това яке навсякъде. Видяхме и емблемите на Германия, Испания и други, но и руски".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидиот

    87 5 Отговор
    И ко прайм сига, като и началник щаба на украинската армия преди време каза същото!?
    Продължаваме да лъжем и мажем.
  • 2 Инкогнито

    66 7 Отговор
    А фашситчета в Украйна не ги ли видяха от ОССЕ? Те са там дрипави и със злобно блуждаещи погледи
  • 3 Kcaniba

    74 6 Отговор
    Но пък за сметка на това, в Донбас не откриха ли банди бандеровци, расистки и нацистки укрски батальони???
    Ако имаше руски войски в Донбас, то те отдавна щяха за са в Киев, впредвид руската мощ и укрска пиянска , продажна сган!!!
  • 4 НКВД

    65 3 Отговор
    ОССЕ не намериха нито видяха нито подушиха руски спецназ обаче Тръмп е видял чак от Белия Дом !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    9 68 Отговор
    Комисията пише доклад какво и видяла и какво не, всичко останало са руска хибридна дезинформация тиражирана от проруската сган.

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НКВД

    48 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Те и извънземни не са видяли обаче според теб може и да има в Донбас

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бурсук дели

    34 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    абе всичко и всички ли са на путин
  • 12 Пища Хуфангел

    27 9 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Путен ли сънуваш сънувай сънувай Путен на 14-15 годишна възраст всички момченца сънуват Путен
  • 13 Българин

    6 28 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    Утре в този сайт ще цитират официалния доклад. Тогава пак същите ли ще ги говориш?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    4 16 Отговор

    До коментар #14 от "Скунс":

    Това името и фамилията ли ти бяха?

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТОЧКАТА

    13 1 Отговор
    Бре...не може да бъде....Да се върне за прераработка,изпрати на МЕЙ за одобрение и ТОГАВА да се публикува......Ама ха!!!Путин ...НЕВИНЕН!!!???Абсурд...къде ще търсим друг виновен.
  • 18 Димитър Кънев

    2 1 Отговор
    Онази кокошка криСТАЛИНА Георгиева няма ли най после да се скрие в Миша дупка и стига е лаела.Тя никога не е работила за България,а само за собственият си задник.Като беше на големи постове и е още какво направи тя за България.Аз казвам не нищо,а само се изкара в лицето на българите.Е не в лицето на Бойко.Него тя го лустроства.
  • 19 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    интересно швеицареца кво е чаквал да види?може би лично путин на някоя от картечниците?иначе видели пътища влизащи от русия в зоните на конфликта,видели руски пленници ,твърдящи че са руски рефовни воиници,видели и оръжия квито няма как да имат сепаратистите в донецк,но не видял руско присъствие???!!!!!пак питам кво е трябвало да види за да приеме че има такова?на пишещите тук руски тролове задавам два елементарни въпроса.единия е как се сдобиват сепаратистите с оръжие и муниции,а втория възможно ли е македония да победи българия,сърбия гърция и руминия взети заедно без някои да и помага,щото горе долу такова е съотношението на силите в украина между сепарите и редовната армия!

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 20 Усмивката

    3 3 Отговор
    Путин може да е наглец ,но не и тъп да прати руски редовни войски в Украйна ,пред вид усложнетата регионална погранична обстановка.
  • 21 Румяна Костова

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Украинците твърдят ,че там има руска армия.От ОССЕ това и са търсили,но не са намерили,както се казва в докладът.Американците ,които разполагат с 500 сателита в космоса отдавна да бяха предоставили доказателства,ако имаше такава.Чрез тези сателити човек хвана своята жена в изневяра,та цяла армия ще им убегне.А руснаците никога не са отричали ,че имат там свои инструктори.
  • 22 Румяна Костова

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    И още,в украинските затвори не е трудно да се намери украинец или руснак,които да се представят за руски войници от редовната руска армия.Да бяха ги снимали,а после да пуснат Billing cat да разследват в интернет самоличността им.А и Порошенко не е размахвал скоро руски паспорти ,отнети на руски военни,хванати на Донбас.Изглежда някой му е казал,че на бойна акция не се ходи с паспорт в джоба.
  • 23 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: иначе видели пътища влизащи от русия в зоните на конфликта..
    Десо ма, ти докога ще продължаваш с тъпизмите си? Иначе да ти обясня, като на кикимора. Влизат конвои с оръжие, продоволствие и др. нооо, не в Украйна а в Донбаск и Луганск. За теб може да няма разлика, но тамошните вече я правят. Конвоите могат да са с водачи от Домбаск и Луганск, ти обратни доказателства да имаш? Ако знаците по униформите са доказателство, за другите иностранни знаци нещо да кажеш? Пък и що да не руските войски освен със своите знаци да носят и снимката на Путин в левия джоб на курката си! Нъл тъй? Айде, децата от детската градина,пералнята, прахосмукачката и да изтупаш килима. Цунки рожбе!
Новини по държави: