31 Октомври, 2018 08:33 1 533 0

Откриха корпуса на падналия самолет

  • индонезия-
  • самолет-
  • вода-
  • корпус-
  • жертви

До момента бяха открити отломки и тленни останки

Откриха корпуса на падналия самолет - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Началникът на индонезийската армия маршал Хади Тчахджанто заяви, че е открито място в индонезийски води, където е възможно да се намира корпусът на разбилия се в понеделник в Яванско море самолет на компанията Lion Air, предадоха агенциите.

По думите на Тчахджанто спасително-издирвателните екипи са установили възможното място на морското дъно, на което се намира корпусът на самолета. Досега бяха открити отломки и тленни останки, но не и корпусът на самолета и черните кутии. Боингът, който беше само на два месеца, се разби в понеделник минути след като излетя от Джакарта, при което загинаха всички 189 души на борда.

Тчахджанто заяви, че до установеното местоположение ще бъде изпратен екип, който да потвърди находката. Опечалените роднини на загиналите дадоха проби за ДНК-тестове, за да помогнат да бъде установена самоличността на жертвите от катастрофата, която отново разпали безпокойствата за безопасността в бързо развиващата се авиоиндустрия на Индонезия, отбелязва Асошиейтед прес. Капитанът на индонезийски кораб влекач заяви днес, че видял самолета, когато се разбивал. По думите му при катастрофата се чула експлозия, а при самия удар самолетът се разпаднал, предаде ДПА.

"Самолетът се разби с шумна експлозия", каза капитанът Рахмат Сламет пред местна телевизия. "Не видях корпуса на самолета на повърхността на водата, но видях опашката му, докато потъваше", добави той. Рахмат каза, че се намирал на около миля от мястото на катастрофата и наредил на екипажа си да си сложат спасителните жилетки, за да спасяват пострадалите. Обадил се по радиото и на властите в пристанище "Танджун приок" в Джакарта. "Когато се приближихме към мястото, на повърхността изплуваха неща като седалки, спасителни жилетки, тръби и вещи на пътниците", каза Рахмат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА