Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 18:05 3 295 7

Венеция е под вода (СНИМКИ)

  • италия-
  • вода-
  • венеция-
  • наводнение-
  • снимки

Извънредна ситуация в красивия град

Венеция е под вода (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/ AP

Три четвърти от Венеция са под вода, съобщава АФП, като се позовава на местните власти. В понеделник нивото на площад „Сан Марко“ достигна 156 см – най-високото от 10 години и 42 см по-ниско от историческия максимум от 1966 година.

Все пак предупреждението за опасност от наводнение беше понижено от червено на оранжево. Кметът Луиджи Бруняро нареди евакуация на емблематичния площад, който е най-ниската точка на града. Магазините бяха затворени, а туристите, които иначе се забавляваха, бяха помолени да се изтеглят към други райони, предаде БНР.

Макар наводненията в това време на годината да са характерни за Венеция, ситуацията се усложнява от силния вятър, който на моменти достигаше 130 км в час. Очаква се от сряда нивото на водата да започне да спада. Лошото време в Италия продължава, като червен код е в сила за областите Лигурия, Венето, Фриули, Ломбардия, Трентино и на различни места по целия Апенински полуостров. Наводненията доведоха до смъртта на девет души и нанесоха поражения на инфраструктурата.

Венеция е под вода (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Венеция е под вода (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Венеция е под вода (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    12 3 Отговор
    Това от кога е новина?
    Очаквам вече: Скандално, невиждано: Глобалното затопляне изяжда териториите на страна - морето достига до Варна, Бургас, Созопол, Ахтопол и т.н..

    Коментиран от #6

  • 2 Поло Марков

    6 0 Отговор
    За 2-ри път тази година ! Явно милиардите хвърлени за защитния вал "Мойсей" са хвърлени на вятъра пардон водата ! Никой не е по-могъщ от природата ! Иначе и наводнена Венеция пак си има своето очарование, обуваш рибарските ботуши и шляпай смело през водата !
  • 3 onq s konq

    3 4 Отговор
    А къде им е ОРГАНИЗАЦИЯТА на тия относно редовното почистване на отводнителните шахти?КЪДЕ ИМ Е КМЕТА И КАК СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА ИТАЛИАНСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ?Ама така им трябва като гласуват неправилно-ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
  • 4 Гост

    5 0 Отговор
    Това е нормално за Венеция ,случва се няколко пъти годишно.така че това не е новина.
  • 5 Тва на снимката

    3 0 Отговор
    Тва китайците и водата не ги спира, ей! Ша газят, ша шляпат, Превзеха света!
  • 6 Един ....

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Явно и ти вече си глътнал вода .
  • 7 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    Ало, редакцийката, три четвърти от Венеция е под вода, има една Венеция в Европа, става въпрос за град Венеция! Sancta simplicitas!
Новини по държави: