30 Октомври, 2018 06:30 1 409 3

Замърсеният въздух е най-голямата заплаха за Европа

  • европа-
  • замърсен-
  • въздух-
  • смърт-
  • здраве-
  • заплаха

Хиляди умират заради замърсения въздух

Замърсеният въздух е най-голямата заплаха за Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Европейските държави трябва да положат още по-големи усилия за подобряване на качеството на въздуха заради пораженията, които нанася замърсеният въздух на човешкото здраве и околната среда.

Това се казва в проучване Европейската агенция по околната среда, предаде ДПА. Замърсяването на въздуха е главна причина за преждевременна смърт в 41 европейски държави, обхванати в проучването, включително в 28-те страни от Европейския съюз.

Около 422 000 случая на преждевременна смърт през 2015 година са свързани със замърсяването с твърди частици на въздуха в тези 41 държави. За да се подобри здравето на европейците, трябва да се подобри качеството на въздуха в големите градове, са сигурни експертите.

Транспортът, земеделието, производството на енергия, индустрията и домакинствата са основни източници на замърсяване на въздуха. Мръсният въздух нанася вреди на екосистемите, почвата, горите, езерата и реките и намалява реколтите, припомня Европейската агенция по околната среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    8 2 Отговор
    Примивката почна - втора статия за едно денонощие на една и съща тема ... пак ще се пишат стандарти, пак ще се налагат глоби и ще се окаже, че само добра Европа прави пречиствателни уреди и ще изкра някой друг милярд от налагането на стандарта по целия свят ... едно и също на всеки няколко годни - балан и осребряване на парите от балона.
  • 2 Ботев

    9 0 Отговор
    Велико откритие!!! Браво на европейските плъхове!!!
  • 3 ИВАН

    3 0 Отговор
    Ми всеки е зяпнал и не го свърта на едно място, и все нещо иска, и все да лапа - милиарди човешки души, как няма въздуха да се замърси - комини, боклуци, коли ...