Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 15:12 1 079 3

Прокуратурата разследва президента на Македония

  • георге иванов-
  • македония-
  • президент-
  • разследване

Държавен глава под прицела на Темида

Прокуратурата разследва президента на Македония - 1
Снимка: БТА/ AP

Прокуратурата в Скопие разследва президента на Република Македония Георге Иванов за това кога в парламента са взети решенията за закона за употреба на езиците и за Преспанския договор и дали и по какви причини не са подписани от президента, съобщава в. "Слободен печат".

Прокуратурата информира, че започва предварителна процедура на проверка на два подадени анонимно наказателни иска във връзка с неподписването от президента на закона за езиците и договора с Гърция от Преспа.

За тази цел вече са поискани данни и информации от Събранието на Република Македония и от Кабинета на държавния глава за това кога са взети решенията в законодателния орган и дали и по какви причини не са подписани от президента, се казва в съобщение на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мършата

    4 0 Отговор
    Имате грешка!! Скопие е в ЗПБ Западните Покрайнини на България!!! Македония пък е в Гърция!! Ало учете ГЕОГРАФИЯ!!!
  • 2 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    НАТО то бържа ...ама в Македония има и македонец.
  • 3 onq s konq

    1 1 Отговор
    Заев смело удря по НАЙ-ВАЖНИЯ РУСКИ АГЕНТ...по "кандидат-натовски":)
Новини по държави: